Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga dziecka w 28 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Miałam dziś robione USG. 28tydzień i 4 dzień. Pani ginekolog stwierdziła że mój synek za mało waży bo cytuje "TYLKO 1,5kg". Jak to było/jest u Was?

Gość gość
W internecie są siatki centylowe 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)

Gość gość
Na moje oko to całkiem dużo waży ;)

Gość gość
Jest całkiem spory. Mój w 31 ważył 1340g. To dopiero mala waga. Ale najważniejszy jest przyrost wagi. Bo dzieci różnie rosną ważne by przybywała waga o powiększały się obwody główki i brzuszka. Mój przybiera 300 g co 2 tygodnie wiec nie musiałam iść do szpitala. Synek będzie po prostu drobny. W twojej rodzinie dzieci rodzą się duże czy drobne? To też ma znaczenie. Ale naprawdę nie jest źle z tą jego wagą. Nie martw się. Jeśli przepływy są ok to będzie dobrze.

Gość gość
U mnie w rodzinie rodzą się z różną wagą ale żadne nie przekroczyło 4 kg. Największe to chyba 3,5kg

Gość gość
Mój syn w 32+5 wazyl 1740 więc ty masz spore dziecko jak na moje doświadczenie. A w 26+6 ważył 890 więc twoje jest duże :)