Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieniądze na 500 pójdą z rezerwy demograficznej i z ofe

Polecane posty

Gość gość

zadowolone jestescie?

Gość gość
tu nikt nie pojęcia co to jest rezerwa demograficzna :)

Gość gość
a to TUSK coś tam jeszcze zostawił :-D myślałam że sapiejdoił wszystko ....

Gość gość
Rozumiem ,iz autorka sie nie zalapala i sieje zamet:-) no przykro mi ze nie dostaniesz ja sie zwalniam z pracy i dostane 1500:-):-)

Gość gość
jak nie wezmą z tego funduszu na to to wydrą na co innego :-)

Gość gość
Bo im nie zalezy na Polsce i tyle.Przyszli do wladzy i robia to co obiecywali dadza wam te 500 a zostawia Polske z jeszcze wiekszymi dlugami i jeszcze biedniejsza ,ale komu tam zalezy na tym kraju...

Gość gość
Nie ważne skąd ważne, że dadzą kasę :)

Gość gość
Ja mysle, ze na dlugo im tej kasy nie wystarczy...

Gość gość
Koleżanka pracująca w urzędzie miasta mówiła mi, ze poki co, te pieniadze będą wyplacane przez półtora roku. Dobre i to, ja się ciesze i w doopce mam, ze inni sie plują:) młody dostanie co miesiąc zabawki za 250, a druga część na rozrywki typu sala zabaw itp...

Gość gość
A ceny uslug dla dzieci i tak podskocza, notabebe. Ja już pomijam skad na to idzie. Pytam tylko co z kwota wolna od podatku, czemu tego 500+ nie zrobiono w postaci ulg podatkowych i czemu nie obnizono vatu na artykuly dzieciece. I uwazam, ze kazda inteligentna osoba powinna zadac sobie te pytania a nie przebierac nozkami bo "dadzo". Uczciwy obywatel przy tym co wymienilam tez by zyskal. Wiecej nawet bo mniej by mu zabrano. Ulgi itp nie niosa za soba tak poteznych kosztow redystrybucji. No, ale w tym kraju pis wygralo wybory. To wystarczająco duzo swiadczy o kondycji narodu.

Gość gość
I to nie jest żadna ściema, bo jest przetłumaczony na wiele języków. Widziałam go nawet wiele lat temu na ścianie jednego z mieszkań na wynajem w Amsterdamie. Good luck głupi zmanipulowany elektoracie!

Gość gość
Niektorzy beda mieli na wodke :-)

Gość gość
Zabawki co m-c za 25o zł ?!?! Nieźle :-D

Gość gość
najbardziej mnie irytuje, gdy rząd się zachłystuje, ile to zrobił dla rodzin. A prawda jest taka, że większość rodzin na tym programie nie skorzystała. Biedni z jednym dzieckiem czy nawet bez dzieci dalej mają tyle, ile mieli.

Gość gość
Jesli faktycznie pieniadze ida z OFE to ja sie z tego funduszu wypisuje, bo juz raz PO dobralo sie do tej kasy, a teraz to sami robi PIS! Chory kraj..

Gość gość
Ja nie skorzystalam z programu 500+ choc mam 2 dzieci na utrzymaniu.

Gość gość
Patologia bedzie sie dobrze bawic :-D :-D :-D

Gość gość
13:07 POPIERAM!!!

Gość gość
" Good luck głupi zmanipulowany elektoracie" Do siebie mowisz? Ja Ci zaraz prztelumacze na wiele jezykow, ze jestem potomkiem Odyna, tez moze lykniesz durny pelikanie. X Pis ma jedna jedyna rzecz czym sie rozni od innych rzadow. Kradnie i obraza wprost a inne to robily po cichu. uczestniczyli w budowaniu koryta dla siebie. Polecam zapoznać sie z Magdalenka, okraglym stolem itd zobaczcie historie tych ludzi. Ale ciemniaki tylko sie przerzucaja "pis jest dobry, po i sld to gowno" albo "po dobre, reszta to gowno". I do ciemnego ludu nie dociera, ze cala te halastre z sejmu trzeba by wypedzic. Tylko wyciagaja lapska po kase. Gierek tez inwestowal, na kredyt :P

Gość gość
Gierek chociaz nabudowal...

Gość gość
13:07 i 09 ma rację!

Gość gość
A kto za to placil co "nabudowal"? My caly czas placimy. I na tym polega debilizm ludzi. Nie rozumieja, ze za takie rzeczy predzej czy pozniej sie placi. Za 10 lat jakis inny rzad bedzie zbierał tegie baty za tragiczny stan gospodarki. A te baty powinny zebrac wszystkie ostatnie rzady bo nie mysla przyszlosciowo. X Chociaz, czekam na wiosne 2017. Moze byc fun

Gość gość
Gierek chociaz nabral kredytow ale zbudowal fabryki i domy dla ludzi, a Platforma nabrala kredytow i co zbudowala ??? ;-)

Gość gość
Ten przynajmniej reinwestuje, wskrzesza przemysl do zycia, a nie wyprzedaje i wszytko zamyka, bo od Niemcow trzeba brac. Im sie zawsze wszytko oplaca, tylko nam sie nie oplaca, tak? Jestescie kolki totalne niestety i jest to przykre. Mam jednak nadzieje, ze to jedna osoba wszytko pisze myslac, ze zmanipuluje jakichs prostych ludzi.

Gość gość
Ale jak to rząd bierze pieniądze z OFE? Czyli jeżeli na moim koncie mam przykładowo 5 tysięcy, to część z tego mi zwiną i na wydruku zobaczę np. minus tysiąc zł i zostało mi tylko 4 tysiące? Przecież nie wszyscy sa w OFE, niektórzy maja pieniądze tylko w ZUS-ie. I tych ludzi rząd nie okradnie?

Gość gość
*Niemcom sie zawsze wszytko oplaca, tylko nam sie nie oplaca

Gość gość
Ten przynajmniej reinwestuje, wskrzesza przemysl do zycia xxx Co rząd reinwestował? Co wskrzesił do życia? Jego wpływ na przemysł jest do tej pory tylko taki, że wymienili WSZYSTKICH (za wyjątkiem 2) prezesów i dyrektorów państwowych firm często bez jakiegokolwiek doświadczenia i wiedzy fachowej w tym zakresie. Został tylko prezes PKO i Lotosu, ale na jego stołek ostatnio tez dybią.

Gość gość
Co robi? Wskrzesza przemysl? Podaj konkretne przyklady i konkretna zaleznosc, ze to pisowski rzad zrobil, a nie samorzady itp Poki co pis to roz******la wlasnosc prywatna (ustawa rolna), dotuje kosciol, i chcac dop******ic supermarketom niechcacy by dop******il malym wlascicielom. Az musial sie rakiem z tego wycofywać. Smiechu warte Sam jestes biednym, zmanipulowanym czlowiekiem skoro nie widzisz tego, ze mic sie nie zmienilo.

Gość gość
Wiem jak wskrzesi przemysl stoczniowy. Postawia pomnik kaczynskiego (mimo wyraznego sprzeciwu szczecinian). To dopiero bedzie wskrzeszenie.