Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nadczynnosc tarczycy w ciazy

Polecane posty

Gość gość

pytanie do mam ktorem mialy nadczynnosc tarczycy w ciazy? Jak przebiegala ciaza, porod, tydzien porodu? Bralyscie leki? Jestem w 4 tygodniu tsh- 0,06 ale ft3 i ft4 w normie. We wtorek dopiero bede u ginekologa i endokrynologa. Dodam ze nigdy wczesniej nie mialam problemow z tarczyca. Dopiero ostatnie pol roku badania takie wychodzily. Popsulo sie po pierwszym porodzie 9 mies temu. Ale jeszcze lekow nie bralam bo karmilam.

Gość gość
tsh też masz w normie więc o co kaman???

Gość gość
norma tsh jest od 0,4 do 4,0. A ja mam 0,06.

Gość gość
Jestem w 6 miesiącu ciąży i też mam ciągle za niskie TSH, natomiast ft3 i ft4 w normie. Dodam, że przed ciążą TSH było prawidłowe. Byłam u endokrynologa, zbadał mnie, zrobił usg tarczycy, bo to podstawa i powiedział, że to nic groźnego, po prostu w moim przypadku tak jest:) więc nie masz powodów do obaw. Tylko lekarz i badanie:)

Gość gość
gosc 19:35 pocieszylas mnie. Dzieki :)

Gość gość
ponoć w ciąży tak czasem jest, ze spada tsh, u mnie było tak, że parę lat temu miałam niedoczynność, niedawno leczyłam się na nadczynność zaszłam w ciążę i w tym momencie biorę znów leki na niedoczynność i jestem pod stałą kontrolą

Gość gość
a jakie TSH jest najlepsze dla organizmu? Ja po dobranych lekach od roku mam 3,4. T3 i T4 w normie,przeciwciala tez.Lekarka twierdzi,zeby nic nie zmieniac,robilam USG,tez wyszedl dobry wynik. Slyszalam,ze lepiej sie czlowiek czuje,jak TSH jest nizsze. Aha,mam niedoczynnosc

Gość gość
Ja robiłam takie badania prywatnie nie czekałam. Prywatnie zrobisz je szybko ja bym chyba umarła ze strachu do czasu przyjęcia na nfz po skierowanie. Jestem z łodzi i wszystkim polecę prywatne laboratorium http://www.apc-analizy.pl/

Gość gość
tu autorka! Gosc 14:25 dziekujemy za reklame!!! Tez nie czekam na nfz i tez ide prywatnie ale wypowiadaj sie konkretnie a nie byle co aby link wkleic!