Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o takim tesktu piosenki?

Polecane posty

Gość gość

Nadaje się czy nie bardzo? mam 17 lat więc jeszcze nie mam wprawy, ale dobra wyślę bo co mi szkodzi :) " To ja smutek znów Twój smutek nagle pukam do twych drzwi nie otwierasz, ale znajdę jakiś sposób by pocieszyć Cię Nie chcesz tego Zerkasz w okno Za tą radością która nie chce przyjść Ale ona jest zdradliwa Bo przyjaciół głownie w biedzie poznaje się Ja Cię nigdy nie zostawię W rękaw możesz wypłakać się mi A z radością żyj dla zabawy lez nie zawsze warto wierzy jej

Gość gość
Mialo być * tescie piosenki ;P Jeszcze napiszę wiecej, ten tekst pisałam na szybko w 5 minut, ale pomysł miałam wześniej zainspirowałam sie trochę piosenka " sound od silence", ale nie zupełnie bo ja piszę o smutku, a nie o ciszy choc przeslanie jest podobne Potem moze przesle melodie do tego, ale jak oceniacie tekst?

Gość jołki_połki
Hej, wbrew pozorom nie jest tak łatwo napisać tekst wiersza lub piosenki , chociaż polscy tekściarze są wyśmienici ale absolutnie się nie zrażaj , mnie najbardziej podobają się takie teksty piosenek, gdzie jest tak zwane 'niedomówienie' , czyli tekst jest wyśmienity , śmieszny , nadaje się nucenia przy goleniu , na przykład słynny tekst CZEKOLADKA , gdzie w tekście jest fajny klimat , czyli zjadamy czekoladkę i mamy ochotę na kolejną czekoladkę a w domyśle tekstu jest że oczywiście chodzi o kobietę i znowu chcemy wycałować każdy milimetr jej ciała i aż po 'ostatnią' czekoladkę , fantastyczny tekst , a inne teksty to na przykład Bogusław Mec i 'mały biały pies' , wszystkie słowa się słucha jakby były z bajki , więc , namawiam do analizy takich tekstów natomiast Twój Tekst i umówmy się że to jest Twój tekst trochę zmieniłem i pozostawiam do przemyślenia , czy właśnie taki miałaś zamiar ? xxxxx 'To ja smutek, znowu Twój smutek nagle pukam do twoich drzwi ale nie otwierasz mi znajdę jakiś sposób by pocieszyć Ciebie, gdy popatrzysz na gwiazdę na niebie dlaczego nie chcesz wesołej gwiazdy Zerkasz w okno i nadal masz spazmy chcesz tego aby Z radością przybyła i olśniła ale ona jest zdradliwa nie przybywa i nie pocieszy i być może twój przyjaciel teraz grzeszy gwiazda wesoła nigdy Ciebie nie zostawi W rękaw możesz wypłakać się mi A z radością żyj dla zabawy czy można zaufać tej gwieździe bez obawy ?

Gość gość
Napiszę Ci tak: pomysł miałaś dobry, ale dopracuj formę

Gość gość
22:39- fajnie to przekształciłeś, ale bardziej na wiersz i nie będzie mi to się zgrywało z melodią :O No nic, jeszcze to dopracuje bo prawde mowiac pisalam to na szybko i troche byle jak