Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerazonaa5

Brak okresu mleko w piersiach co to?

Polecane posty

Gość Przerazonaa5

Urodzilam 2,5 roku temu. Karmilam 6 miesiecy. 7 miesiecy po porodzie dostalam okres i byl regularnie co 27 dni. Jak w zegarku. Az do tego cyklu. Dzis 38 dzien cyklu. W dodatku z prawej piersi zaczela mi leciec tlusta siara. Test robilam 10 dni temu i wyszedl negatywnie. Nie mam pojecia co to wszystko ma znaczyc i bardzo sie boje. Moze ktos mial podobne objawy?

Gość gość
Pewnie masz wysoką prolaktynę.Idź do endokrynologa.

Gość gość
Tez tak mialam jak dziecko miało okolo 3 lata.hormony mi ześwirowaly szybko wróciło do normy.

Gość Przerazona5
Zrobilam prolaktyne. Wyszla w dolnej granicy normy. Piersi sa gorace i bardzo bola. Mleko leci Okresu brak. Termin do lekarza na 18 kwietnia. Moge zrobic jeszcze jakies badania? Prosze o porade.

Gość Przerazona5
Podniose temat. Moze ktos cos doradzi bo czuje sie koszmarnie fizycznie i psychicznie.

Gość gość
może uda Ci się umówić do innego lekarza?

Gość gość
hiperprolktynemia.....zbadaj poziom prolaktyny....

Gość gość
Pisala ze robila. Autorko- zapewne robilas prolaktyne z jednego pobrania krwi tak? Wowczas, nawet majac hiperprolatynemie wyniki maga byc niskie. Aby wynik byl miarodajny robi sie tzw prolaktyne z obciazeniem (podobne zasady jak w krzywej cukrowej). Masz pobierana krew, dostajesz tabltke metoklopramidu, potem kolejno bad po godz i dwoch. Mi tez wyszlo w zwyklym bad w dolnych granicach normy, ale lekarz zlecil to bad i wyszedl kosmos. Z marszu dosyalam bromergon na zbicie.

Gość Przerazona5
Sytuacja wyglada tak: Mleko mam nadal Piersi bola niemilosiernie Zrobilam prolaktyne, lykalamtabletke i znow pobrali krew. Jest niska Poszlam do ginekologa Pani dr twierdzi ze jestemw ciazy. To nic ze mialam okres Beta hcg wyszla ujemnie i w usg nie widac pecherzyka mimo ze od tej lutowej miesiaczki mija 9 tyg ( bo okres w kwietniu hyl wedlug pani dr krwawieniem ktore w ciazy sie zdarza) Po moich zapewnieniach ze nie moge byc w ciazy bo mi beta nie wychodzi dr zaproponowala powtorzenie bety i bromergon. Tlumaczylam ze prolaktyna noska, pokazalam eyniki. Wedlug lekarki bromergon to lek swietny i mi pomoze jesli to oczywiscie nie fiaza. Jestem.zalamana. Ide prywatnie na usg piersi bo sos jest nie tak a lekarka mnie olewa.