Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego biedni,niezaradni ludzie myślą że wszystko im się należy za darmo?

Polecane posty

Gość gość

np. mieszkanie socjalne, normalny człowiek musi sam sobie zapracować i zarobić na mieszkanie a biedni mają pretensje do wszystkich, różnych mopsów, sropsów dlatego że są biedni i mają kilkoro dzieci, jakby to te wszystkie instytucje były winne temu,że ten człowiek nie umie zadbać o siebie i swoje dzieci, uważają że z racji sytuacji w której się znaleźli należy im się wszystko, zasiłki, paczki ,mieszkanie itp. a jak nie dostaną to lecą do telewizji na gminę że im mieszkania nie chcą dać i pokazują w jakich to warunkach muszą mieszkać , grzyb na ścianach, bez toalety, okna przepuszczające zimno, spadający tynk i ledwo 15 mkw na kilka osób, jakby to gmina była wszystkiemu winna

Gość gość
poczytaj sobie konstytucję. Co państwo powinno zapewnić obywatelom. Czy nasze podatki powinny iść tylko na ośmiorniczki?

Gość gość
to po co chodzi się do pracy skoro państwo może wszystko zapewnić obywatelom?

Gość gość
up

Gość gość
tu nie chodzi o to czy ktoś chce pracować czy nie. Państwo swoją polityką powinno zapewnić godne zarobki. Tu nikt nieobstaje za tymi którym się pracować nie chce

Tak myślą raczej biedni ale cwani...ci niezaradni biedni zazwyczaj pracują za psi grosz na umowę zlecenie albo na czerno i żyją skromnie ale uczciwie

Gość gość
mieszkania socjalne już dawno powinni polikwidować

Gość gość
ja sie pytam, skoro tylu ludzi dostaje mieszkania ZA DARMO po babci, cioci, ktos im zapisze, a wiec na to mieszkanie sami nie zapracowali a mieszkanie mają ! no to co za problem dac mieszkanie socjalne/komunalne osobie ktorej nikt nie zapisal mieszkania i co w tym zlego? jak ktos chce NOWY apartmanet to proszę bardzo niech sobie kupi za 300 tys, ale uwazam ze jakies stare mieszkania w kamienicach powinni dawac za darmo ludziom biednym i nie ma w tym nic zlego, ale niestety za malo ejst takich mieszkan.

Gość gość
masz wyprany mózg przez PO dziecko i tvn Wszędzie w każdym cywilizowanym świecie państwo zapewnia czlowiekowi podstawowy byt np w Danii dzieci mają wyprawkę szkolną od państwa i transport opłacany przez państwo do szkoły, nawet jeśli jest to taksówka.Chorzy ludzie np na stwardnienie rozsiane dostają pieniądze od państwa na życie i na przebudowę domu.We Francji pracownicy lotniska mają darmowe przedszkole dla dzieci , rozumiesz ? nie muszą za to płacić ani 1 euro a w sklepach mają wszystko tańsze niż w Polsce a zarobek 10 razy wyższy. Tylko w Polsce utarł się pogląd że ludzie muszą sami wywalczyć mieszkanie, sami za wszystko dziecko opłacają a od państwa nic nie dostają i jeszcze płacą podatki.Nie licząc 500 zł na dziecko. Na Białorusi becikowe wynosi 5 tys zł na polskie. Platforma tak nauczyła ludzi, że Polakom NIC się nie należy, nie należy się praca, nie należy mieszkanie, nie należy zasiłek, nic. Co stwarza tworzeniu się mafii np połowa komorników to jest mafia zorganizowana która może ograbić każdego bo zwykłym ludziom prawo się nie należy.

Gość gość
to się wyprowadź do Danii , Francji albo na Białoruś i nie narzekaj

Gość gość
na Białoruś chętnie bym się wyprowadziła, tam przynajmniej mają zdrowe krajowe jedzenie nie strute unijnymi emulgatorami, chemią i gmo.A u nas ponad połow na raka zdycha i w przyszłości zdechnie bo służba zdrowia działa tak, że nie wykryją wczesnie.

11:48 p********a czerwona lewacka komunistko zrozum, ze nigdy nie ma nic za darmo! Jak nie placisz za cos teraz to zaplacisz w wyzszym podatku idiotko!

Gość gość
Ja kiedyś byłem zaradny i robiłem wszystko sam, pracowałem, uczyłem się, ale potem zobaczyłem, jak kobiety są na utrzymaniu facetów i żyją w luksusach, stwierdziłem, że dlaczego one tak mogą, a ja nie, i też tak chcę. Tzn. być na utrzymaniu kobiety, bo jestem hetero.

Gość gość
michał - stul pysk ty mała c***o obciągaczu murzyńskich pał, idź zarobić

Gość gość
i dlatego platfusy dostały kopa w dupę. Poza tym. Ty gnoju lubujący się w dziewicach. Jeśli jesteś na garnuszku matki to się nieudzielaj. To ktoś musi opuszczać własny kraj by godnie żyć? Bo krajem rządzi banda cwaniaków? Puknij się w ten pusty łeb

Gość gość
ludzie mądrzy tak nie mysla.

Gość gość
Marne zarobki, droga żywność, najdroższe i jednocześnie najgorsze drogi w całej Europie. Uważasz, że to jest normalne? Większości Polaków nie stać na własne mieszkanie. Zarobki są tak marne, że ciężko jest odłożyć na cokolwiek. Dlaczego jako przykład podajesz skrajną patologię, która mnoży się jak króliki? Co powiesz o ludziach, którzy decydują się tylko na 1 dziecko, pracują i muszą liczyć każdy grosz bo w tym kraju zwykłe jedzenie jest luksusem? Żyjemy w państwie w którym pieniądze są nic nie warte.

Gość gość
takie tematy zakładają osobniki będący na garnuszku ojców, albo na posadzie załatwionych przez ojców.

Gość gość
nie, takie tematy zakładają ciężko pracujący ludzie, którzy sami dążą do tego ,żeby zapewnić sobie i swojej rodzinie godny byt,a nie żebrać i wyciągać łapy po socjal

Gość gość
bo każdemu się należy :P a państwo coraz bogatsze więc i socjal również musi być większy :)

Gość gość
Jak myślisz, że mieszkania komunalne to luksusy to się mylisz. W wiekszości to stare, zrujnowane nory z wysokim czynszem.Często po ludziach, którzy umarli samotnie i w mieszkaniu czuć trupem.Co do mieszkań socjalnych jestem przeciw takiemu rozdawnictwu. Kiedyś pokazywali zdjęcia takiego osiedla domków socjalnych rozdanych za darmo biednym. Syf to mało powiedziane. Jakby tornado przeszło.I tak to jest z tym rozdawnictwem tacy ludzie nie uszanują tego co darmo dostali tylko zniszczą, krany, umywalki wyrwane i sprzedane za alkohol.

Gość gość
W USA nie ma socjalu i mają najmniejszy odsetek ludzi niezaradnych. Tylko że możliwości mają wieksze