Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja szwagierka dała córce na imię Krystyna

Polecane posty

Gość gość
20.36- taka jak ty to nawet nie zasluguje na to żeby mi ci/p/ke wylizać :D

Gość gość
Moja córka ma na imię Emilka , ale Krysia też mi się podoba :)

Gość gość
Krystyna? Szczerze? Nie podoba mi się,kojarzy się ze starą ciotką ,jak ktoś napisał,imię z zamierzchłej epoki

Gość gość
20:36 weź ty się ogarnij im wcześniej tym lepiej.

Gość gość
autorko a twoje dzieci jak mają na imię tak z ciekawości??

Gość gość
Lepsza Krystyna kojarząca sie z ciotką niż Vanessa Roxana czy Sandra kojarząca się z :P:P hahaha! A Julek Wiktorii itp jest tyle że aż do porzygu...

Gość gość
gość dziś Te co dają Amelki są niedouczone bo amelia to choroba hahahahaahaahahaahahaahahahahahaaha xxxxxxx Nie choroba a wada rozwojowa dla ścisłości.

Gość gość
piekne imie,to imie mojej mamy:) tak, tamto pokolenie,ale mam sentyment i tyle. jej siostra nazywa się Bronisława,wiec w tym zestawieniu juz Krycha wygrywa:) a mi się bardziej kojarzy z krystyną Jandą ktora podziwiam i cenię za charakter i szlachetnosc serca. takie piekne szlachetne imiona powinny teraz wracaac a nie wszechobecne pierdykliardy Julek,Nikol, Waness...

Gość gość
To tez imie mojej mamy. Jej juz nie ma... Pamietam jak zawsze sie wkurzala ze babcia dala jej takie imie i tylko dlatego nie dalam tak coreczce :-) Dla mnie to imie jest ukochane, moja dobra kochana mama..

Gość gość
Powiem tak, w mam na drugie Krystyna, całe życie dziękuję Bogu że moja rodzicielka tak mi na pierwsze nie dała

Gość gość
Mnie sie Krysia kojarzy z przygłupawą urzędniczką, która pije kawę ze szklanki. :D Wiele z was jest zabawnych, że lepsze Krysia niz Nikola. Zupełnie jakby nie było innych imion tylko nowoczesno-amerykańskie lub rodem z PRL-u. Poza tym chyba już z dwojga złego wolałabym mieć na imię Nikola niż Krystyna. Wszystko jest kwestią gustu.

Gość gość
7:31 przyglupawa a do tego wredna to jestes ty. Zwykla prosta baba

Gość gość
7:31 przyglupawa a do tego wredna to jestes ty. Zwykla prosta baba xxx Ulżyło ci? To cieszę się, że mogłam tyle dla ciebie zrobić. :D Twoja opinia mnie bawi, ale zrobiłam dobry uczynek, bo choć przez chwile twoje smutne, pełne goryczy życie rozświetliło światełko. Więc uśmiechnij się, bo jutro będzie jeszcze gorzej. :)

Gość gość
To ty obrazasz wszystkie Krystyny jako przyglupawe, jestes nie lepsza od tych idiotek wyzywajacych nikole od patologii. Tez c***ewnie ulzylo ze wyzwalas tak kobiety o tym imieniu. Jak ty komus tak ktos tobie.

Gość gość
Akurat w MOPS pełno mamuś Nikolek a nie Kryś ...

Gość gość
Wiadomo nie od dziś że wszystkie Krystyny to k******.

Gość gość
gość 2016.03.31 Panią Krystynę Pawłowicz uwielbiam, jest bardzo mądrą kobietą i to imię toleruję. Wam też to radzę. ! x Taaa, tak mądrą jak piękną... xxxx Autorko oczywiście możesz wyrazić swoje niezadowolenie, może ci się imię nie podobać, ale nic z tym nie zrobisz. Musisz się przyzwyczaić. Ja mam w rodzinie 5 dzieci z paskudnymi według mnie imionami i co? Nic. Decyzja rodziców, nie moja. Poza tym wcale nie musisz mówić do małej Krysiu, tylko Krystynko. To zdrobnienie jest dużo ładniejsze i nie kojarzy się jak ktos powyżej zauważył z panią Krysią z mięsnego.

Gość gość
Ładne imię. Mnie podoba się jeszcze imię Danusia.

Gość gość
Mi się bardzo podoba Eliza i chciałabym tak dać dziecku na imię ale jakoś nie mam odwagi, więc chyba w końcu będzie Maja.

Gość gość
Eliza bardzo ładne imię, nie rozumiem czemu nie masz odwagi przecież imię jest osłuchane i źle się nie kojarzy. Zrobisz jak będziesz chciała jak nadasz Maję to ludzie też będą gadali że imię oklepane, jak dla psa itd..

Gość gość
Eliza sliczne, daj coreczce koniecznie przynajmniej nie bedzie piata maja (choc imie maja rez ladne tak jak julia. Mialam dac julia corce ale za duzo juz julek wiec jest marysia)

Gość gość
"Ale wpajajcie swoim dzieciom to co tu piszecie ciekawe na ile będą lubiane pomimo swego pięknego imienia" Rację masz, a za 20 lat ktoś założy wątek z zapytaniem "co myślicie o imieniu Amelka dla dziecka" to będą odpowiadać: była u mnie w szkole taka Amelka, przezywała mnie. To imie kojarzy mi sie z kimś wrednym

Gość gość
To prawda że imie ciągnie PRL-em. Widocznie gdzieś w połowie ubiegłego wieku jak się dziewczynki rodziły to musiała być moda na nadawanie tego imienia niemowlętom. Potem urosły, dojrzały i stały się kobietami pracującymi w szkołach, w urzędach i w sklepach. Do dziś gdzieś tam w głowie się pamięta ten sposób zwracania "pani Krysiu" czy to z filmów czy z realnego życia. Ponieważ te lata 80-te mimo że miały swój urok do którego ja mam sentyment to mają jednak w sobie jakąś groteskę to z tą też przyklejoną groteską to imie zostało zapamiętane. Trochę to smutny los dla każdego imienia, szczególnie jeśli jakby spróbować obiektywnie na nie spojrzeć to jest to urocze imię dla dziewczynki i piękne dla kobiety, jednak z racji że dużo ludzi jednak pamięta te czasy PRL-u to nie chcą nadawać tego imienia swojemu dziecku. Cóż, tak to już jest, podobnie jak z modą na ubrania. Jak się jest za blisko jakiejś dekady którą cechowała jakaś charakterystyczna moda to nie chce się do tego wracać bo jest to obciachem. Dopiero musi się narodzić nowe pokolenie ludzi aby ono spojrzało od nowa świeżym okiem na takie imię, bez uprzedzeń

Gość gość
"piszecie, ze fajne imie och ach ale jakos nie slyszalam o dziecku z takim imieniem a mam 2 dzieci szkolnych." Nie słyszałaś bo może jest jakiś powód ale nie związany z tym że ktoś mówi nieprawdę. Mnie np. jakoś szczególniej się podoba imię Celina, co prawda jest ono dopiero jako trzecie w kolejce na liście moich imion upodobanych, ale jest. Jednak wiem że gdybym miała mieć kiedyś córkę to prawdopodobnie nie dałabym jej tak na imię, choć z żalem. Dlaczego ? bo np. jak byłam w pierwszej ciąży i płeć dziecka była nieznana to padały różne propozycje na obie płcie i mój mąż na imie Celina bardzo kategorycznie powiedział "nie", może dlatego że jego sąsiadka która mieszkała obok niego całe życie tak ma na imię. I wiem że jego ojciec gdyby usłyszał że tak chce dać dziecku na imię to również reakcja byłaby pewnie wpierw szydercza i odebrana jako żart, a później gdyby sie upewnił że to nie żart to pewnie byłoby już bardziej nieprzyjemnie a może na zawsze by już głupio żartował. Po prostu wiem że gdybym dała tak na imię dziecku to ludzie tego nie zrozumieją i czekałyby nas pewnie nieprzyjemności tak jak szwagierkę autorki. Dlatego tym bardziej doceniam odwagę takich ludzi jak tytułowa szwagierka że miała odwagę wyłamać sie z tłumu, chociaż może ona miała akceptacje męża i o tyle jej było łatwiej przebić ten pomysł.

Gość gość
Śliczne imię. Lepiej mieć Krysia niz Nikole, Julię, Oliwie, Jessice czy Amande. .....

Gość gość
gość z 16:42 trafił w punkt z komentarzem-ktoś kto pamięta czasy PRLu automatycznie kojarzy imię Krysia z tą niechlubną epoką-inwigilacji,terroru,kolejek,konieczności płaszczenia się przed Panią Krysią z mięsnego,żeby coś lepszego na karki zostawiła pod ladą,albo z Panią Krysią-biurwą,której "prezencik" trzeba było dać,żeby w urzędzie coś szaremu obywatelowi-petentowi załatwiła...samo imię nie jest złe,tylko może się źle kojarzyć,zresztą w tamtych latach oprócz sławnej Krystyny,równie popularne były Ireny,Janiny,Jadwigi,Bronie,Haliny,córki tych kobiet to już były Kaśki,Małgośki,Agnieszki,Anie,a teraz moda na te "cudzoziemskie" imiona Amelie,Amandy,Dżessiki,Wanessy,Nikole