Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jako mezatki uwazacie sie

Polecane posty

Gość gość

Za lepsze niz stare panny? Tym bardziej jesli macie dzieci.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Tak. Nawet bycie rozwodka jest lepsze od bycia stara panna.

Gość gość
Za lepsze nie, ale szczęśliwsze na pewno. Uważam, że stara panna powinna mieć dziecko. Mam kuzynkę, która zaszła w ciążę. Nikt nie wie z kim, być może przez inseminację z nasieniem anonimowego dawcy i jest wreszcie szczęśliwa, ma dla kogo żyć. Popieram jej decyzję. Dodam tylko, że mieszka na wsi, gdzie ludzie mają oczy dookoła głowy, a poczta pantoflowa jest szybsza niż internet, więc nie była to dla niej łatwa decyzja.

Gość gość
za lepsze z jakiego powodu ? oczywiscie, ze NIE

Gość gość
lepsza? nie, ale na pewno szczesliwsza. oczywiście w porównaniu do starej pan my która jest samotna a nie do starej panny która po prostu żyje w związku partnerskim.

Gość gość
nie, a dlaczego?

Gość gość
Oczywiscie ze tak, o ile do starych panien nic nie mam to juz stara panna z dzieckiem i starym kawalerem to wstyd . nie trzeba wyprawiac wiekkiego wesela ale mozna wziac skromny slub w kosciele i w koncu stac sie rodzina. Ale takie zwiazki to najczesciej wtedy gdy facet boi sie odpowiedzialnosci albo nie chce byc cale zycie z jedna kobieta tylko kombinuje ze jak mu sie znudzi to odejdzie. Takie zwiazki to nie rodziny, niw powinni dostawac tez zadnych swiadczen rodzinnych.

Gość gość
Nie nie uważam się lepszą od kogokolwiek.

Gość gość
Nie, ja po prostu jestem szczesliwa bo mam kochajaca rodzine.Nie czuje potrzeby by sie porownywac i uwazac za lepsza lub gorsza.

Gość gość
A ja wam napiszę od drugiej strony - jestem stara panną i czuję sie gorsza z tego powodu, bo widać nie zasługuję na to, aby ktoś chciał spędzić ze mną życie. :o

Gość gość
glupot nie piszesz kazdy czlowiek zasluguje na milosc a przede wszytskim na szacunek.Jak mozna sie czuc lepszym od drugiego z tak blahego powodu ? Czasem ma sie wiecej szczescia w poznawaniu udzi, czasem pecha.Trzeba szukac

Gość gość
Nie czuję się lepsza, bo każdy żyje, jak chce i nic mi do innych, ale na pewno czuję się lepiej będąc mężatką niż gdybym była starą panną.

Gość gość
takie szczescie wam mezusie daja? a co jak mezus sie znudzi? odejdzie? znajdzie lepsza;) mlodsza wiecznie mlode nie bedziecie i co wtedy? samobojstwo? rozpacz? depresja? pozdrawia stara panna:)

Gość gość
Wtedy bedziemy zyc jako rozwódki :P Z milymi wspomnieniami związku, z dziecmi, bogatsze o doswiadczenia , wspomnienia niedostepne dla starych panien :) Pozdrawiam , mezatka od 27 lat :)

Gość gość
Kolezanka bedac dlugo sama z dwojka dzieci(odeszla do ojca dzieci, nie byli malzenstwem), poznala w koncu kogos. Po miesiacu znajomosci zwzieli slub, dosyc huczny. Zapytalam, czy faktycznie chce z nim byc, powiedziala wtedy, ze lepiej byc rozwodka z dziecmi, niz stara panna z dziecmi. Rozwod nastapil po 6 miesiacach malzenstwa.

Gość gość
gość dziś tylko, ze zazwyczaj rozwodki milo nie wspominaja zwiazku a kipia nienawiscia wobec meza i jego nowego blond cytateo nabytku przeklinając dzien ślubu:D jedno co to dzieci ale ja stara panna tez moge miec dzieci:) puki miesiaczkuje

Lepiej żyć jako rozwodka niż stara, zgorzkniala panna uwazajaca sie za singielke z wyboru, a wieczorami placzaca w poduszkę, ze jedyną osoba do której może sie odezwać to jej odbicie w lustrze. Nie oszukujmy się ale w życiu każdej singielki krąg znajomych w pewnym czasie sie zawęża m, a nawet zanika bo koleżanki zakładają swoje rodziny.

Gość gość
MamaMloda39 dziś nie placze:D

Gość gość
O tym, że jestem lepsza poprzez stan cywilny niż panny, wdowy, rozwódki i konkubiny dowiedziałam się z kafe :D Serio nigdy w życiu nie przeczytałam tylu bzdur co tutaj. Prawda jest taka, że za lepsze z tego powodu uważają się jedynie kobiety, które do niczego w życiu nie doszły, nie mają wykształcenia, dobrej pracy, są zależne od innych ludzi, najczęściej robią też za domowe popychadło więc jedyne czym się mogą dowartościować to obrączka. Ja wyszłam za mąż z miłości, a nie po to żeby sobie podnieść status na anonimowym forum typu kafe ale co kto woli :)

Gość gość
czy uważam sie za lepszą ? I tak i nie.

Gość melodia ulotna
MamaMloda39 dziś a to ciekawe, bo właśnie pier/dolisz jak zgorzkniała baba i bredzisz w dodatku. Wyobraź sobie, że nie dla każdego świat kręci się wokół stanu cywilnego tak jak dla ciebie dziewczynko, ludzie mają jeszcze życie poza statusem na fejsiku, a po drugie wytłumacz mi dlaczego samotna stara panna ma zawężone grono znajomych, a samotna rozwódka już nie? no bo sama piszesz, że właśnie ze względu na to lepiej być rozwódką, no objaśnij mi. BTW jeszcze niedawno było mi ciebie szkoda jak robili na ciebie nagonki, bo to niesprawiedliwe tak na kogoś nalatywać z gościa i zawsze cię broniłam, bo wydawałaś się ofiara jakichś wariatek. Jednak przeczytałam dziś parę twoich wpisów i ręce mi opadły... wstyd mi, że się za tobą wstawiałam, bo nie dość, że jesteś prosta i głupia jak but to jeszcze wredna i chamska... nic dziwnego, że po tobie tu jadą.

Gość gość
20:37 spoko, dla mlodejmamy jedyny sens życia to rozłożyć giry, urodzic dzieciaka, lecieć do ołtarza w białej sukni, potem znów rozłożyc giry i siedziec 24h na kafe. ciekawe jak długo gach jeszcze z nią posiedzi, bo juz gdy była w pierwszej ciązy, to bidulek bał się, ze jej doopa straci kształt:O miała ciąże zagrożoną, a jego jedynym zmartwieniem był jej zad. Po drugim z pewnością straci, więc rozwód z powodu obwisłych pośladów to kwestia czasu:D

Gość gość
pozornie tak. Pozornie...

Gość gość
mlodamama, kurde ty masz z głową. ktos dziś wrzucił link do tematu, jak rzucałaś się w kwestii ślubu kościelnego i rzeczywiście to chyba była jedyna ambicja w twoim marnym życiu:O zdobyc obrączkę i być wielką panią mężatką...ja p/i/e/r/d/o/l/ę. Coś ci jeszcze powiem, moja 62 letnia ciotka jest starą panną i drugiej takie kobiety jak ona ze świecą szukac. Zadbana, podróżuje, pracuje, dusza towarzystwa, zawsze uśmiechnięta i serdeczna kobieta.Na samotnośc nie narzeka w przeciwieństwie do ciebie, bo jak inaczej wytłumaczyć, ze wciaż tu jesteś zamiast spotykać się z wianuszkiem znajomych jak na mężatke przystało?

Gość gość
melodia ulotna dziś a po drugie wytłumacz mi dlaczego samotna stara panna ma zawężone grono znajomych, a samotna rozwódka już nie? no bo sama piszesz, że właśnie ze względu na to lepiej być rozwódką, no objaśnij m XXXXXXXXXXXXXXXXX Też tego nie ogarniam, ale ona zaraz nas zwyzywa, obrazi się, napisze, ze nasza krytyka po niej spływa i chooy - wyjaśnienia nie będzie:D

Gość gość
A gdzieś jeszcze faktycznie funkcjonuje pojęcie starej panny, tak na serio, w jakimś środowisku czy też zostało wygrzebane żeby sprowokować dyskusję??

Gość gość
Młoda Mamo tym wpisem pokazałaś, że jesteś bardziej zgorzkniała niż wszystkie stare panny razem wzięte. Jak możesz tak bezpardonowo wbijać szpilę kobietom których nie znasz, jak możesz tak złośliwie pisać o tym płakaniu w poduszkę, o tym, że lepiej być rozwódką, o rozmowach do lustra? To, ze w twojej małej główce, w twoim małym prymitywnym światku nie mieści się, że singielki z wyboru istnieją to nie znaczy, że ich faktycznie nie ma i zapewniam cię są szczęśliwsze od ciebie ku..wa jaka ty jesteś durna :o