Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podtrzymanie w 28 tygodniu

Polecane posty

Gość gość

Właśnie leże w szpitalu na podtrzymaniu. Szyjka 1cm. Mały sie pcha jak tylko może.bóli nie mam ale lekarze powiedzieli że mam leżeć i nie wstawać bo może to sie skończyć utratą ciąży. Czy któraś z Was tak miała? Czy wszystko sie dobrze skończyło? Ile leżałyście w szpitalu?

Gość gość
Sluchaj lekarza i ciesz sie z masz jeszcze szyjke.Moja nie wytrzymala i corcia pojawila sie na swiecie w 27tyg.z waga 980g.Wiele przeszla a my z nia.ale jest ok.

Gość gość
Ja miałam problem z szyjką od 16 tygodnia. Miałam zakładany szew. Od tej pory leżałam, donosiłam do końca 38 tygodnia i pewnie bym donosiła dłużej, ale lekarz zadecydował o cc w takim terminie (z powodu wąskiej miednicy).

Gość gość
Również miałam zakładany szew. Urodziłam dwa dni po zdjęciu go 10 dni przed terminem. Ale w szpitalu leżałam 3 miesiące, dawali mi kroplowki bo miałam skurcze.

Gość gość
Leż plackiem i słuchaj lekarza. Każdy dzień w twoim brzuszku to dla synka dużo. Znajoma urodziła w 27 Tc. Niestety źle to się skończyło. Choć takie dzieci mają spore szanse na życie.

Gość gość
Leże plackiem. Dwie kroplówki za mną. Strasznie sie boje :(

Gość gość
Mow sobie i synkowi ze musicie wytrzymac minimum do 32tyg.-to tzw PIerwszy prog bezpieczenstwa.powodzenia Ja msm syna z 26tyg. 740g

Gość gość
Dzięki za wsparcie :) mam już dość tego szpitala:(

Gość gość
Ja miałam problemy od 19 tygodnia, a od 26 leżałam plackiem (wstawałam tylko do toalety). Urodziłam w 31 tygodniu, na szczęście syn jest zdrowy. Leż i pomyśl czym jest te pare tygodni w perspektywie całego życia

Gość gość
Mam nadzieje że szybko zleci i że będzie wszystko okej..wyniki nie są złe..najgorzej że sie pcha na świat..jeszcze ten nie miły personel i ohydne posiłki.

Gość gość
Ja też leżałam plackiem od 26 tyg. Brałam mnóstwo leków ale dzięki temu dotrwalam do terminu, a mało tego maluch urodził się ponad 4 kg. :-) więc słuchaj lekarzy i lez.

Gość gość
Personelem się nie przejmuj. Wiem pracują jakby robili to za karę. Ale tu chodzi o twoje dziecko i ono jest najważniejsze. Ja mam wadę budowy macicy i szyjki. Lekarz straszył od początku że mogą być kłopoty. Poszłam od razu na zwolnienie bo mam ciężką pracę i jak narazie jest ok to juz 35 tydzień. Teraz lekarz twierdzi że szyjka sama się nie otworzy i trzeba cc. Zobaczymy ważne by młody był zdrowy.

Gość gość
Jak masz centymetrową szyjkę to zapewne poleżysz aż do rozwiązania i oby to było jak najpóźniej. Wiem, że leży się źle, ale każdy kolejny tydzień w brzuszku to większe szanse, że dziecko będzie zdrowe. Nie wstawaj z łóżka, leż, czytaj książki, śpij. Nastaw się pozytywnie i nie martw się, że musisz leżeć, tylko ciesz się tym, że jeszcze leżysz i dziecko jest w brzuchu. Musisz się na takie myślenie przestawić, choć nie jest to łatwe. Sama leżałam miesiąc, niestety zbyt krótko, bo u mnie szyjka się skróciła w 16 tygodniu i leżenie (oraz szew i leki) nie za wiele dały niestety :(. Powodzenia

Gość gość
Miejmy nadzieje

Gość gość
Przeczytałam tylko post autorki. Jeżeli masz 1 cm rozwarcia i żadnych skurczy, to raczej leżenie pomoze i urodzisz w terminie. Ja w 23 tc miałam chyba 2-3 cm rozwarcia, ciąża bliźniacza, w domu dwulatke, z racji któej nie położyłam się do szpitala. Lezałąm w domu, bez kroplówek, bez niczego, miałam tylko nospę, luteinę chyba i ze 3 tygodnie później założony pessar. Brzuch mi twardniał często, ale wytrzymałam 3 miesiace, nie było to takie leżenie plackiem typowe, wiadomo, małe dziecko w domu, im starsza ciąza była, tym na wiecej sobie pozwalałam, u mnie ciąza skończyła się cc, z powodu jednego bliźniaka, a nie dlatego, że akcja porodowa się zaczęła. Także spokojnie, Autorko, nic się złego u Ciebie nie dzieje.

Gość gość
No po kroplówkach i tabletkach brzuch mniej sie stawia. O tyle dobrze. Mały naciska na szyjke strasznie. Skurczów nie mam dzięki bogu. Dziś na usg mnie zabiorą także zobaczymy co dalej będzie.