Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam karmiacych piersia badac w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jak dlugo karmilyscie pierwsze dziecko bedac z drugim w ciazy? Czytlam wypowiedzi na innym temacie ze nawet do 25, 30 tyg a nawet ze do konca ciazy? Szkoda mi odstawiac mlodszej ale nawet jesli bym kontynuowala do konca to co po porodzie? Karmic dwoje? :) i ile mialy starsze pociechy jak je calkiem odstawilyscie? Na jakie mleko przeszlyscie?

Gość gość
Kamilam do 10 tygodnia ciąży, lekarz nie widział przeciwskazań. Dostałam mega krwotok i mało nie poroniłam, w szpitalu mi inny lekarz powiedział, że za mocno obciążony organizm i zrobiły się krwiaki. To moje doświadczenie. Znałam też kobietę, która karmiła 3 dzieci naraz i wszystko było ok. Zależy od organizmu zapewne.

Gość gość
ja karmiłam do 10 tc ale i tak miałam w planach powoli kończyć. starsze miało wtedy 20 miesięcy. nie przestawiałam na mm tylko na normalne jedzenie. jesli lekarz nie zabrania mozna nawet cala ciaze karmic.

Gość gość
Ja karmiłam do 12 tyg ciąży. lekarz powiedział, że ten pasożyt w brzuchu jest ważniejszy:) Wyobraź sobie ile musi znieść organizm kobiety która jest w ciąży i do tego karmi piersią. Można oczywiście karmić i robić z siebie wielką matkę Polkę ale jakim kosztem....

Gość gość
Karmie w ciąży, obecnie 26 tydzien, po porodzie dwójkę.

Gość gość
karmiłam do 7tyg poronilam starsze dziecko miało wtedy 6 miesiecy

Gość gość
Karmilam do 7 tygodnia, zaczely sie plamienia. Odstawilam starszego od razu. Teraz jestem w 20 tygodniu i wszystko jest juz dobrze. Nie ma co ryzykowac. To naprawde duze obciazenie dla organizmu.

Gość Jedynaczka4
Karmiłam pół roku.Jednak gdy zaszłam w ciążę przestałam karmić

Gość gość
Karmikam cala ciaze, dobrze sie czulam, lekarz nie widzial przeciwskazan. Po porodzie kp tandem przez rok. Starsza corka sama sie odstawila, miala ponad dwa lata. Dodam tez, ze przy pierwszej ciazy mialam problemy, plamienia, bralam duphaston itd. Druga ciaza byla zupelnie inna. Wszystkie wyniki idealne, nawet zelaza nie musialam suplementowac. Kp to wybor mamy, sama autorko ocen jak sie czujesz, czy dasz rade. Jest to dodatkowe obciazenie ale zalezy wlasnie do organizmu. Jedna tego nie odczuje jako obciazenia a druga fizycznie nie da rady. Jak sie zdecydujesz na kp w ciazy to zdrowa dieta jest podstawa plus badania czy niczego organizmowi nie brakuje. Ja np mialam niedobory w pierwszej ciazy mimo brania witamin a w drugiej ciazy, kp starszaka wyniki mialam idealne.