Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie mnie nie szanuja, nie sluchaja, nie licza sie z moim zdaniem

Polecane posty

Gość gość

Proszę zyczliwe osoby, żeby pomogly mi znaleźć zrodlo problemu i jakies jego rozwiązanie.

Gość gość
Masz to na co zasługujesz.

Gość gość
Mam 22 lata. W domu i na studiach. Zawsze tak było odkad pamiętam. Wszedzie gdzie się pojawiłam ludzie traktowali mnie jak powietrze. W grupie podczas rozmowy nie dawali dojść do słowa a jak już to i tak nikt nie sluchal.

Gość gość
18.06 Dlaczego uważasz ze zasluzylam żeby tak mnie traktowali?

mialam tak w gimnazjum caly czas brakowalo mi uwagi z kazdej strony nikt nawet uwagi na mnie nie zwracal nie wspominajac o chlopakach .. jak zaczelam miec tzw ''wyjebane'' to w tedy nagle kazdy chcial mnie sluchac i sie ze mna kolegowac, zaczelam chodzic na randki i miec kosmiczne branie u facetow.. widocznie wyczuwaja twoj slaby charakter i dlatego tak jest .. musisz go nateperowac i zobaczysz ze i ludzie w okol Ciebie sie zmienia tylko najpierw Ty sie zmien .. jak jest jakas dyskusja o czyms to nie przytakuj wiecznie tylko pokaz swoje zdanie i swoj ''nowy'' charakter . powodzenia

Gość gość
jak ktoś nie ma nic do powiedzenia na temat to po co pisze? Zrobcie sobie temat o niczym i tam sobie piszcie.

Gość gość
Za mało zdecydowany człowiek w obyciu jest zagłuszany zbywany zdominowany ,pozwalasz sobie w kaszę dmuchać a może nie masz doświadczenia brak ci przebojowości a może w końcu w poprzednim wcieleniu ty tak kogoś zdominowałaś że teraz możesz mieć lekcję do odrobienia,a może jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie ,w końcu jak ktoś ma coś istotnego do powiedzenia o ile wiem po sobie to go jednak słuchają!!Przyglądaj się reakcją i ucz się czegoś a mniej wyżalaj ,trenuj przed lustrem postawę i przemowy do dużej widowni ,do roboty!!POL.

Gość gość
Ktoś ci chyba kiedyś wmówił, że jesteś gorsza. Jeśli rodzice cię tak traktowali albo byłaś długo prześladowana w szkole to gdzieś w tobie tkwi to, że jesteś gorsza. Nieświadomie wchodzisz w rolę ofiary, w którą ktoś cię kiedyś wepchnął. To co możesz z tym zrobić - otaczać się ludźmi, którzy cię szanują i wypracować sobie wysoką samoocenę. Musisz sama wiedzieć, że jesteś wartościowa i nie pozwalać się krzywdzić. Trzymam kciuki

Gość gość
Bzdura, właśnie tych co mają istotnie coś wartościowego do powiedzenia to ludzie słuchają najmniej. Wolą gadać o banałach i nieśmiesznych kontekstach.

Gość gość
18.14 Wydaje mi się, ze to tak jest bo ja ich potrzebuje i zależy mi nich, a oni mnie maja w d***e. Probowalam to zmienić ale nie potrafie. Po jakims czasie tak mi dokucza samotność, ze zrobiłabym prawie wszystko byle z kims porozmawiać. chodziłam do psychologa ale nic to nie pomoglo.

Gość gość
racja bo ludzie są durne i płytkie ale nie znaczy to tyle samo żeby mi kretyn błysnął bo mu na to nie pozwalam oko w oko no nie tu gdzie na wydrę leją łacha bez bata!!!

Gość gość
wy tu prosicie a jak wam dają pod nos to odwracacie się w swoje cierpienie naprawdę durne podejście i tak robią wszyscy.

Gość gość
przeczytałam już tyle książek o toksycznych przyjaźniach, staram się budowac samoocenę, i dotad dopóki jestem w domu przed lustrem jest ok. A praktyka to porazka na całej linii. Tylko problem w tym, ze ludzie się jakby mna nudza. Na początku sa mili i czasem nawet mnie z większym lub większym zainteresowaniem sluchaja, ale szybko to mija i zaczynają wykorzystywać.

Gość gość
bO CZYTAĆ I SŁUCHAĆ TRZEBA UMIEĆ

Gość gość
I żeby nie było w rozmowach ze znajomymi nigdy nie narzekam ani się nie madrze.

znajdz sobie jakies hobby i pasje zeby mieli Cie za co podziwiac ja np 10 lat jezdze konno i juz mam o czym opowiadac pozatym jak znajdziesz jakies hobby to i fajnych ludzi poznasz

Gość gość
Mam hobby ale oni maja inne, wiec moje ich nie obchodzi.

no to masz c*******h znajomych w takim razie .. pozatym zabardzo zalezy Ci na ich uwadze .. to normalne ze ich nudzisz jak taka jestes .. po samym pisaniu z Toba spac mi sie chce zero energi i jakiejs pasji .. jak Ci z nimi zle to ich zmien znajdz otoczenie ktore Cie zaakceptuje zapisz sie na basen, silownie , taniec i juz poznasz ciekawych ludzi od ktorych mozesz sie uczyc

Gość gość
Ja ma 45 lat i od zawsze do dzisiaj czuje to samo co Ty. Przewalone.

Gość gość
Nic nie dzieje się bez przyczyny. A przyczyną jesteś ty. Ludzie oceniają cię po twoim wyglądzie, zachowaniu się i reagują tak jak czują że powinni reagować.

Gość gość
karinaa22 dziś "..widocznie wyczuwaja twoj slaby charakter i dlatego tak jest .. musisz go nateperowac i zobaczysz ze i ludzie w okol Ciebie sie zmienia tylko najpierw Ty sie zmien .. jak jest jakas dyskusja o czyms to nie przytakuj wiecznie tylko pokaz swoje zdanie i swoj ''nowy'' charakter . powodzenia X Podpisuję się pod tym tekstem. Nie wiem dlaczego trzeba się poniekąd wcielać w rolę aktorstwa. Przetestowałam tę "formułkę" na sobie i rzeczywiście, większości ludziom bardziej odpowiada kiedy się ich olewa. Wtedy to oni zabiegają o uwagę, tyle że już mam to głęboko gdzieś i mi nie zależy.

może po prostu osoba, która ma wyjebane jest dla ludzi bardziej tajemnicza, a osoba, której zależy moze trochę nachalna, w sensie wyczuwa sie, że ta osoba może być wampirem energetycznym i z przezorności omija.

Gość gość
A mi się wydawalo ze przyjazn polega na tym ze obu osobom tak samo zależy. A nie tak ze jedna olewa a druga zabiega. Przeciez doradzacie auorce żeby traktowala innych tak jak oni ja traktują...

Gość gość
No niestety zyjemy w takich czasach, gdzie króluje chamstwo i agresja. czasem nawet trzeba komus dac w pysk aby się odczepił, bo normlanego kulturalnego jezyka nie rozumie

Gość gość
Tylko nie każdy tak potrafi i nie każdy chce taki byc

Gość gość
no to czasem tzeba poprosic o pomoc chłopaka/męża/kolegę

Gość gość
Mysle ze autorka dobiera sobie zle dla siebie towarzystwo. A może swoim wyglądem i zachowaniem sama stawia się w roli kozla ofiarnego? Nie wyobrażam sobie sytuacji ze ktoś mnie wykorzystuje, zle traktuje a ja nadal wchodzę mu do d**y