Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość321

Owsiki, jak się nie zarazić

Polecane posty

Gość gość321

tesciowie mają owsiki ;/ oczywiście się nie przyznają i skrobią po tyłku ;/ teść myśli, że jak zje ogórki kiszone to jest wyleczony, oboje nie myją rąk. Moje pytanie, jak się nie zarazić, bardzo się boję bo jestem w końcówce ciąży ;/ i nie chce żeby moja córka po porodzie się od nich zaraziła :(

Gość gość
od wielu lat znany : pudroderm ale jest pomocny jeszcze na wiele innych schorzeń.

Gość gość
Uciekaj stamtąd. Przecież jak wychodzą z łazienki nie myjąc rąk, to zostawiają bakterie na klamce z jednej i drugiej strony. Ty po wizycie w toalecie umyjesz ręce i dotkniesz zarażonej klamki. Później pójdziesz sobie przyrządzić jedzenie itp. Takich przykładów są tysiące.

Gość gość321
mam tak szczęsliwą sytuację, że za około miesiąc przeprowadzamy sie na swoje mieszkanie, czekamy na koniec remontu. Mnie to przeraża, że w dzisiejszych czasach można rąk nie myć po wyjściu z łazienki... jak ja myje ręce to wycieram recznikiem papierowym i jak wychodzę z łazienki to klamkę łapię przez ten ręcznik, już takie mam schizy ;/ najgorzej, że mi nie powiedzieli o tych owskikach, żeby mnie ostrzec, tylko mąż usłyszał jak mówili o tabletkach... na nic się jednak zdały bo dalej się drapią po d.. ;/

Gość gość321
oni tyłków nie muszą nikomu pokazywać, a ja przy porodzie i owszem ;/ mam nadzieję, że się nie zarażę jakimś cudem, zażywam 2x1 probiotyk i kupię sobie ten pudroderm i będę przemywać te okolice.

Gość gość
Owsikami bardzo łatwo się zarazić, jaja są lżejsze od powietrza. Najlepiej po prostu uważnie myć ręce mydłem antybakteryjnym, zwłaszcza przed jedzeniem ale nie tylko bo w trakcie dnia często dotykamy dłońmi okolic twarzy. I obserwuj swoje ciało - jak pojawią się pierwsze objawy szoruj do lekarza, bo im później tym trudniej się leczy.

Gość gość321
Dziękuję za wszystkie wpisy :) niestety w ciąży nie można się odrobaczać, zostało mi 2 tyg. do terminu, modlę się żeby się nie zarazić :(

Gość gość
Na pewno się uda. U nas w szkole naokoło jak nie wszy to owsiki mieli niektórzy i niestety nie myli rąk po wyjściu z toalety. Wiem, co czujesz, bo to okropne mieć do czynienia z takimi ludźmi, tym bardziej jak to jest rodzina

Gość gość
up