Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie podoba mi sie nasz nowy dom

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w wielkiej rozterce, poniewaz jestesmy z mężem w trakcie urzeczywistniania naszych planow o własnym miejscu na ziemi, Kupiliśmy działkę na nowym osiedlu domków jednorodzinnnych, działki sprzedawał urząd miasta więc wszstkie są tej samej wielkosci, fajnie to wyglada takie krotkie uliczki, i ogolnie bylismy zachwyceni, pelni nadziei..... ale teraz domek jest w stanie surowym zamkniętym, czekamy na zalozenie instalacji, ogrzewania. i niestety wcale mi się nie podoba :( Dom sasiadów jest 3 razy większy w stylu dworkowatym, tzn wykusze, lukarny i inne cuda, a nasz jest mały parterowy i prosty, bo takie nam się podobały na projektach, jednak w rzeczywistości wyglada jakoś ubogo :( może jak się wykonczy to bedzie lepiej... poradźcie coś, szczerze czy rzeczyiwscie to bym zly pomysl na budowanie tam parterowki? :(

Gość gość
po prostu jesteś ofiarą syndromu "u sąsiada jest zieleńsza trawa" zamiast porównywać swój dom do ich przypomnij sobie co cię urzekło w tego typu projektach i czemu wybrałaś akurat ten jak nadal będziesz zazdrościć to możesz zawsze nadrobić urodą ogrodu mieć po prostu ładniejszy

Gość kolaflex
Dom napewno wygląda pięknie, a to ze zobaczylas ze ktos ma lepszy nie powinnno Cie trapic. ;] Jestes zdrowa masz kochajacego meza ciesz sie tym i nie mysl juz wiecej o domu, czesto zamartwiamy sie nie potrzebnie tracimy tylko energie na glupoty

Gość gość
Dziękuje Wam za tak miłe odpowiedzi!!! :* <3 nie chodzi mi o to, że tamten bardziej mi sie podoba :) bo nasz jest przytulny, wygodny bo parterowy, taki w naszym stylu po prostu ;) ale inny od tamtego, ogromnego, i czuję się prztłoczona jakoś,tak troche mi glupio ze kazdy bedize nas odbieral jako tych ubozszych na osiedlu a wcale tak nie jest, nie chcielismy zeby dom to byla inwestycja ktora trzeba splacac do konca zycia,albo kula u nogi... zaluje teraz ze nie zbudowalismy czegos w innym stylu (nikt by nie mowil ze maly i tani :(

Gość gość
Wasz nie będzie ubogi tylko klasyczny, prosty. W innym stylu po prostu. Miej w d***e sąsiadów. Kto będzie sprzatal taką wielką wille? Dom ma być przytulny, to nie muzeum. Głowa do góry.

Gość gość
mamy parterówkę, bo takie bylo zalozenie,ze tylko my z 2 letnia corka tam mieszkamy, nigdy dzieci nie chcą mieszkac z rodzicami,jesli nie muszą... ja tez moglabym mieszkac teraz ze swoimi rodzcami, cale piętro jest wolne (majadom w stylu prl-owskich kostek), a przenosimy się do tego małego, bo wlasny ale ciasny :D córka za 20 lat sobie zbuduje inny :) a moze bedzie wolała mieszkanie... nie ma co na zapas planowac .

Gość gość
ale jestem w szoku , że tak piszecie! super! naprawde to jest pocieszajace, bo jakos wsrod znajomcyh mam tylko krzywe spojrzenia, że takie maleńkie cos pobudowaliśmy :( i mówia ze bedziemy zalowaz ze bez poddasza :( ale nikt z nas nie chcial chodzic po schodach, i chcemy ogrzewanie jakies sensowne żeby nie musiec palić ekogroszkiem, więc dlatego tez mały metraż

Gość gość
ja jakoś tak się podłamałam tymi głosami znajomych, że mam mysli zeby sprzedac i inny budować, ale aż się boję męża, powiedziałby że zwariowałam :( no i kto to kupi, jak kazdy woli budowac po swojemu

Gość gość
ciesz się że w ogóle masz dom

Gość gość
mozesz sobie dobodowac 3 pietra i mur i bedzie dobrze

Gość gość
A jaki byscie woleli, parterowy prosty, czy z tymi lukarnami i wyykuszami?

Gość gość
up :(

Gość gość
gość 2016.04.02 A jaki byscie woleli, parterowy prosty, czy z tymi lukarnami i wyykuszami? x ja osobiście wolałabym coś bardziej klasycznego i z piętrem. nie wiem dokładnie, w jakim stylu jest wasz dom, ale wiem, jakie domy są obecnie "modne". a jeżeli coś jest w danym momencie za bardzo modne, to za parę lat będzie uważane za brzydkie. poza tym bardziej klasyczny styl ma dla mnie taką duszę. Ale pamietaj, że to jest tylko zdanie jakiegoś "anonima" z netu (czyli moje;) i naprawde nie powinnaś się tym sugerować. bo po twoich wpisach widze, że strasznie patrzysz na opinię innych ;) moim zdaniem dom parterowy wygląda nie tyle "prosto i biednie", ale dosyć nowatorsko i ekscentrycznie (bo niewiele osób tak buduje). możesz wrzucić projekt/jakies zdjęcia?

Gość gość
Kochana moj sasiad tzn syn sasiada zawsze uchodzil za odmienca bogatego odmienca. Zaczal sie budowac kazdy myslal bedzie palac... A gosc wybudowal zwykly parterowy dom bez udziwnien! Tylko buraki i zakompleksieni ludzie robia cos na pokaz przekombinowuja szczyca sie bogactem. A ja na przekor wszystkim wyremontowalam stary drewniany dom po dziadkach i z mezem i dzieckiem mamy nasz raj na ziemi. I wcale nie zazdroszcze i nie porownuje sie z innymi. W d***e to mam moj dom to moj dom.

Gość gość
No i fajny domek. Autorko ile ma metrow i pokoi? Odpada wspinanie sie do sypialni po schodach,koszt tych schodow i reszty. Tez bym budowala to tylko parterowy. Jak go fajnie wykonczycie na zewnatrz to bedzie jeszcze ladniejszy niz ten z wykuszami sasiada.

Gość gość
Skromny :o

Gość gość
dziekuje, ale juz widze nastepna odpowiedzze skromny :( no skromny, bo po co splacac kredyt jak mozna bez kredytu zec u siebie :) mamy 3 sypialnie + salon z kuchnia, + lazienka +kotlownia ale zrobilismy wiekszy salon, bez sypialni,ktora wystarczy zrobic w przyszlosci dostawiając scianke :) naprawde ma taki ubogi wyglad ? :(

Gość gość
nasz ma 90 metrow + taras :)

Gość gość
proponuję tarasik dodać , wykonawca : http://martpol.net.pl , zadbać o ogródek, dodatki- ławka, hustawka, hamak, badz panią swego terenu.

Gość gość
piękny dom

Gość gość
Powiem ci tak jako projektantka wnętrz, ze należało rozejrzeć sie po okolicy i dookoła bo jesli koło ciebie sa piętrowe domy a wasz parterowy to wygląda to śmiesznie i ubogo, widziałam juz takie sytuacje wśród piętrowych taki domek wygląda jak chatka puchatka. To nie jest moja złośliwość ale zawsze będziesz sie z tym czuła gorzej. Należy dopasować sie do ogółu. Dlaczego dawniej były dzielnice nazywane willowe bo były tam same wille. 90m2 to maly domeczek, ja mam 180m2 dwa piętra i nie ma za wiele miejsca jak sie zrobi duże pokoje a nie komórki jak w blokach po 8m2. Teraz juz nic nie zrobisz, cóż szkoda, poddasze użytkowe by sie przydało.

Gość gośćgdy
Bardzo ładny ja to marzę o takim! :D

Gość gośćinka7
Ta niby "projektantka" co napisała powyżej za przeproszeniem pieprzy od rzeczy dom jest ładny widać że jest w nim dużo miejsca i nie jest przerysowany jak te wille które są duże nieprzytulne niewygodne wszędzie się łazi razy dwa. I wcale nie wygląda ubogo ale bardzo ładnie dom jednorodzinny też bym tak chciała NIE SŁUCHAJ pani powyżej! Po grzyba zmieniać dom kiedy jest wygodny i ładny... Ja też bym tak chciała... Mam męża i dwójkę dzieci i mieszkamy u rodziny męża...... To jest irytujące a nie taki śliczny domek jest nam ciasno a fajnie jest spotykać się z rodziną ale mieszkać to już inna sprawa :) a dom mi się bardzo podobaaaa :)

Gość gość
Mnie też się podoba.Nie myśl o tym , że sąsiedzi mają większy . ładniejszy.Z jakiegoś powodu go wybrałaś.To tak jakbyś spotkała innego mężczyznę i pomyślała , że szkoda iż jesteś mężatką , bo TEN to jest ładny , nie to co mój.

Gość gość
na zdjęciu jest dom o większym wymiarze, 90m2 to jest maleństwo, średnie mieszkanie w bloki ma 50-60m2 to sobie porównajcie dzieciaki bez wyobraźni

Gość gość
Zycze Wam wszystkiego co naj naj najlepsze, bo naprawde niektorzy potrafia podnies na duchu, szczerym slowem , i serdecznoscia :) No domek mi sie poodoba, a ze gdzies musial stac ,tzn w okolicy, to nie moja wina ze naokolo sa domy z poddaszem, i to w dodatku niektore o tym samym metrazu co nasz :D no ale gora jest ;)