Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

20 lat temu standardem bylo iz na pierwszej randce mezczyzna dawal kobiecie kwia

Polecane posty

Gość gość

-tka. Dzis ten zwyczaj odszedl chyba do lamusa?

Owszem, odszedł. Taki kwiatek nie przetrwa randki, poza tym, to nieporęczne łazić po mieście z kwiatkiem.

Gość gość
może dla niego to nie była randka

Gość gość
20 lat temu? Poerwsze słyszę. Chyba czterdzieści lat temu. Gdyby dwadzieścia lat temu chłopak przyszedłna pierwszą randkę z wiechciem byłby wyśmiany. Później i owszem, na kolejnych randkach jakieś bukieciki, czy pojedyńcza róża okazjonalnie.

Gość gość
teraz obyczaje totalnie zlewaczały, patologia ustala nowe prymitywne standardy

Gość gość
Na pierwszej randce od chłopaka przed 15-laty dostałam bukiet kwiatów. To było naturalne i bardzo miłe.

Gość gość
Ja także dostawałam :) Kwestia wychowania.

Gość gość
Ostatnio randkowalam z facetem który dał mi na pierwszej drugiej i kilku kolejnych randkach kwiatki. Róże czerwone. On ma 40 lat, ja 32. Ujął mnie tym bardzo.

Gość gość
Panowie, uczcie się; takie zachowanie "otwiera"kobietę na starającego się o nią mężczyznę :)

Gość gość
w ameryce na przykład nadal ten zwyczaj jest, tylko u nas w eu 'nowoczesne" kraje robią jakichś obojnaków z facetów i kobiet :O

No dokładnie :) da taki kwiatka i potem nie wiadomo co z nim zrobić :o Łazi się po mieście, co chwila wypada wąchnąć tego kwiatka jak wariatka jakaś :p No chyba że randka zaczyna się w domu, wtedy można ten kwiatek od razu zostawić. No ale ja taka mało romantyczna jestem...:p

Gość gość
Kwiat zawsze jest "na miejscu". To bardzo miły gest i niezobowiązujący, a jednocześnie uroczy.

Gość gość
a ja lubię chodzić po mieście z kwiatami i jak inni wtedy pewnie domyślają się, że dostałam je od faceta :P

Gość gość
Teraz to kobieta wystawi cycka i już ma pół miasta.

Gość gość
nie wiedzialam ze w polsce nadal takie socjalistyczne myslenie tyle lat od komuny przecie minelo 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
gość dziś Kwiat zawsze jest "na miejscu". To bardzo miły gest i niezobowiązujący, a jednocześnie uroczy. x Nareszcie ktoś zorientowany w savoir vivr'e .

Gość gość
gość dziś a ja lubię chodzić po mieście z kwiatami i jak inni wtedy pewnie domyślają się, że dostałam je od faceta X Mam tak samo :) Uśmiecham się do tych kwiatów i wącham je z prawdziwą przyjemnością :)

Gość gość
a nie można normalnie jak ludzie spotkać się na równej stopie, bez wywyższania kogokolwiek?

gość dziś Uważasz, że bukiecik stokrotek albo różyczka za 5 zł podarowana dziewczynie w jakikolwiek sposób Cię poniża?

Gość gość
cel identyczny dziś - wypier/dalaj frustracie od niepłacenia na randkach 🖐️

Gość gość
Takie to staromodne? Ja dałem kwiatka na pierwszej randce 2 lata temu, a mam teraz 25 lat. Może dlatego, że nie miałem jakiegoś doświadczenia, a wydawało mi się to sensowne i że wypada:)

Gość gość
tylko piczka daje kwiatka!

Gość gość
tylko piczka daje kwiatka!" tylko piczka nie daje kwiatka i liczy w sferze zdobywania kobiety na jakieś "pseudo-równouprawnienie" - hahahh dzisiejsi faceci to naprawdę jakieś genderowe cio/ty i dziwią się, że żadna ich nie chce 🖐️

Gość
ostatnio dostałam na pierwszej randce jesienią-i to nie był kwiatek tylko dość ładny mały bukiet wiec to nie do końca odeszło do lamusa, ale rzadko sie zdarza na pierwszym "poważniejszym" spotkaniu... bardzo lubię kwiatki, jednak jakoś średnio mi to pasuje na pierwszym spotkaniu kiedy jeszcze tak naprawdę nie znam faceta-chociaż moze w tamtym przypadku byłam średnio zadowolona bo jednak mi nie podpasował, gdyby było inaczej to pewnie bym sie ucieszyła, a dodatkowo widziałam że on podchodził do tego wszystkiego strasznie poważnie-zbyt poważnie.:P

Gość gość
kobiety lubią zabijać: kwiatki, aborcja, dla nic to nie żaden problem

Gość gość
Ja również dostawałam kwiatki na pierwszych randkach. To było urocze :-) Rzeczywiście 20 lat temu. Teraz chłopcy/mężczyźni nie dają kwiatów na randkach?

Gość
aktorska gra pawia dziś nie tylko o ******ie! to tez jest ważne, ale czasem bardziej potrzebuje sie czułości i bliskości niż seksu.:P Współczuje takiego spaczonego obrazu świata.:P gość dziś dają, ale niekoniecznie na pierwszej randce-chociaż ja tych pierwszych jakoś duzo nie miałam bo przez większość czasu jednak byłam w stałych związkach. Czasem mi troche tego brakowało przy ostatnim byłym bo był strasznie praktyczny.:O Dawal mi czasem jakieś prezenty,ale kwiatki baaardzo rzadko-kiedyś powiedział coś w typie-a po co te kwiatki, postawisz, uschną itp.:o

Gość gość
GGGB woli dwa tulipany, jeden w paszczu drugi w pupu :classic_cool: na uj jej caly bukiet.. jeszcze nie tulipanów :P

Nie słyszałem o tym zwyczaju. Może było tak dlatego, że większość par, udając się na randkę, znała się już w realu, a spotykano się przede wszystkim w kawiarni. Obecnie randki traktowane są nieco mniej formalnie ;)

Gość postepowagosciowa
teraz kobiety powinny dawać na randkach kwiaty za to, że je spotkał zaszczyt rozmowy z płcią przeciwną :)