Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iskaaaa

Pytanie odnośnie stwierdzenia nieważności małżeństwa

Polecane posty

Gość Iskaaaa

Czy podczas tego całego procesu przesłuchania odbywają się w sposób "izolowany", czy jesteśmy zmuszeni przebywać w obecności swoich "żon"/"mężów"?

Gość gość
Czy jest tutaj ktoś w trakcie, albo kto proces stwierdzania nieważności ma już za sobą?

Gość gość
podnoszę...

Gość gość
Ja jestem w trakcie. Nigdy nie spotkacie na przesłuchaniu drugiej strony. Przesłuchiwani jesteście w dwóch oddzielnych terminach.

Gość gość
gość dziś Dziękuję za informację. Powiedz jeszcze proszę, jak dużo jest tych spotkań i czy jest jakiś warunek konieczny jeśli chodzi o liczbę świadków.

Gość gość
poszukaj se adwokata a nie za darmochę

Gość gość
Nie ma sprawy, jak mogę doradzić, to chętnie to robię :) Przesłuchanie stron jest raz w sądzie biskupim, natomiast świadkowie przesłuchiwani są w swoich parafiach u swoich proboszczów.

Gość gość
P.S. Świadków im więcej tym lepiej. Mi doradzili, że jak nie będzie zeznawała druga strona (ja to wiedziałam na 100%), to dobrze żeby świadków było 5-6, bo biegły opinię sporządza na podstawie zeznań świadków.

Gość gość
Czyli swoi proboszczowie ich przesłuchują?:( A nie można umówić się na przesłuchanie w parafii, w której zgłasza się unieważnienie (ostatnie wspólne miejsce zamieszkania "małżeństwa")? Czy faktycznie warto korzystać z usług adwokata kościelnego w tym zakresie?

Gość gość
gość dziś ja mam tylko jednego świadka - rodzic, bo małżeństwo trwało kilka miesięcy, a mięliśmy bardzo mało wspólnych znajomych, a nie mięliśmy żadnych wspólnych znajomych, którzy byli na tyle blisko nas, żeby mogli coś powiedzieć o nas...

Gość gość
Z usług adwokata kościelnego nie warto korzystać. Ja umówilam się na rozmowę z księdzemwsądzie biskupim i tam mi wszystko wyjaśniono. Pojechałam z wstępnie napisanym przeze mnie pozwem (skargą powodową) i dowiedziałam się u nich, co nalezy jeszcze zmienić, dopisać i było ok.