Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nora90

Niski przyrost bety w 7tc

Polecane posty

Gość Nora90

Witajcie, robiłam betę w 7tc w odstępie dwóch dni. Pierwszy wynik:42677 U/l Drugi wynik: 58979 U/l Przyrost tylko o 38%, czyli jest źle... Wiem, że beta w końcu zwalnia, ale chyba jeszcze nie na tym etapie. Proszę, wypowiedzcie się czy mam jeszcze na coś liczyć. Na usg byłam w 5 tc 5d gdzie lekarz stwierdził młodszą ciążę i że za wcześnie, zeby było widać zarodek i idę teraz we wtorek zobaczyć, ale chyba tylko czarną plamę bo po wynikach widać, że się nie rozwija...

Gość gość
kochana spokojnie ejszcze nic nie jest przesądzone! trzyamm kciuki -idz do lekarza jak sie obawiasz

Gość gość
Pójdę we wtorek, ale wynik jest chyba za niski... :(

Gość Nora90
Jeszcze jedno, mam podaną inną jednostkę betyHCG niż mają dziewczyny na forach. Czym się różni mIU/ml od U/L Czy mam tak samo to liczyć, że po 6000 zwalnia?

Gość gość
U mnie na poczatku wzrost był w normie pozniej miałam o 43% jeszcze myślałam że w granicach normy ale lekarz mówił że za mały. Niestety też miałam jakby tylko pecherzyk ale lekarz nie był pewny, kazał czekać tydzień a jak poszłam do niego stwierdził że albo ciąża obumarla albo pozamaciczna. Okazało sie to drugie :( Jednak mam też koleżankę która też miała za wolny przysrost później ciagle zarodek był za mały w stosunku do tc a miesiacu urodziła śliczna córkę. W ciąży nie wszystko musi być książkowe ale zawsze trzeba wszystko dokładnie sprawdzić. Mam nadzieje że u Ciebie bedzie wszystko ok.

Gość gość
# w tamtym miesiącu

Gość gość
Z doświadczenia , nie tylko swojego, wiem że niższy przyrost nie oznacza najgorszego! Głowa do góry , bo jak zobaczysz malutką fasolkę to dopiero przyjdą zmartwienia;)

Gość gość
Spokojnie, po 6000 bhcg nie przyrasta już tak bardzo . Ja miałam 10 000 po tygodniu 27 000. Więc też jakby za mało, ale wszystko jest ok. Teraz już 36 tydz ciąży. Ważne jest to że przy bhcg 10 000 musi być już serduszko. Potem bhcg nie wzrasta już ksiazkowo

Gość Nora90
No to u mnie przy tej becie prawdopodobnie nie było nawet zarodka. Wcześniej bety nie robiłam, dopiero po usg na którym wyszedł pusty pęcherzyk. A betę robiłam dzień po usg, więc zakładam, że dzień wcześniej już było powyżej 10000 skoro dzień później wyszło powyżej 40tys No niestety, trzeba się będzie znów postarać. Oby się tylko samo oczyściło

Gość gość
Kochana u mnie beta rosla ponad 100% co 2 dzien dopiero w 7 tygodniu zaczela przyrastac wolniej (ok 50%).niestety okazala sie to ciaza pozamaciczna. Przy Twojej becie powonien byc juz widoczny zarodek moze nawet serduszko wiec najlepszym rozwiązaniem bedzie usg. Zycze powodzenia:*

Gość gość
Zgadza się , przy takiej becie powinien być widoczny zarodek!

Gość gość
Daj koniecznie znać czy wszystko w porządku. Powodzenia!

Gość Nora90
Dzisiaj sądny dzień, trzymajcie kciuki! Idę tam jak na skazanie...

Gość gość
Trzymałam kciuki z całych sił! i jak?;)))))

Gość Nora90
Dziewczyny!! Jest dzidziuś :) 1cm, trochę ponad (na wtorek). Z USG wynika, że to 7tc i 1 dzień, czyli maluch podgonił, bo 2 tygodnie temu z usg wynikało, że to 4tc i 4 dni. a od OM było 5tc i 2 dni. Dziękuję za trzymanie kciuków!! Oczywiście widziałam też serduszko :) Pięknie bije. Niestety nie słyszałam, bo lekarz nie chciał włączyć dopplera, bo to nie wskazane, ale pokazał mi przepływ krwi malucha i jest dobry :) Teraz niech sobie zdrowo rośnie, już na razie nie będę go podglądać :) mam nadzieję, że te 3 usg nie zaszkodziły... :( Teraz zaś się tym martwię.. A i co do betaHCG podobno bardzo dobry przyrost bo prawie o 16,5 tys. i nie jest ważne, że o 38%, ważne, ze jest przyrost i to spory, a przy takich wartościach betaHCG zwalnia.

Gość gość
no widzisz gratulacje, super sprawa

Gość gość
Moja droga gratuluje całym sercem!!!!! Zycze Wam duzo zdrówka! Nie martw się USG na pewno nie zaszkodzi maluchowi!:)