Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TrochęPrzestraszona26

Termin: Listopad 2016

Polecane posty

Witam Kobietki. Nie zauważyłam tutaj takiego tematu, więc założyłam nowy. A jeśli jest, to wybaczcie ;) Jestem mamą 2,5 letniego chłopca i niedawno okazało się, że znów jestem w ciąży. Mam trochę wątpliwości bo nie wiem, czy sobie poradzę z dwójką dzieci... szczególnie, że mój mały jest dość absorbujący :) juz teraz jest ciężko bo jestem non stop okropnie zmęczona, ciężko mi jest nawet ugotować obiad a o sprzątaniu nie wspomnę. W dodatku synuś ciągle mnie woła, ma teraz taki okres buntu, krzyczy, płacze, testuje moją wytrzymałość. Ale nic to ;) damy radę. Mimo wszystko z mężem bardzo się cieszymy :) czekam na wpisy innych mamusiek, dobrze jest sobie pogadać i wspierać :)

Nie ma tu nikogo? :)

Gość koruniaa
hej hej. ja tez na listopad :) 27 dokładnie

Gość KochamBlekit
hej:) ja jestem mama 7 miesiecznej Corci. I wg moich wyliczen termin mam na poczatek listopada. We wtorek bede u ginekologa to dowiem sie na 100% na kiedy. Wiekszosc powie, pomysli ze wpadka, ale mam 27 lat i zawsze powtarzalam ze chce dwojke rok po roku. Przed pierwsza ciaza tylko 2 lata pracowalam w swoim zawodzie i chce te najblizsze 4-5 lat poswiecic dzieciom a jak pojda do przedszkola na dluzej wrocic do pracy. Ogolnie nie wierzylam ze sie uda, bo karmilam bardzo czesto i mam lekka nadczynnosc tarczycy ale widac tak bylo pisane. Wspierajmy sie od samego poczatku i wymieniajmy nasze nowe informacje o naszych fasolkach:)

Gość Mala987
Hej, ja też mam termin na listopad. Mam 3,5 letniego synka i nadszedł czas pomyśleć o drugim dziecku. :-) niestety ciąża zagrożona. :-(

Gość gość
Hej dziewczyny :) ja ogólnie uważam, ze najlepiej jak się dobrze nie wyszło z pieluch jeszcze i odchować dwójkę za jednym zamachem:) KochamBłękit - ja też idę na pierwszą wizytę we wtorek :) Mała987 - oj współczuję.. oszczędzaj się, a ja życzę Ci żeby było tylko lepiej :)

Zapomniałam się podpisać :) Ten wpis wyżej to ja

Mój małych już dawno zapomniał co to pieluchy, my z mężem z resztą też :-). Teraz we wtorek byłam na wizycie to serduszko bije, ale mam krwiaka. Już dwa razy mi się zluszczal. Byłam też w szpitalu z krwawieniem. Mija dwa tygodnie jak ciągle plamie. Ale wierzymy że wszystko będzie dobrze. A wy dziewczyny długo statalyscie się?

Gość gość
No tak, 3,5 roku to już dawno po pieluchach ;) mój synek jeszcze się upiera na pieluchy. Ma swoje zdanie łobuziak :) My się nie staraliśmy, po prostu się nie zabezpieczalismy ;)

To prawdę tak jak my. dopiero pół roku temu zaczęliśmy myśleć o drugim. Ale bez mierzenia temp itp rzeczy. Wiedziałam po prostu kiedy mam owulacje i tyle ;-)

Gość KochamBlekit
my o pierwsze staralismy sie 4 cykle. I te trzy w ktorych nie wyszlo byly dla mnie tragedia. Ciagle przechodzila mi mysl ze moze jest cos nie tak... Ze moze beda problemy z zajsciem. Ale udalo sie i cala ciaza super. Tylko w 9 tyg z niewiadomych przyczyn bylo jedno male plamienie. A teraz staranie to za duzo powiedziane... 5 lutego dostalam miesiaczke. Bylam w szoku bo naprawde karmienia co 2 gora 3 godz. Poniewaz tak czesto wstawalam w nocy to przytulanie z mezem bylo raz w tygodniu a czasem raz na 2 tygodnie. 8 marca robilam test i negatywny. I 8 marca najprawdopodobniej zaszlam... Bo 25 marca- w dzien urodzin meza dalam mu w prezencie test z 2 kreskami... Tyle naszego starania...

Gość gość
Mala 987 bedzie dobrze! Trzymam kciuki i przytulam. A TroszkePrzestraszonej Gratuluje!!!

Cześć :) Według moich obliczeń również będzie to listopad :) Będzie to Nasze pierwsze dziecko. Wczoraj byłam już u ginekologa niestety za wcześnie o tydzień i nie było słychać serduszka :( Tylko malutka kropeczka :P Kolejną wizytę mam za 3 tygodnie i wtedy wszystko będziemy wiedzieć :)

Dołącze sie do Was dziewczyny, bo termin grudzien jeszcze nie powstal, a wedlug moich obliczen to bedzie 7 grudnia :) Nie wiem kiedy umowic sie do lekarza na.pierwsza wizyte, niumek powiedz ktory to bul tydz i dzien.jak bylas na wizycie?"

U mnie dopiero w 6tyg +3d słychać było serduszko. Tydzień wcześniej puste jajo i podejrzenia lekarzy że nic nie będzie. A jednak :-)

Czyli nie ma sie co spieszyc, trzeba spokojnie czekac do 6-7 t z wizytą.

Dzień dobry :) i witamy nowe dziewczyny :) Co u Was słychać? Jak się czujecie? Ja dzisiaj mam doła, dużo rozmyślań i strachu. Często odpadają mnie takie nastroje Życzę Wam miłego dnia :)

Gość KochamBlekit
ja tez Was witam! U mnie dzis ok. Troche mnie mdli ale to pewnie z glodu bo jeszcze sniadanka nie zjadlam. TrochePrzestraszona we wtorek obie sie dowiemy czegos nowego:) na ktora masz? Ja na 17. I rowniez witam nowe dziewczynki-mamusie. U wiekszosci z nas to drugi dziecko. Co macie juz w domku i na co iczycie? Ja mam corcie i marze o drugiej:)

Witam :-). Ja mam chłopca i po cichu liczę na dziewczynkę :-P chociaż w mojej sytuacji to cokolwiek będzie to będę mega szczęśliwa.

Rozi87 to był koniec 5 tygodnia. Poszłam wcześniej bo to pierwsza ciąża i nie mogłam się doczekać potwierdzenia. Więc spokojnie poczekaj do 8 tygodnia żebyś na daremnie nie szła, ja troszkę żałuję bo to było prywatnie i 230 zł zostawiłam za wizytę + USG a niestety serduszka nie było słychać :( Więc teraz czekam do końca miesiąca oby jakoś ten czas zleciał :)

Witam. Tydzień temu wykonałam dwa testy - wynik pozytywny i już potwierdzone przez lekarza :) 6 tydzień mojej kropeczki, termin 30 listopada :)

Gość KochamBlekit
niumek gdzie takie ceny z kosmosu za wizyte i usg??? Rozboj normalnie! Ja bede chodzic do tego gin co z pierwsza ciaza a bylo to rok temu:) i wizyta z usg 100 a bez usg 80.

KochamBlekit to bardzo nie wiele. Chodzę prywatnie do Triady bo ginekolog pracuje w tym szpitalu w którym planuje rodzić. I może dlatego takie ceny. Chociaż Pani doktor powiedziała że następna wizyta będzie płacona tylko za USG . Też mi się wydaje że dużo, mam nadzieje że kolejne wizyty będą tańsze, a jak nie to zmienię lekarza, bo płacić co miesiąc 230 zł to dużo :( A z jakiej miejscowości jesteś?

Gość KochamBlekit
Niumek ja jestem z okolic Radomia i lekarz z Radomia, ale rodzilam i teraz tez bede chciala rodzic w Kozienicach. Stary ale bardzo ludzki szpital. W Radomiu sa dwa szpitale ale z relacji znajomych nie ma gdzie rodzic. A Ty z jakich okolic? Wiadomo ze na zdrowiu dzidzi sie nie oszczedza, ale prywatny lekarz to i prywatne badania. Ja jeszcze teraz bede chodzic do endokrynologa i tez prywatnie. Po pierwszym porodzie zrobila mi sie nadczynnosc...

Gość KochamBlekit
temat sie zdublował, bo jest też temat mamy na listopad 2016. zdecydujmy się na jeden. Albo ten albo tamten. Bedzie nas wiecej, wiecej informacji, doświadczeń.