Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tyje z zawrotna predkoscia ratunkuuuu!!

Polecane posty

Gość gość

To mój 32 tydzien ciazy. Od ponad tygodnia każdego dnia wazac sie z rana na czczo przybieralam po 20-30dkg. Od prawoie 2 tyg jem b.malo bo jestem przeziębiona i nie mam ochoty. Pije ok 2 l samej wody dziennie plus herbaty i mleko. Miał ktos podobnie?

Gość gość
Ty nie masz jesc mało a systematycznie optymalne porcje. Pij wode, czasem herbatę ale mleko (krowie jak domniemam) bym sobie odpuściła. Rano śniadanie-kanapka razowa z chuda wędlina i ogórkiem Pozniej owoce Obiad-jakas pieczona ryba w folii, ryz z warzywami itp. Jogurt/kefir/maślanka I kolacja-owsianka z żurawina Małe porcje ale systematycznie i woda najlepiej z cytryna

Gość gość
To ze tak malo jem to jest przejściowe bo zle się czuje. Ale jak juz jem to zdrowo. Mleko krowie szklankę dziennie lub jogurt zamiast niego. Zastanawiam się skąd takie tycie sie wzięło??

Gość gość
Tylko ja taka biedna? Nikt nic nie napisze?

Gość gość
A ty lobuzie jeden, przytulam.

Gość gość
Boże straszne.... Jestem w 34 i przez ostatni miesiąc przytylam 4 kilo prawie, w sumie już 12 i jakoś nie płacze, ciąża to nie czas na diety a na normalne posiłki. Co niestety umnie skutkuje kilogramami bo przed ciążą, mało jadłam a dużo imprezowalam. Po ciąży schudniesz a teraz czekaj spokojnie na dzidziusia.

Gość gość
autorko jak nie teraz przytyjesz to pozniej przytyjesz , co sie odwlecze to nie uciecze ja malo tylam w ciazy po kazdej ciazy wracalam do moich 48 kg alez sie cieszylam myslalam ze bede szczupla i sliczna do konca zycie a tu zonk, przyszla 40 i dupa sie zrobila jak szafa i uuuuup 7 kg na plusie a czuje ze bedzie gorzej , i z czego to mam ta sama prace co 5-10-15 lat temu jam identycznie nic sie w kwesti zywienia u mnie nie zmienilo , jam tak samo jak 5-10-15 lat temu a nawet bym zaryzykowala ze ciutke lepiej jem bo na lepsza jakosc mnie stac a kilogramy ida

Gość gość
bardzo proszę o czytanie ze zrozumieniem. 20-30dkg na dobę to nie jest zdrowo i obawiam sie ze moze to byc cos złego. To ze jecie i Tybecie ok. Tycie w ciąży tez ok. Co innego gdy kg nie maja z czego sie zbierać a właśnie tak jest. Pytam czy ktoś miał podobnie i o czym to świadczyło. Za 2 tyg wizyta a ja osiwieje do tego czasu

Gość gość
Przytyłam 10kg do tej pory wiec tyjlam ale stopniowo do 8kg. 2 ostatnie z dnia na dzien praktycznie sie pojawiły

Gość gość
Ja też bardzo przybierałam na wadze. Najwięcej między 20. a 30. tygodniem (10kg), potem do końca już nieznacznie wolniej (8kg). W sumie nabrałam 22kg z czego bardzo dużo było wody, bo spuchłam niemiłosiernie. Może i Ty po prostu puchniesz i masz obrzęki? Jeśli tak, to musisz dużo pić wody, możesz sięgnąć po pokrzywę czy skrzyp lub wziąć tabletki Cyclo3Fort, które są dozwolone w ciąży. Unikaj za to kawy i mocnej herbaty i cukru. Poza tym musisz jeść regularnie. Wyżej masz podany całkiem fajny jadłospis. Regularne jedzenie niewielkich porcji powoduje, że metabolizm nie zwalnia w celu oszczędzania energii i nie gromadzi zbędnego tłuszczu. No i to ważne dla dziecka. Mało jeść to nie jest dobra opcja. No i ja osobiście nie widzę nic dziwnego czy nieodpowiedniego w piciu mleka w ciąży. Ja piję mleko często i w ciąży robiłam to samo. Produkty mleczne jem min. 2 razy dziennie. Dziecko zdrowe i bez alergii. Mleko nie każdemu szkodzi. Mnie za to szkodzą surowe jabłka i nikomu nie nakazuję z nich rezygnować, bo dla mnie są niedobre.

Gość gość
Tyjesz, czy puchniesz? Jak wygladają Twoje kostki, łydki, sprawdzasz sobie ciśnienie? Co z glukozą? Moze trzeba się umówic szybciej z lekarzem...

Gość gość
Bardzo możliwe, że zatrzymuje Ci się woda w organizmie! Skontaktuj się z lekarzem, może on coś podpowie. A poza tym, to nie powinnaś jeść mało, tylko właśnie często i zbilansowane posiłki. Tu masz fajnie opisane jak się odżywiać w ciąży: http://intopassion.pl/zdrowa-dieta-w-ciazy-i-nie-tylko/ Popatrz sobie i wprowadź zdrową dietę, ale oprócz tego też na pewno skonsultuj się ze swoim lekarzem prowadzącym ;)