Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co byscie pomyslaly powiedzialy???

Polecane posty

Gość gość

mam 27 lat 2 lata po slubie i corke 7 mies i jestem w 4 tyg ciazy. Karmilam czesto bo nawet w nocy co 2-3 godz, ponadto mam nadczynnosc tarczycy po porodzie wiec szanse na zajscie byly male, ale byly. Nie traktowalam karmienia jako antykoncepcje, ale ogolnie w miare szybko chcielismy drugie dziecko, wiec sie nie zabezpieczalismy. Dla mnie to wazne bo 2 lata pracowalam w zawodzie - nauczyciel i po porodzie nawet nie dostalam macierzynskiego bo umowe mialam do konca sierpnia a urodzilam we wrzesniu. Maz ma dzialalnosc gospodarcza i musialam sie dopisac do niego. Tak wiec najblizsze 3-4 lata i tak spedze w domu. Dlatego pomyslalam ze lepiej sie przemeczyc i wychowac dwojke przez najblizsze 4 lata a potem juz na dluzej wrocic do pracy, a nie po roku odchodzic znow na macierzynski. Powiedzcie mi czy dziecko rok po roku to od razu zle sie kojarzy? Ze wpadka, nieodpowiedzialnosc, patologia itp? To moje zycie i moja sprawa ale znajomi pewnie beda tak myslec. Dodam ze patologii u nas brak. Sytuacja finansowa dobra. Luksusow nie ma ale co tylko potrzebujemy mamy. Powiedzcie co Wy myslicie?

Gość gość
Skoro Twoje życie i Twoja sprawa, to co Cię obchodzi, co napiszą obcy ludzie? Ty rodzisz, Ty wychowujesz, Twoja sprawa.

Gość gość
ludzie zawsze znajda powod do gadania. A za piec lat powiedza ze dwojka odchowana a Ty nie siedzisz w domu i nie czekasz na jalmuzna.

Gość gość
Ja uważam, że to właśnie przemyślane. Nie przejmuj się opinią innych.

Gość gość
Brzydko brzmi "przemęczyć się" - dzieci to radość a nie męka ;-( Ja uważam, że to zbyt mała różnica wieku.

Gość Przytulas
Zazdroszcze i gratulacje:)

Gość gość
fajnych masz znajomych, którzy o tobie pomysleli by patologia;/ ja sie starałam o drugie rok po roku ale mi nie wyszlo gratuluje, ciesz sie dzieckiem!dobrze ze tak wyszlo:)

Gość gość
teraz taka moda :) im mniejsza różnica wieku tym lepiej.

Gość S992
Wiadomo że może być czasem ciężko ale za kilka lat bedziesz szczesliwa ze tak sie stalo :) dzieci beda razem dorastac i beda szczesliwsze:)

Gość gość
Proponuję zaraz po urodzeniu drugiego postarać się o trzecie. :-D