Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kafeterianie co mi radzicie ? praca i nie tylko

Polecane posty

Gość gość

pracuje na czarno na 1/2 etatu , nie jest to równo 4 h, czasami sa to 2 h - 5h,a czasami tak po prostu mam wolne, na tym zarabiam ok 700 zł miesiecznie (głownie pracuje po to zeby byc wsród ludzi i nie zdziczec), do tego dorabiam inwestujac w róznych miejsach ale musze na to poswiecic ok 3-6 h dziennie srednio mam z tego 2 500 tys do nawet 4 tys miesiecznie mam też oszczednosci ok 25 tys. iii teraz.... mam propozycje pracy na umowe na etat, bite 8 h dziennie, za 2 tysiace ii tu pojawia sie moj problem nie wyobrazam sobie dzien w dzien pracowac po 8 h plus ok 1,5 godziny na dojazdy i praktycznie nie miec zycia, przy obecnym stanie rzeczy czuje sie wolna, jesli chce gdzies wyjechac to to robie, wiem ze gdybym sie zdecydowala czulabym sie swego rodzaju niewolnikiem systemu :/ ale za ta opcją przemawia normalna umowa, normalne ubezpieczenie, i odkladanie pieniedzy na emeryture...z tym ze raczej wtedy nie mialabym juz czasu i ochoty na te moje inwestycje, do tego ta praca na etat bylaby bardziej stresujaca, co robić ? czy nie zmieniac nic i miec bez zadnych umów, te 3,200 - 4,700 miesiecznie i znosic krzywe spojrzenia Pan w UP i ryzykujac brakiem emerytury ale za to czujac sie wolnym człowiekiem czy wziac ten etat i miec te 2 tysiace i pracowac jak wszyscy bez głupich komentarzy?

Gość gość
up

W co inwestujesz? W żadnym razie nie zamieniaj tego na etat!!! Może jakaś praca zdalna w niepełnym wymiarze godzin?

Gość gość
a jakbym się zaczęla sponsorować? co o tym sądzicie?