Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Torba do porodu.

Polecane posty

Gość gość

Jutro wychodze ze szpitala. Leżałam na podtrzymaniu. Szyjka mi sie skraca ale jeszcze nie jest tragicznie i mogę wyjść do domu. Zamierzam przygotować już wszystko do porodu bo grozi mi poród przedwczesny ( oby nie był za szybko) . Termin mam dopiero na czerwiec ale wole szybciej to zrobić bo w razie czego mąż będzie musiał to robić a wiadomo jak to facet i pakowanie potrzebnych rzeczy. Co powinnam zabrać ze sobą na porodówke dla siebie i dla dziecka i w jakich ilościach ?

Gość gość
Rzeczy na wyjście dla was, podpaski, kosmetyki, ręczniki, koszulki na zmianę dla siebie, pieluszki dla dziecka.

Gość gość
ja miałam dla siebie: 2 koszule, piżamę, szlafrok, bieliznę, klapki pod prysznic, ciapy, kosmetyki (żel pod prysznic, dezodorant, szampon, odżywkę, tusz do rzęs i podkład- to użyłam jak wychodziłam, krem do twarzy, szczoteczka, pasta do zębów, szczotka do włosów), ręcznik duży i mały, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe (polecam Hartmanna), ręczniki kuchenne, papier toaletowy, w szpital w którym leżałam wcześniej na patologii konieczny był swój kubek i sztućce, więc potem miałam to też w tym, w którym rodziłam, maltan na brodawki. Dla dziecka ubranka, pieluchy, chusteczki, kocyk, smoczek, potem mąż doniósł laktator i butelki,pieluchy tetrowe też się przydały- szpital rzeczy dla dziecka zapewniał, ale wolałam swoje. To chyba tyle

Gość gość
no i oczywiście dokumenty- karta ciąży, badania, grupa krwi, dowód, telefon, ładowarka

Gość gość
11:28 po co butelki? Nie dawali w szpitalu mm?

Gość gość
Co to ciapy????

Gość gość
nie wiesz co to są ciapy?? kapcie inaczej, a mm nie dawali łaskawie pozwolili mi odciągać mój pokarm, bo go miałam, tylko dziecko nie umiało ssać

Gość gość
Często na stronie szpitala jest lista wyprawkowa. Jak nie ma to zadzwoń, podzadzą Ci :)