Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzyształek górski

Przecież można oddać dziecko z gwałtu, po co aborcja, o co wam chodzi?

Polecane posty

Gość gosiek7890
12:37 mam dziecko ale mozesz sobie myśleć na moj temat co tylio chcesz. Kazdy ma swoje zdanie i tyle. Ja aborcji nie popieram i nigdy nie popre. Gwałt mimo iż jest straszna trauma to zabicie dziecka z niego powstałego tej traumy umniejszy. Jak juz ktos napisał normalny facet wesprze kobietę i pozwoli jej zadecydowac czy odda czy wychowa. Wasze wyzwiska tylko mnie utwierdzaja w przekonaniu jaka "madra" grupa ludzi popiera aborcje.

Gość gość
12.51 niestety piszesz niechlujnie i ignorancko . Akurat w krajch islamskich np . Arabia Saudyjska kobieta zgwałcona i tak ma gorzej bo za gwałt (jako ofiara) odpowiada sądownie z paragrafu szariackiego o cudzołożeniu. O ile nie przedstawi zeznań 2 mężczyzn muzułmanów potwierdzajacych jej niewinność to odpowiada za ladacznictwo i może być skazana na chłostę (50 batów) lub (i) 2 lata więzienia.. Aha mąż może wnioskować w takim przypadku o jej ukaranie . Więc z tymi krajami nie wyjeżdżaj ...Podobnie jest w Pakistanie i bodaj Omanie .

Gość gość
w październiku 2010 roku byłam w ciązy pozamacicznej... ciążę usunięto. Mogłabym już dawno nie żyć... Starsza córka trafiłaby do domu dziecka bo pan tatuś znudził się rodziną i uciekł w świat. Przerażające to jest

Gość gość
to w takim razie tylko przyklasnac, bedziemy w czolowce "oswieconych krajow"... jeszcze powiedz, ze zgwalcona kobieta jest sama sobie temu winna, a ciaza, ktora w ten sposob powstala to kara boska i dopust bozy. ze powinna ten krzyz nosic z godnoscia. :O

Gość gość
gosiek, problem z "dyskusją" z tobą polega na tym, że ty, rzeczy, które ci się wydają piszesz jakby to były udowodnione naukowo fakty. Nie byłaś zgwałcona, nie zdecydowałaś się na urodzenie dziecka i na aborcję, więc nie wiesz, co kobiety mówią i czuja w takim momencie. Twoje mrzonki i przekonania z sufitu nie sa żadnym argumentem w dyskusji. Niektórzy przywódcy muzułmańscy nie wierzą, że Ziemia jest okrągła. czy ich przekonanie powoduje, że Ziemia jest płaska? Nie, tak samo twoje przekonanie, że kobieta na pewno kokocha dziecko z gwałtu nijak nie wpływa na rzeczywistość.

Gość gość
Nikt normalny dziecka nie zabije. Niezależnie od treści ustawy

Gość rozjana
"Przecież można oddać dziecko z gwałtu, po co aborcja, o co wam chodzi"- no mozna ale co z psychika kobiety zgwalconej???? nie dość ze spotkalo ja co spotkalo to jeszcze przez 9 miesiecy ma o tym myslec???? porod to nie spacer, wiaze sie z innymi utrudnieniami, wizytami u lekarza, gorszym samopoczuciem, ryzykiem utraty pracy i w koncu samym porodem. kobieta zgwalcona ma miec to ciagle w glowie zamiast probowac o tym zapomniec?

Gość kryształek górski
rozjana dziś a przeczytałaś mój post, że odpowiadasz mi na ten cytat? :)

Gość gość
gosiek7890 dziś 12:37 mam dziecko ale mozesz sobie myśleć na moj temat co tylio chcesz. Kazdy ma swoje zdanie i tyle. Ja aborcji nie popieram i nigdy nie popre. Tutaj jest mało osób, które jak piszesz popierają aborcję. Aborcja nie jest niczym fajnym, i piszące tu dziewczyny o tym wiedzą. My w większości popieramy PRAWO DO WYBORU I DO DECYDOWANIA O SOBIE. Nie mam potrzeby, żeby ktoś mi nieproszony zaglądał w sumienie ani w narządy rodne. A co do "zabijania nienarodzonych dzieci" - to jest zabieg językowy mający na celu przedstawienie kobiet decydujących się na przerwanie ciąży jako zabójczyń. To nie są jeszcze dzieci. Do 12 tygodnia to nie są nawet płody tylko zarodki. To są dopiero zaczątki dzieci. Bez świadomości, bez mózgu. Powtarzam - nie uważam, że aborcja to super ekstra sprawa. Często to są wybory tragiczne - czy w przypadku gwałtu, czy w przypadku gdy po długim oczekiwaniu na ciąże okazuje się, że płód jest obciążony ciężkimi wadami genetycznymi. Ale każda z nas powinna mieć wybór - dlatego, że dopóki nie będziemy przed nim postawione - nie będziemy tak naprawdę wiedzieć co zrobiłybyśmy. Feministki mogą się zdecydować urodzić, a żony działaczy antyaborcyjnych mogą się chcieć wyskrobać. Życie.

Gość gość
Oddać do adopcji, skoro to dziecko nie było poczęte z miłości,to po cholerę mam 9 mies się stresować, do jakiej rodziny to dziecko trafi i czy wogole ktoś je zaadoptuje? czy będzie długo czekać na adopcje ?bo nie jest powiedziane ze jak jest malutkie to odrazu ktoś je zaadoptuje i weźmie pokocha . Malo to jest dzieci niechcianych i nie kochanych w domach dziecka, co latami czekają za rodzina i nikt ich nie chce i maja chorobę sieroca . Ty myślisz tak urodzić zostawić i hej ludzie urodziłam i weźcie dziecko do adopcji,no już się zbierają.

Gość gość
KOBIETA zgwałcona już jeden ból psychiczny ma, a teraz ma się jeszcze męczyć z porodem, jakimiś genami po fiucie co ja zgwałcił. Zresztą to jest decyzja kobiety ale ja bym nie urodziła, nie bo to bydlaki co niszczą życie tej kobiety i jeszcze na świat sprowadzać dziecko nie chciane, to tez niszczenie życia jemu. KAŻDY CHCE BYĆ KOCHANY, WIEC POWINNY RODZIC SIĘ DZIECI TYLKO CHCIANE I KOCHANE.

Gość Agnes900
Bardzo dobrze powiedziane. Poza tym urodzenie dziecka zawsze jest ogromnym poświęceniem dla kobiety. Wiąże się to ze zmianami hormonalnymi, często z depresją, nierzadko powoduje też różne problemy zdrowotne: wypadanie włosów, zębów, problemy związane z nietrzymaniem moczu i wypadaniem pochwy, pogorszenie jakości życia seksualnego. To nie jest ot tak, urodzić, oddać i po sprawie. Jeszcze inną kwestią jest to, że takie dziecko ma geny gwałciciela. Historia lubi się powtarzać, a tacy ludzie nie powinni się rozmnażać. Możnaby długo wymieniać argumenty przemawiające za przerwaniem takiej ciąży. Uważam, że w nowoczesnym państwie jak najbardziej powinno to być dozwolone. Nie można kobiet traktować jak inkubatorów. Do póki to "dziecko" jest częścią mnie i poza moim ciałem nie może normalnie funkcjonować, to ja powinnam tak naprawdę móc o nim decydować. Ok, aborcje nie powinny być wykonywane w późniejszym okresie ciąży, gdy już dziecko jest mocno rozwinięte, ale nie potrafię zapłodnionej komórki jajowej, gdzie jeszcze tak naprawdę niewiele zdążyło się tam wykształcić, traktować na równi z człowiekiem.

Gość gość
Nie czytam nawet tych bezsensownych bredni ludzi nie majacych negatywnych doświadczeń życiowych. Byłam w ciąży pozamacicznej, gdyby nie operacja musiałabym umrzeć, właśnie dlaczego nie wolno nam pozwolić na wprowadzenie tej ustawy. Kobiety takie jak ja umra. Kobieta zgwałcona w.życiu nie powinna rodzić dziecka g****iciela!!!!! Ciąża i poród to nie wysypka a poważne.obciążenia organizmu, przestańcie p******ic o oddaniu dziecka kobie ma też uczucia, gwałt to zbrodnia a.zmuszenie do ciąży porodu i oddania zbrodnia nieludzka. Nie wypowiadajcie sie w temacie glaby które nic nie przeżyły.

Gość gość
Nie uważam, że kobieta absolutnie nie powinna rodzić dziecka gwałciciela. Jeśli chce je urodzić i czuje się na siłach to udźwignąć, to chwała jej za to. Można ją tylko podziwiać. Ale to powinna być jej przemyślana decyzja. Nikt nie ma prawa żądać od niej, żeby urodziła. To nieludzkie.

Gość gość
A ja jeśli zajdę w niechcianą ciążę, to usunę, nie ważne, czy ciąża z gwałtu, czy nie. I ustawa mi do tego nie potrzebna, bo wyjazd zagranicę w tych czasach to nie luksus, albo zakup odpowiednich tabletek. A zresztą nawet u nas znajdzie się lekarz,teraz też aborcja na życzenie jest nielegalna, a jednak są przeprowadzane. Najbardziej zostaną skrzywdzone w tym wypadku kobiety tzw. nieporadne, albo bardzo młode. Takie nie pójdą do gina po receptę na tabletkę "po", niektóre mężatki nawet nie powiedzą o gwałcie, bo będą się bały i urodzą dziecko gwałciciela, a jak mąż się dowie, że to nie jego, to zatłucze żonę, bo nie uwierzy, że to był gwałt... albo taka żona się zabije sama wcześniej, lub przeprowadzi aborcję "na własną rękę". Albo taka młoda dziewczyna, 13, 14-latka zostaje zgwałcona i nic nie powie ze strachu, zachodzi w ciążę, sprawa się wydaje powiedzmy w 4 m-cu kiedy na aborcję farmakologiczną już za późno i co ma chodzić w ciąży, zawalać szkołę, niszczyć sobie życie? Nawet jak odda dziecko, to przecież ono może później ją odnaleźć, dajmy na to za 20 lat, będzie miała rodzinę, własne dzieci (w najszczęśliwszym zakończeniu, bo równie dobrze może kolejnych urodzin nie dożyć, lub pogrążyć w depresji czy nałogach na wiele lat) i staje przed nią mężczyzna, który ma twarz jej oprawcy i mówi-jestem twoim synem, dlaczego mnie oddałaś?? Super prawda?

Gość gość
Już nudna ta propaganda :O W UK przy automatach z kondomami w zasiegu ręki młodzieży, poteznej propagandzie antykoncepcyjnej dostępnej aborcji itp . Co jest ? Jest masa ciąż u nastolatek :P .I masa młodocianych mamuś ..:P

Gość gość
A te młodociane mamusie w UK to 90 % obcokrajowcy na socjalu :)

Gość gość
23.30 znasz temat z bajek :( Zdziwisz się ile z nich jest biała i rodem z UK.. Nawet jak baby jest często beżowe :P ale tym sie nie sugeruj :D

Gość gość
Jeszcze na w XIX wieku kościół zezwalał na chrzest rocznych dzieci, bo uważali, że młodsze nie mają jeszcze duszy

Gość gość
Bezduszny to był list biskupów

Gość gość
A gdzie sobie ten list mozna poszukać? Jest gdzies w internetach?

Gość gość
LudzIe czy dziecko to rzezcz że kobieta odda sobie i cześć. Nie, ciąża ro nie takie hop siup a autor tematu to prostak bez uczuć

Gość gość
Moje dziecko z gwałtu urodziłoby się na 100% z FAS. Zapijałabym smutek i przez całą ciążę nie trzeźwiałabym. :(

Gość gość
Zostałam zgwałcona jako 17-latka przez kolegę z osiedla. Sam gwałt był bardzo okrutny, dotkliwie mnie pobił, złamał nos,wybił mi trzy zęby i złamał rękę. Kiedy trafilam do szpitala, musiała być szyta jak po porodzie, została tez zgwałcona analnie co skutkowało późniejszymi problemami ze zdrowiem. W ciążę nie zaszlam, ale wiem, ze usunęła bym ja gdyby się pojawiła wtedy. Dochodzilam do siebie ponad 2 lat i nie umiała bym wychować nawet tego dziecka. Teraz mam lat 25 mam meza, dziecko i Bogu dziekuje,że ten gwałt nie zakończył się ciąża.

Gość gość
Nie uważam, że kobieta absolutnie nie powinna rodzić dziecka gwałciciela. Jeśli chce je urodzić i czuje się na siłach to udźwignąć, to chwała jej za to. x Ludzie, przestańcie, jaka chwała? nie przesadzajcie z tym katolicyzmem, chwała to by jej była, jakby go dopadła i mu jaja ucieła... a nie jeszcze rodzic dziecko takiego zywego g****a... złe geny, różne choroby, zwyrodnienia, to przechodzi, a gwałciciele normalni nie sa, skąd wy macie te obsesje zycia ponad wszystko

Gość gość
Najlepsze w tym podziale spoleczenstwa ktory obecnie ma miejsce jest fakt ze ani spoleczenstwo ani poslowie Nie Czytali ustawy nad ktora ostatnio tyle sie debatuje,a nawet spiera.dlatego ja mam to wszystko w d....sprawa troche przypomina walke kodu o demokracje w nasxym kraju. Teraz jest tzw."czarny protest" I na Facebook pelno seksi fotek czarno bialych...eeeee a jak sie podpytuje o co chodzi to wszystkie odpisuja ze dziecko z gwaltu trzeba rodzic I zagrozone ciaze donosic ,I kobiety beda umierac przy porodach itp.....serio ? Serio tak jest w tej ustawie napisane????litosci...

Gość gość
a ty chcialabys byc wychowywana w domu dziecka ???

Gość gość
Do 1:04 Czuje obrzydzenie że taki potwór jak gwałciciel oddycha tym samym powietrzem. Powinien płacić ci do końca życia pieniądze, pracować jako przodownik w kopalni byś ty mogła żyć dostatnio traktując swoją prace jako forme rozrywki a nie zarobku. Jego przyrodzenie po skazujacym go wyroku powinni wysłać jego matce i ojcu w worku.