Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość wstrzasniety

ma wejsc w zycie CALKOWITY ZAKAZ ABORCJI

Polecane posty

Gość gość wstrzasniety

o ludzie:Oprzeciez nie zyjemy w jakims kalifacie!!! nawet ciaza zagrazajaca zyciu,w wyniku gw/al/tu czy kazirodztwa nie bedzie usuwana!!!! a co z kobieta?czy ona nie ma w tej kwestii nic do powiedzenia? a co z dziewczynka,ktora zg/wa/lci wlasny pijany ojciec? przeciez te kobiety poplelnia samobojstwo... jak dobrze,ze nie mieszkam w polsce,bo przeciez jestem kobieta i mam dwie corki.

Gość gość
Mam nadzieje że nie wejdzie

Gość gość
to juz przegiecie,to sprowadzenie kobiety do roli krowy rozplodowej,na ktora kazdy moze wsiasc i zaplodnic,nawet sila. ludzie,rozjeppmy ten kosciol!!!

Gość gość
haha zobaczymy wtedy te szczekaczki z kafe,jak ciaza sie okaze wyrokiem dla ich zycia:Dbrakuje tylko hospicjow dla ciaz pozamacicznych.wiec szczekaczki beda spisywac testament,pakowac waliki i szukac sobie miejsca pochowku.te ktore wykorzystal pijany wujek tez zapewne z radoscia donosza ciaze,jak im ktos zg***** 11 letnia corke to beda dumnymi babciami:D zaklamane szmaciska jestescie.

Dla mnie osobiście to jest totalne ubezwłasnowolnienie... ja rozumiem zakaz aborcji w przypadku wpadki ale jesli dziecko ma sie urodzić chore to dlaczego nie mogę mieć możliwości dokonania wyboru? Wiadomo, ze każdą matka chce urodzić zdrowe dziecko ale jeśli jest załóżmy kobieta ok 40 lat zachodzi w ciążę i dziecko urodzi się z zespołem Downa lub inna nieuleczalna choroba to kto się w dalekiej przyszłości zajmie taka osoba? Nasze państwo nie stwarza warunków do zycia takim osobom... a wypadki chodzą po ludziach. Śmierć matki/ojca, kredyt na karku, wypłata na wysokości najniższej krajowej i co dalej? Z czego utrzymać siebie, dziecko, potrzeby zycia codziennego, leki itp?

Gość gość mowi kosciolowi NIE
ja sobie nie wyobrazam zajsc w ciaze,ktora zagraza mojemu zyciu.i co bym powiedziala mezowi i coreczce? mamusia MUSI umrzec,a toba sie zajmie tatus,ale za ta bedziesz miala braciszka.TO CHORE.a ile patologicznych rodzin,gdzie ciaza jest z kazirodzctwa,jakim trzeba byc potworem,zeby zmuszac do rodznia dziecka wlasnego ojca czy brata.niestety,ale wiekszosc przestepstw na tle seksualnym MA MIEJSCE W RODZINE lub kregu znajomych.

jesli zajde w ciaze zagrazajaca mojemu zycu to ja chce zyc i osmielam sie glosic,ze jestem wazniejsza niz zlepek komorek w mojej macicy!!! jestem zywym czlowiekiem,dlaczego mam byc skazana na smierc? czy moje zycie nic nie jest warte?jestem tylko macica?

Ciekawa jestem, ile teraz oburzonych osób glosowało na PiS... przecież było widać, że to, co sobie Kościół zamarzy, to PiS radośnie z Dudą spełni. Skąd nagle takie zdziwienie? Trzeba myśleć na kogo się oddaje głos, a nie wierzyć w jakieś populistyczne obiecanki.

nigdy nie glosowalam na pis

Gość gość
Przeciez ten zakaz nie przejdzie. Ludzie by zlinczowali ten p*****lnięty rząd. A jak wejdzie to ja sie cieszę ze nie mieszkam w Polsce i chyba stracę całkowicie wiarę w istnienie tego państwa.

Gość gość
oby nie przeszlo ale jak przejdzie to padnie.ludzie ich zlinczuja.

Gość gość
Pewie ze nie przejdzie. Kto na to pozwoli? To nie jest państwo wyznaniowe. chociaż jak patrzę co sie wyrabia i szykuje to zaczynam w to wątpić ze jestemy państwem świeckim. W sumie po co nam muzułmanie? Niedługo u nas bedzie tak jak i tam

Gość gość
Nie wierzę że takie coś przejdzie. Społeczeństwo wywiozłoby taki parlament na taczkach.

Gość gość
chore, trzeba bedzie jezdzic do Czech :O

Gość gość
Ja też nie wierzę że to wprowadzą, nawet w polsce nie jest AŻ TAK źle...

Gość gość
w irlandii dlugo tak bylo oj lata w 2013 zmienili prawo po tym jak umarla dziewczyna 31 lat lekarz,nie chial usunac jej dziecka^mcy ktore juz sie roznilo..kazla isc do domu i przyjsc jak bedzie poronione to usunie..dzieczyna dostala sepsy zmarla...od teraz mozna usuwac jeslizagraza zyciu kobiety.ale dalej z dawnem czy inne ciezkie uszkodzenia nie....jezdzi sie do uk

Gość gość
mi tam nie przeszkadza ten zakaz,ba nawet jestem za ale głownie za ochroną zycia pocztego w wyniku gwałtu. a to dlatego ze takie dziecko nie jest niczemu winne a matka moze urodzic i oddac jesli je nie pokocha. natomiast dziecko ma pełne prawo do zycia,ono niczemu nie było winne,dlaczego ma się je usuwac-zabijac? co innego gdy jest zagrozenie dla matki to polemizowałabym ale ogólnie to popieram zakaz aborcji.

Gość gość
1:19 jestem dokladnie tego samego zdania. Popieram cslkowity zakaz aborcji tylko zagrozenie zycia matki moze byc przeslanka do przerwania ciazy. dziecko z g****u nie jest nic winne. Zawsze mozna oddac ale nie sadze zd jakakolwiek kobieta pp urodzeniu by oddala.

Gość gość
Kobieta, która została zgwałcona tez nie jest niczemu winna. Za to każe jej się przez 9 miesięcy nosić dziecko "człowieka", który obdarł ją z godności, podeptał jej człowieczeństwo i sprowadził do roli przedmiotu seksualnego. Nie wiem, skąd w was optymizm, że ta nowelizacja nie przejdzie. PiS ma większość w sejmie, a oni wszyscy lub prawie wszyscy będą głosować "za". A społeczeństwo? Nic nie zrobi, bo i co?

Gość gość
To zrobi, że nie będzie już więcej ich popierać i stracą władzę. Tyle. wg mnie ta ustawa to dla obecnej władzy po prostu strzał w kolano :D

Gość gość
"A społeczeństwo? Nic nie zrobi, bo i co?" Społeczeństwo ma wielką władzę, bo to społeczeństwo wybiera polityków. No ale skoro znudziło im się rządzenie...

Gość gość
"Zawsze mozna oddac ale nie sadze zd jakakolwiek kobieta pp urodzeniu by oddala." No to chyba bardzo mało wiesz o kobiecej psychice :o Ja nie wyobrażam sobie rodzić dzieciaka z gwałtu, a co dopiero wychowywać bachora z genami swojego oprawcy. Zresztą takie dziecko ma geny kryminalisty i samo takie może być w przyszłości, rzeczywiście wspaniały materiał na obywatela! Dla mnie wszyscy zboczeńcy, kryminaliści to powinni być sterylizowani aby swoich genów nie przekazywali dalej!

Gość gość
A ja czekam dnia, kiedy w polszy zakażą również antykoncepcji, a za brak wiary będzie można iść do więzienia :D

Gość gość
To zrobi, że nie będzie już więcej ich popierać i stracą władzę. Tyle. wg mnie ta ustawa to dla obecnej władzy po prostu strzał w kolano xxx Ile osób tak właściwie dotknie ten zakaz? Niewielka grupę, a wielką grupę wyborców już PiS sobie kupiła programem 500+. Do wyborów jeszcze mnóstwo czasu, sprawa ucichnie, za kilka lat rzucą jakis ochłap innej grupie społecznej, w czasie kampanii wyborczej obiecają znów gruszki na wierzbie i zdziwiłabym się, gdyby faktycznie stracili władzę.

Gość gość
gość dziś 1:19 jestem dokladnie tego samego zdania. Popieram cslkowity zakaz aborcji tylko zagrozenie zycia matki moze byc przeslanka do przerwania ciazy. dziecko z g****u nie jest nic winne. Zawsze mozna oddac ale nie sadze zd jakakolwiek kobieta pp urodzeniu by oddala. x Pewnie, o ile wcześniej sama się nie zabije, albo nie będzie stosować domowych sposobów na pozbycie się ciąży... przecież dla wielu takich kobiet ciąża to nie będzie dziecko, tylko część potwora, który ją skrzywdził, na prawdę tego nie rozumiecie?

Gość gość
gość dziś A ja czekam dnia, kiedy w polszy zakażą również antykoncepcji, a za brak wiary będzie można iść do więzienia smiech.gif x No niestety to całkiem możliwe, z antykoncepcją zwłaszcza... Pis robi to, co każe kościół, a ten jak wiadomo antykoncepcji nie popiera...

Gość gość
Chyba az tak daleko się nie posuną. :o Trzeba na wszelki wypadek kupić zapas prezerwatyw :D

Gość gość
Mam jedno dziecko, drugiego mieć nie zamierzam, jeśli podczas ewentualnej ciąży mogę nawet stracić życie i nikogo to nie obejdzie lub jeśli przyjdzie mi wychowywać przez całe życie kalekę. Stać mnie na wyjazd na aborcję za granicę, ale po co ?! Po co mam dawać mojemu krajowi kolejnego obywatela, skoro mój kraj nie szanuje już istniejących obywatelek ? A te 500 zl nie se wsadzą w D.U.P.Ę

Gość gość
ja mam takie zdanie. wykorzystywaliscie te aborcje do wszystkiego-usuwaliscie downy, mimo ze one mogą zyc! chodza same do lazienki, mozna je zostawic w domu jak sa juz duze i np zrobic spokojnie zakupy. downy to nie tragedia i smierc. ale wy woleliscie usuwac. macie za swoje-teraz nie usuniecie nic.nawet jak ciaza moze zabic matke 3 dzieci. macie tez 500zl plus-zakaz aborcji i in vitro.