Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roladki z piersi z kurczaka

Polecane posty

Gość gość

jak robicie roladki z piersi z kurczaka to smażycie, pieczenie w piekarniku czy najpierw smażycie, a później zapiekacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
podsmażam chwilę na oliwie, a potem wrzucam do piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ba oliwie się nie smaży;) ja zawijam w bekon, albo szynkę parmenską i wrzucam do piekarnika (najczęsciej w woreczku foliowym do pieczenia, ale ni ejest to konieczne).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na oliwie się nie smaży bo? jeżeli cokolwiek smażę, to zawsze na oliwie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
poczytaj sobie, oliwe sie stosuje na zimno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja smażę na patelni ale daję sporo tłuszczu żeby były sporo zanużone w nim ,po to żeby w środku dobrze się usmażyły. Niezbyt duży ogień , obracać . potem na ręcznik papierowy odsączam. Na oliwie smaże czasami ale nie z pierwszego tłoczenia . oliwe jedynke używam na zimno nie nadaje sié do smazenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to właśnie ty sobie poczytaj, bo już dawno obalono mit że na oliwie się nie smaży,a do smażenia jest lepsza od oleju rzepakowego czy słonecznikowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Smażyć tak, ale na rafinowanej. 90% oliw w polskich domach to ta nierafinowana :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Spróbujcie usmażyć na maśle klarownym.... to dopiero smak. Niczego innego nie używam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kazde mieso najpierw obsmazam na silnym ogniu a dopiero potem wstawiam do piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Takie pytanie młodej mamy,ponieważ gotować dopiero się uczę :( Te roladki czymś związujecie czy spinacie,żeby się nie rozwaliły? I na ile i w ilu stopniach pieczecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Można obwiązać nitką lub przebić wykałaczkami. Piekę na 170* około 30-40 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dobre są ze szpinakiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na oleju tez nie smażę, chyba, że kokosowym, najlepesze masło kalorowane i smalec - lepsze niż oliwa, więc nie p/i/e/r/d/o/l

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×