Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaiepokojooona

Czy mogę iść do ginekologa w innym ośrodku zdrowia?

Polecane posty

Gość zaiepokojooona

Witam :) Otóż w mojej miejscowości są 3 ośrodki zdrowia załóżmy A,B,C. W ośrodku A jestem zapisana, jednakże w tym ośrodku są sami panowie ginekolodzy. Na pierwszą wizytę wolałabym iśc jednak do babki ( długo to odwlekałam a wiem od dłuższego czasu ,że może być nie ciekawie z moimi jajnikami,od niedawna również współżyję to czas najwyższy :( ). W każdym razie czy będąc w ośrodku "A" mogę swobodnie bez niczego pójść do ośrodka B i umówić się na wizytę? Czy będę jeśli tak potrzebowała jakieś papiery? Jak to wygląda, ktoś się orientuje? :)

Gość zaniepoookojona
Dodam ,że byłoby to badanie na nfz

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak ginekolog rodzinny więc masz wybór. Możesz iść do innego lekarza niż ci z danego ośrodka zdrowia.

Gość gość
Możesz iść gdzie chcesz, nie ma rejonizacji. Dziwi mnie tylko, że nie poszłaś przed rozpoczęciem współżycia. Ja też jak byłam młodziutka, to poszłam pierwszy raz do kobiety ginekolożki. Nie była zbyt przyjemna. Po jakimś czasie się przeprowadziłam i zmieniłam lekarza na faceta. Potem jeszcze byłam u 2 innych lekarzy mężczyzn. Wszystkich ich lepiej wspominam niż kobietę. Jeśli miałabym znów się przeprowadzać, to pewnie zmieniłabym jednak na faceta, serio.