Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o imieniu Marcelina?

Polecane posty

Gość gość

Uwielbiam imiona które można zdrobnić na kilka sposobów. Marcelina jest jednym z tych imion. Mam krótkie nazwisko więc imię może być długie, ale nie chce żeby moja córeczka miała jakieś nieprzyjemności z tego powodu. Dlatego chce znać wasze zdanie, a nie tylko moje upodobania :) Mąż koniecznie chce Maję - też można różnie zdrobnić, ale tyle tych Majek teraz się rodzi. I do krótkiego nazwiska? Jak odbieracie imię Marcelina? Z czym się wam kojarzy? Dziękuje za opinie :)

Gość gość
Marcelina jest to obecnie modne imię także żadnych nieprzyjemności mieć nie będzie na pewno. W zeszłym roku była na miejscu 31 - 1753 nadań, zaraz za Weroniką. Ja osobiście nie przepadam za tym imieniem, brzydkie też nie jest, ale u kogoś na pewno doceniam właśnie, że nie jest kolejną Julką czy Majką. Imię Maja nadano w zeszłym roku 8092 razy i była na miejscu 4 więc różnica jest. Ale patrząc obiektywnie które imię mi się bardziej podoba to powiedziałabym Maja.

Gość gość
Ładne, żadnych skojarzeń :) I rzeczywiście można fajnie zdrabniać :) Jak podoba Ci sie imię to nazwij tak corkę

Gość gość
Ja mam córkę Marceline - podoba mi się ze jak jest mała można zdrabniać np Marcysia a pózniej już normalnie Marcelina można wołać. moja ma 3 lata i jak bym miała jeszcze raz wybierać imie to dałabym tak samo

Gość gość
Jeśli kiedyś urodzę drugą córkę to nazwę ją Marcelina lub Malwina:)

Gość gość
ja mam Marcelinke urodzona w 2014 roku. my nie zdrabniamy zabardzo tego imienia, po prostu wolamy Marcelinka, Marcelina. to imie idealnie pasuje do naszej coreczki.

Gość gość
A i mysle,ze toimie nigdy za bardzo nie bedzie popularne, 31miejsce 1700 imion to nic z 8000. a nie bedzie popularne bo jest dlugie, w Polsce ludzie lubia krotkie imiona jak Lena,Maja,Hania,Julka a kiedys za moich czsow krolawaly krotkie imiona jak Kasia,Basia,Ania,Asia...

Gość gość
u nas w maju urodzi się Marcelina :)