Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płaskie racuchy dlaczego?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich serdecznie może któraś z Was mi pomoże. Robiłam racuchy drożdżowe z jabłkami ciasto ładnie mi wyrosło dodałam jabłek i zaczęłam smażyć, ale racuchy wyszły bardzo płaskie nie wiem dlaczego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do letniego mleka dodajesz roztarte z cukrem drożdże,cukier waniliowy,pół szklanki wody mineralnej gazowanej,jajka,mąkę,wszystko w temperaturze pokojowej,ciasto nie może być zbyt rzadkie,przemieszasz,dodajesz jabłka i ustawiasz w ciepłym miejscu do wyrośnięci,jak podwoją objętość smażysz na dobrze rozgrzanym olej,odsączasz na ręcznikach kuchenny i pudrujesz - to mój patent,mam nadzieję,że choć odrobinę pomogłam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki za pomoc, spróbuję następnym razem twojego przepisu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×