Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieniądze na 500 pójdą z rezerwy demograficznej i z ofe

Polecane posty

Gość gość
Dzieki PO mamy w Polsce zagraniczne banki, zagraniczne sklepy i jeszcze wieksza dziure budzetowa ;-)

Gość gość
Ja glosowalam na Kukiza, bo nie podobalo mi sie to co robila Platforma, a teraz nie podoba mi sie to co robi PIS. Jeszcze jak wprowadza calkowity zakaz aborcji to bedzie SKANDAL !

Gość gość
Jeśli z powodu 500+ ceny pójdą w górę to rodzice biedniejsi z 1 dzieckiem, ale gdzie jest 2500 na rodzinę (to niby dużo??!!) dostaną jeszcze bardziej po d***e i na pewno sobie dla 500 drugiego dziecka nie zrobią. Taka prawda. Skorzystają tylko Ci co dzieci dwoje już mają i Ci, którzy 500będą chcieli sobie przepic..

Gość gość
"Dzieki PO mamy w Polsce zagraniczne banki, zagraniczne sklepy i jeszcze wieksza dziure budzetowa" A PiS skutecznie te dziure poszerza, wyzera resztki rezerw ktore pozostawiono, chce by zagraniczne sklepy mialy nabite kabzy (gdzie rodzice te 500 wydadza? Na polskie produkty? :D). Plus ingerencja w wolnosc jednostki i prawa wlasnosci. Serio, to jest super? Od wielu lat rzadza nami malpy, ktorym z glupoty dajemy brzytwe.

Gość gość
Juz nawet staniszkis sie na nich wypiela, nie badzcie bardziej pisowscy od niej.

Gość gość
Póki co nie zabiorą z OFE bo OFE ma 85% kasy w akcjach. I co rząd zrobi z tymi akcjami??? Jakby rzucił wszystko na sprzedaż to kupe forsy straciłby na tym. Póki co OFE nie będzie ruszone.

Gość gość
No to obetna po kolei teatrom, muzeom, moze szkolom. Mnostwo jest instytucji ktorym mozna zabrac. Ta kasa co szla na oswietlenie w tym nowym kosciolku opatrznosci to aby nie z teatrow? Na dni mlodziezy tez skads wyrwali. Ja wiem, tu tylko pareset milionow, ale grosz do grosza i zbiora.

Gość gość
.. ale wszystko przed nami :-)

Gość Hardon
A po co wam pieniądze z OFE jak dzieci was na starość utrzymają? :P

Gość gość
ja pierdziele durne zawistne , zazdrośnice i nie piszcie mi że wam żal doopy nie zgina raptem wszyscy którzy biorą 500 to patologia haha więc biorąc pod uwagę skale to PLOSKA JEST PATOLOGIĄ brednie i brak słów PO nakradło tyle że tam już po nich nie ma co kraść i co my dostaliśmy a na dzieci :-D :-D :-D NA obiecankach się skończyło karty dużej rodziny pomoc finansowa wsparcie i co g****o przez 8 lat wydymał nas a teraz siedzi sobie na wygodnej posadzce i dalej miesza rzygać mi się chce na PO i ja na nich głosowałam :-o a jak teraz coś robią żeby każdy dzieci miał i pomoc to wam źle a mi nie oni przynajmniej rozdają a tamci tylko kradli i to niebotyczne sumy :-o

Gość gość
Oczywiscie wszyscy nie sa PATOLOGIA, ale troche jej w Polsce jest i wlasnie oni beda sobie robic imprezki na to konto 500 + :-D

Gość gość
Szkoda ze mnie ten program nie objal chociaz mam 2 dzieci, jeden syn na studiach dziennych, drugi niepelnoletni i nie nalezy mi sie ani zlotowka :-(

Gość gość
To Cyganie tez dostana i moze jeszcze Arab sprowadzi swoje dzieciaki do PL a my bedziemy im placic. No nie wiedzialam, ze jestesmy tak bogaci ha ha

Gość gość
No tak, ktos kto ma minimum wiedzy o ekonomii to jest durny i zawistny. Brawo. I niket tu nie broni po. Jak ja mie znosze takiego ograniczonego myślenia "jestes przeciw pis, musisz byc glupkiem popierajacym po" Ale no, ja mysle o wyjezdzie, wiec jak los da to nie bede w tym kraju jak ten domek z kart sie sypnie. Notabene, Ci co tak wyzywaja innych, ze zazdrosni o te 509 to chyba jacys kombinatorzy. Bo uczciwy czlowiek z legalnymi zarobkami itd, wolalby by mu mniej zabierali niz dawali jakies dodatki. A najbardziej sie ciesza lewusy, bo nic do miski nie wloza a swoja porcje dostana.

Gość gość
no niestety tak to jest skonstruowane żeby dzieci się rodziło więcej na tym rzecz polega bo im więcej nas tym lepiej wtedy żadne rezerwy demograficznej i z ofe nie będą potrzebne taka prawda :-) jeszcze jak by podnieśli płace to już za chlebem by się tak chętnie nie jechało i wszyscy byli by szczęśliwsi :-) Może i ludzie by nie byli tacy zazdrośni i zawistni bo by biedy takiej jak teraz nie było

Gość gość
14 11 hhahahhahaha no właśnie mam pojęcie o ekonomii , ale ja nie mam zamiaru ubolewać że ktoś mi da kasę na dzieci bo my obydwoje pracujemy i co z tego że ja zarabiam , jak mi zabierają i mojemu M po prawie 2 tysiące miesięcznie i co ja mam płakać bo mi dadzą 500 na drugie dziecko weź idź yebnij się w łeb

Gość gość
I dobrze. Dzisiejsze mamuski nie beda miały emerytur, za to dofinansuja swoje dzieciaki, a potem beda musiały nich na stare lata zebrak o opieke....

Gość gość
Ja tam lewusem nie jestem, dzieci wychowalam bez pomocy Panstwa i Kosciola, place podatki jak przystalo na uczciwego Obywatela od 25 lat, na urlopach macierzynskich bylam po 3 m-ce, bo takie byly czasy w latach 90-tych i jeszcze dolozyli mi 11 lat pracy (do 67) zajefajnie :-) Ciekawe czy w ogole dozyję tego wieku :-)

Gość gość
właśnie wy o emeryturach a PROROCY co będzie jutro ???? :-)

Gość gość
Slyszalam, ze nawet dzieci w szkolach kłócą sie o tą kasę :-) Masakra :-o

Gość gość
pewnie w prywatnych bo tam są dzieci rodziców co tylko kasa i kasa

Gość gość
Polacy beda wracac ze strachu przed Islamem.

Gość gość
Przed islamem mówisz? To w Iranie trzeba rodzić dzieci mimo zagrożenia życia i zdrowia? Ups, to niedługo w Polsce. Przy tematach o aborcji czy gejach widać ile takiej czystej nienawiści tkwi w niektórych Polakach. Jakimi podłymi przekleństwami rzucają, jak wyraźnie życza komuś wszystkiego co najgorsze. Nawet tutaj mnóstwo tematów o tym jak żony sa zmuszane do seksu, jak jest przemoc ekonomiczna wobec nich stosowana. Wyzwiska, bicie dzieci to też norma. Pedofilia ukrywana przez religijnych oszołomów tak samo. W islamie teściowe też mają pozycje i się znęcają nad synowymi. Gdybyśmy nie zyli w Europie i nie mieli jako takich wzorców to myślę, ze te 10-20% katotalibańskiego społeczeństwa z chęcią by reszcie zrobiła to co w islamie. Indoktrynowała (co cześciowo próbuje), narzucała swoje chore zasady. Powinniśmy się cieszyć, że w Europie żyjemy. Bo mi się wydaje, że w każdym społeczeństwie tkwi taki pierwotny element - tylko trzeba dac mu ujście i możliwość władzy by rozwinął skrzydła. Ciapaki z syrii itp póki co nam nie grożą, wiec warto naszym "ciapakom" pokazać, że nie zrobią tu państwa wyznaniowego

Gość gość
Zobaczysz, ze beda wracac i przyczynia sie do tego Islamisci...

Gość gość
dokładnie dlatego namnażajmy się kochani :-)

Gość gość
Europa juz tez nie da co kiedys...

Gość gość
Angela wpuscila konia trojanskiego, a inni prze to cierpia, ba! nawet giną ! i po cholere to było?

Gość gość
Ty już od dawna nie żyjesz w Europie tylko Stanach Zjednoczonych Niemiec. Na szczęście wielu się już pobudziło w porę ze snu.