Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Natalia czy Sara jakie imię dla córeczki ? :)

Polecane posty

Gość gość

Witam za miesiąc zostane mamą i mam dwa imiona wybrane Natalia i Sara które ładniejsze ? Jednego dnia chce Sara a drugiego Natalia .. Może pomożecie ? ;)

Gość gość
Jeży teraz wszędzie ten Natalie. Daj spokój z Natalia. Sara trochę lepiej. A może Kinia( mi się zawsze podobało) albo jakoś inaczej.

Gość gość
Mnie się oba imiona nie podobają wiec nie pomogę. Ale za to gratuluję córeczki.

Gość gość
Ja bym wybrała Natalia. Ładniej się zdrabnia. No bo Sara to jak -> Sarka, Sarenka... Ale w zasadzie oba imiona są ładne. Pomyśl, co będzie lepiej pasować do nazwiska.

Gość gość
Zdecydowanie Sara. Dla mnie ładniejsze, ale i też nie jest oklepane tak jak Natalia ( w zeszłym roku Natalia była na miejscu 10 - nadano 4815 razy, a Sara na miejscu 54 - 764 nadania). Dla mnie zdecydowanie Sara ładniejsze :)

Gość gość
Dwa imiona ładne, Natalia bardziej popularne. Dopasuj do nazwiska, co bardziej pasuje :)

Prędzej Natalia. Nie wiem czemu jakoś Sara kojarzy mi się Z psem. Może dlatego, ze za dziecka miałam 3sąsiadki i one miały suczki o imieniu Sara

Gość gość
A ja mam Natalię,taką sąsiadkę,co zarabia na godziny...

Gość gość
Moja córka ma na imię Sara :) Zdrobnienia odchodzą czasem naprawdę świetne, Sarusia czy Sarula to tak normalnie,ale ale jest też,tak dla żartu, Sarkom czy Sażem .. ;) Albo Sarzysko,ale to raczej jak się z nią droczę. Od dziecka mi się to imię podobało,była kiedyś taka bajka "Sara mała księżniczka",książka zresztą też i zakochałam się w tym imieniu :) Polecam.

Gość gość
Eliza lub Kinga :-) z tych dwóch Sara :-) Ja będę miała chłopca. Chce mu dać na imię Radek, ale każdy nosem kręci... :-(

Gość gość
Srusia sarusia

Gość gość
gość dziś Radek - super :)

Gość gość
Sara -stara sarusia =srusia

Gość gość
Do każdego imienia można dorobić kretyńskie rymowanki/odzywki... wydaje mi się,że matki powinny być nieco bardziej dojrzałe niż gimnazjalistki w kiblu a papierosem i rzucające mięsem na prawo i lewo..

Gość gość
Sara mi się bardzo nie podoba, tak ma na imię pies mojej sąsiadki. A Natalia z kolei to bardzo popularne imię i takie już oklepane. Jest wiele ładniejszych, poszukaj jeszcze autorko.

Gość gość
Oba brzydkie. Zawsze możesz dać dziecku 2 imiona :)

Gość gość
Mlodamama co sądzisz o imieniu Pola?

Gość gość
Myslalam, ze Sara to imię dla psa tak jak np. Burek. Nie spotkałam nigdy kobiety o tym imieniu. :P

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie komentarzami. uważam, że podane przez Ciebie propozcyje są ładne. Nadaj tak, jak Tobie sie podoba. Tu do każdego imienia sie doczepią: Brajan - patologia Maciek - dziecko z zespołem downa Sara -imię dla psa Amelia - choroba itd. Tak jak ktoś napisał, do każdego imienia są głupie rymowanki itd. Jak widać nie tylko wśród dzieci, ale także wśród doroslych kobiet ;/

Gość gość
Sara? a może Józefina albo Diana proponuje Tamara

Gość gość
te komentarze o psach są beznadziejne, przestańcie nazywać zwirzęta ludzkimi imionami to nie będą się wam kojarzyć.. nazwę sobie psa Julia i będą później mówić jakie ktoś imię nadał jak dla psa... Ktoś to myśli że Sara to imię jak Burek to już wgl jest chyba ograniczony, Sara to bardzo stare imię biblijne, żony Abrahama, do znaczenia też się doczepić nie możecie jak w przypadku Amelii, bo oznacza ona księżniczkę, nawet taka bajka była.. a propozycja z Józią dziecko ci na pewno kiedyś podziękuje za imie.. Ja akurat znam kilka Sar i żadnej przezwisk nie wymyślano

Gość gość
Mi Sara kojarzy sie z psem. Moja kuzynka ma suczkę,która tak sie właśnie wabi. Nie nazwałabym tak córki. Natalia trochę oklepane ale całkiem ładne. Mi się bardzo podoba imię Natasza i Nadia ale ja będę miała synka. Może przemyśl jeszcze inne opcje imion :)

Gość gość
Natasza i Nadia idąc twoim tokiem myślenia to imiona dla pań wiadomo jakich..

Gość gość
Sara piękne imię, takie właśnie dla małej księżniczki. Moja mama ma na imię Natalia, też ładnie, ale Sara bardziej mi się podoba. Moja córka ma na imię Klaudia (wybierał mąż), ostatnio zapytała, czemu nie nazwaliśmy jej Delfina? Osłupiałam, bo nigdy nie przyszło mi do głowy, że imię, które wydawało mi się ośmieszające może podobać się mojemu dziecku...

Gość gość
Wiele razy słyszałam drwiące uwagi, że Sara to imię dla psa. Zawsze wygłaszali to ludzie, których światopogląd zamyka się w kręgu kościół - bar - remiza. Dla mnie opinie te są bez znaczenia. Imię Sara znane i rozpoznawane jest na całym świecie. Ale na polskiej wsi wszystko kojarzy się z inwentarzem.

Gość gość
świnka Sara ..