Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Trudny facet czy trudna ja?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Jestesmy para od roku. Facet na pocz膮tku zamkni臋ty powoli zaczal okazywac uczucia, okreslil sie. Ogolnie uklada nam sie dobrze. Kocham go, jestem szczesliwa. Ale sa dni kiedy nie umiemy za nic sie dogadac. Ja z natury straszny wrazliwiec, przezywajaca kazde slowo, reakcje, ton glosu. Zna przyczyne, rozmaiwalismy o tym. Jak zaczynam cos przezywac od razu stopuje mnie slowami ogarnij sie. Wytlumaczylam mu, ze np gdy widze ze cos go dreczy i nie chce mi powiedzie膰 to ja szukam w sobie przyczyny. Pisze do niego i mowie mu skoro pada pytanie czekam na odp. Nic, nie nauczy sie. To z kolei powoduje u mnie ze nakrecam sie denerwuje i awanturka gotowa. Ostatnio tez mial problem w pracy. Wie, ze bede wiercila mu dziur臋, dopoki nie powie wiec zamiast od razu powiedzie膰 co go meczy to nie dzis i ja tak przez 4dni pytalam az uslyszalam o co chodzi z tym, ze jestem bezczelna. W czym? W tym, ze jak mu zle to sie martwi臋? Nastepna sprawa to to, ze jetesmy naprawd臋 blisko ze sob膮, od poczatku sam dzwoni pisze mowi co robi jak minal dzien, jakie mial sprawy. Ostatnio napisal mi ze musi sie tlumaczyc. Zalamalam sie. Gdy cos go meczy milknie i nie moge zrozumiec dlaczego jak jest ok to jest tak blisko a pozniej jak jakis problem czuje sie odtawiona. Pytalam czy mi nie ufa czy co, ale on tego nie widzi, mowi ze tak nie robi. Pytalam dlaczego np piszemy ze soba i nagle przerywa nie odzywa sie nie wiem czy czekac na odp czy isc spac a on ze nie wie, nie umie wytkumaczyc. Dzis mam takiego dola, ze najch臋tniej walnelabym tel i nie odebra艂a, jie odezwa艂a sie. Moze terapia wstrzasowa by zadzialala. Brzydze sie gierkami ale nie widze wyjscia no rozmowy nie pomagaja...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Bo faceci nie maja potrzeby zwierzac sie ze swoich problemow tak jak kobiety. A takie wiercenie dziury w brzuchu odbieraja jako bycie natretna. Jezeli raz spytalas, a on nie chce mowic, to znaczy , ze masz sie wiecej nie dopytywac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko ze on wybi贸rczo mi sie zwierza, wiec nie rozumiem dlaczego jeden problem jest do zwierzenia a drugi nie? Poza tym walnal mi tekst ze nie dotyczy on mnie bezpo艣rednio wiec nie musi mi mowic. Tylko, ze kazdy mnie dotyczy, bo wplywa na nadze relacje. On sie zamyka, robi opryskliwy, niedost臋pny a wystarczyloby pow jedno zdanie mam problem potrzebuje spokoju. Prosilam go mow mi ze mam sie usunac na jakis czas rozumiem, ze kazdy musi odetchnac, ale nie. Czy to tak ciezko np napisac jedno zdanie prosto o co chodzi zamiast setki min albo sms pisac i odwlekac? Przeciez to wieksza strata czasui psuje atmosfere, robi sie mur. Dla mnie to nielogiczne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
呕ebym ja si臋 mia艂a o takie rzeczy obra偶a膰, ludzie kobieto no czy on nie ma nic innego do roboty tylko patrze膰 w ten telefon i pisa膰 z tob膮? We藕 ty daj mu troch臋 pooddycha膰, nie odpisuje bo mo偶e co艣 robi, co艣 czyta czym艣 si臋 zainteresowa艂 to na prawd臋 musi by膰 denerwuj膮ce kiedy trzeba odpisywac na ka偶dego sms.a na przyk艂膮d ogl膮daj膮c film, zero spokoju a jak nie odpisze to awantura czemu... czemuuuu nie piszesz bla bla bla, czemu nie m贸wisz, czemu mnie odtr膮casz i tak w ko艂o no masakra. Znajd藕 sobie kobieto jakies zaj臋cia bo w ko艅cu on serio b臋dzie mia艂 ciebie do艣c, jesli ju偶 nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bzdury kto艣 wy偶ej ci napisa艂, Ten tw贸j facet to jaki艣 niestabilny idiota kt贸ry kompletnie cie nie szanuje. tez raz na takiego trafi艂am, tak zwanego pana pojawiam si臋 i znikam, kiedy by艂o dobrze to zagadywa艂 gdy mia艂 do艂a to chowa艂 si臋 w jaskini i mia艂 mnie w d***e. Wytrzyma艂am 2 miesi膮ce, i gdy ponownie mnie ola艂 to zakoczy艂am to. Nie da si臋 z kims takim by膰, zwi膮zek to przede wszystkim szacunek do drugiej osoby a on ci szacunku nie okazuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A pptrafisz zrozumiec,ze,on jest inny niz ty? Wymagasz od niego zeby byl innym czlowiekiem. Dlaczego? Bo ty tak chcesz, bo tak jest wg. ciebie lepiej i ma byc jak ty chcesz. Nie kazdy lubi i potrafi mowic o tym co go boli. Niektorzy musza sie tego nauczyc. A twoje filmy kiedy ci czegosnie mowi,to twoj problem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak potrafie zrozumiec. Wiele rzeczy zaakceptowalam. Mam swoje wady znam je doskonale i pracuje nad nimi. Nie robie mu awantur ze odp, bo wiem, ze moze pracowac, spac, ogladac, spotykac sie z kolega, ale moim pierwszym sms jest zazwyczaj 'jestes?' tak jest od poczatku bo zazwyczaj wieczorami rozmawiamy i roznych sprawach. Je艣li nie odp nie pisze lawiny sms tylko wiem ze nie ma jak albo ochoty gadac. On zaczyna rozmowe tak samo. Chodzi mi o zachowanie typu gadamy w najlepsze i nagle cisza. Ok mozna cos robic czy cos ale powinno si臋 napisac przynajmniej slowo uciekam pa czy cos. A tak rozmowa sie zawiesza. Draznia mnie takie rzeczy. Tak samo te problemy, kurde czy ja jestem jakas panna, do ktorej jak dobrze to dobrze a jak zle to ma sie mnie w d***e. Wie, ze przezywam to i odbieram to jako swiadoma ignoracje i nie szanowanie moich uczuc. Jestem nerwowa, pedantyczna, wszsytko musi byc dopiete, ale naprawd臋 szanuje go i nad wieloma zachowaniami panuje. Nie wlaze mu na glowe. Tylko skoro on do mnie mowi i ja to respektuje dlaczego mam nie wymagac tego samego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie s艂uchej tu tej deblki co ci wmawia ze to normlane i ze si臋 czepiasz. Tw贸j facet cie nie szanuje, nie zale偶y mu na tobie, nie tak zachowuje si臋 zakochany facet. poza tym napisanie smsa to sekunda, a je艣li nie lubi pisa膰 to mo偶e oddzwoni膰,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Irytujace dla mnie jest tez to ze pytam go 100 razy to bedzie pisal albo m贸wi艂 nie dzis, nie draz, przesta艅, nie badz upierdliwa wiec pisze poswieca swoj czas. Dopiero jak sie zagotuje i tak mu pojade ze az zagroze ze nie odezwe sie dopoki nie dorosnie to od razu mowi. A mozna byloby tego unikn膮膰. Dzis sie poryczalam do tel bo mi wyjechal z ta bezczelna a on co? Dziecko nie p艂acz, wszystko ci powiem. Ja za swoja trosk臋, za to, ze wiem, ze jesli mi sie nie uzewnetrzni to bedzie trzymal w sobie i widze jak sie meczy obrywam slucham jaka jestem eh. Chyba nie nadaje sie do zwiazku. Nie umiem ola膰 i niech kazde zmaga sie ze swoim zyciem tym bardziej, ze my naprawde na codzien jestesmy ze soba bardzo blisko. Nie umiem sie zachowac w takich sytaucjach jego wylaczenia. Chodze doslownie po scianach, nie skupiam sie na niczym, cierpie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gosc 18:02 skoro mu nie zalezy i nie szanuje to po co relacjonuje mi swoj dzien, po co podtrzymuje kontakt? Jak tylko ja na troche milkne zaczyna wypytywac czy wszystko ok? Mi gdyby na kims nie zalezalo powiedzia艂abym wprost cz艂owieku daj mi spokoj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja pierdziele ale upierdliwa baba z ciebie. Facet woli niekt贸re rzeczy przemieli膰 w samotno艣ci a nie 偶yga膰 swoimi problemami na prawo i lewo jak 90 procent kobiet. Daj mu 偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Chodzi mi o zachowanie typu gadamy w najlepsze i nagle cisza. Ok mozna cos robic czy cos ale powinno si臋 napisac przynajmniej slowo uciekam pa czy cos. " 100% racji. Nie mo偶esz przymyka膰 oka na takie rzeczy bo staniesz si臋 dziewczyn膮 z kt贸r膮 nie trzeba si臋 liczy膰. Musisz wiedzie膰, 偶e powtarzanie w k贸艂ko, 偶e to Ci臋 denerwuje nie ma sensu. Je艣li kto艣 my艣li, 偶e zwi膮zek polega na dostosowywaniu si臋 tylko do 1 osoby to jest debilem. Normalni, szanuj膮cy si臋 ludzie wol膮 w takim wypadku zako艅czy膰 znajomo艣膰. Z dopytywaniem si臋 i ci膮gni臋ciem za j臋zyk przesadzasz. B膮d藕 jego dziewczyn膮, a nie nadopieku艅cz膮 mamu艣k膮. Je艣li facet wie, 偶e mo偶e na Ciebie liczy膰 to to wystarczy. Je艣li b臋dzie chcia艂 pogada膰 to sam si臋 zg艂osi;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak to dobrze, 偶e ja sw贸j obecny zwi膮zek zaczyna艂am tworzy膰 w贸wczas, kiedy smsy nie istnia艂y...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pogadalismy, poprosilam go o rozmowe wytlumaczylam wszystko. Dlaczego ja tak sie czuje czemu go meczylam, doszlismy do wspolnych wnioskow. Postawilam sobie za cel ze nie bede opierala sie na tych smsach, nie bede sie nakrecac i naciskac do oporu. A on obiecal, ze postara si臋 zapamietac, ze bardzo sie martwie. Mam nadziej臋 偶e wyjedziemy wsp贸lnie na prosta

Udost臋pnij ten post