Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwone plamy po alkoholu.

Polecane posty

Gość gość

Hej mam taki problem zawsze gdy napije się nawet małą ilość alkoholu, wyskakują mi czerwone plamy na szyi i dekolcie :( mam 21 lat i pije naprawdę mało alkoholu. A zauważyłam że nawet po piwach smakowych mam ten obiaw, czy mam się czegoś obawiać

Gość gość
Znamy to znamy Twarz i dekolt to tam gdzie widać, obejrzyj lepiej te miejsca gdzie nie widać :-D Pij, pij będziesz łatwiejsza A czy możesz się czegoś obawiać? Nie wiem ale cnoty tak łatwo nie pocerujesz :-D

Gość gość
To plamy wątrobowe. Też tak mam jak porządnie popije, szczególnie 2-3 dni z rzędu, plus jakieś tłuste żarcie.

Gość gość
Jesssu jakie znowu plamy wątrobowe ??????? Piję już czwarty miesiąc z rzędu a żadnych plam jakoś nie mam No, żal mi was Chyba się napiję za wasze zdrowie :-D

Gość gość
To nic zlego, po prostu niektorzy tak maja po alkoholu

Gość gość
Reakcja ta jest wynikiem akumulacji aldehydu octowego , metaboliczny produkt uboczny katabolicznej przemiany alkoholu i jest spowodowane przez aldehyd octowy dehydrogenazy niedoboru.

Gość gość
Akumulacja, katabolizacja, dehydrogeneryzacja Teraz to już wpadłem w prawdziwy popłoch! Kurde to gorsze od tych miłych i sympatycznych białych myszek, co to pościelą łóżeczko i utulą do snu Idę poszukać tej schowanej na czarną godzinę butelki ...

Gość gość
gość dziś To zbyt prosta reakcja, opisana jak w podręczniku chemii dla młodszych klas szkoły podstawowej, podejrzewam że coś pominąłeś albo przemilczałeś w tych procesach

Gość gość
Co ty tam pijesz kobieto? Parkową? Po dobrym, smacznym alkoholu nie ma prawa być żadnych plam

Gość gość
takie plamy to odczyn alergiczny. Pojawiają się po wypiciu wina zaprawianego ziołami (np. wermutu). Nie ma to nic wspólnego z wątrobą. Przerzuć się na czystą albo piwo i nie będzie tych plam. Pamiętaj też, że po każdym mocniejszym piciu trzeba koniecznie kilka dni odpocząć, pozwolić się zregenerować wątrobie. Nie należy pić na pusty żołądek oraz kilka dni z rzędu - w ten sposób następuje alkoholowe uszkodzenie wątroby prowadzące do jej stłuszczenia. Marskości można się nabawić pijąc dzień w dzień przez dłuższy okres czasu, np. 2 miesiące.