Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeciw Aborcji

aborcja to zło należy bronić życia od poczęcia aż do naturalnej śmierci

Polecane posty

Gość Przeciw Aborcji

aborcja to zło należy bronić życia od poczęcia aż do naturalnej śmierci

Gość gość
I właśnie dlatego kobiety mają umierać?

Gość gość
Nikt nie zabrania ci zyc i decydowac wedlug wlasnego sumienia i zasad twojej wiary. Dlaczego jednak potrzebujesz wpisania zasad wiary do kodeksu karnego ? Czy wtedy przykazania Boze beda dla ciebie wazniejsze ? Jako katoliczka i mezatka uwazam, ze przestrzeganie zasad wiary to moja osobista decyzja i sprawa mojego sumienia, a przykazania Boze i zasady wiary nie maja nic do szukania w prawie / ustawodawstwie cywilnym.

Gość gość
Jeszcze jeden temat o aborcji i się normalnie porzygam! To jakieś opłacone lewaki sieja tu zamęt od kilku dni, żeby manipulować prostaków i podsycać do nienawiści przeciwko rządzącym.

Gość gość
Dzisiaj jest Dzień Świętości Życia. Katolicy łączmy się ❤️ 🌼 ❤️ Należy bronić życia od poczęcia aż do naturalnej śmierci.

Gość gość
16:38 Lewaki są za barocją i przeciw życiu. A Katolicy są przeciw Aborcji i Za Świętością Życia. Widzisz różnicę?

Gość gość
Lewaki są za aborcją*

Gość gość
gość dziś Uściślijmy, że za świętością życia płodów, ale kobieta w ciąży pozamacicznej może zdechnąć.

Gość gość
Nie widzę różnicy w żadnym z tych idiotycznych tematów, bo każdy ma jeden i ten sam podtekst: wprowadzić w błąd i nastawić negatywnie odbiorców! Proste jak człon w zwodzie. :D

Gość gość
A ja byłam w cp, i takie tematy jak i lost biskupów odbieram jako jawne nawolywanie do mojej smierci i mi podobnych kobiet w ciazach im zagrazajacych. Zrozum że jak umrze matka to plod też a płód w jajowodzie otrzewnej czy gdziekolwiek indziej i tak nie ma szans. To znaczy że mam mniejsze prawo do zycia od zaplodnionej komorki ? Powiedz że żartujesz.

Gość gość
I żeby komentować durnie tak poważne tematy trzeba mieć jakąś wiedze lub własne doświadczenie życiowe, zapewne i jednego i drugiego ci brakuje.

Gość gość
Powiedz, że czytałaś projekt ustawy w serwisie WP? :D

Gość gość
a prominenci zalatwiaja skrobanki dla swoich kobiet , mowiac,ze to wyjatkowa sytuacja... kretyn posel PISowski powiedzial,ze 11latka zgwalcona powinna urodzic , po jej dziecko ustawi sie kolejka, a moze sama odzyska uczucia macierzynskie. Jakim trzeba byc podlecem , zeby tak mowic...

Gość gość
gość dziś Ty zapewne czytałaś u źródła wraz z uzasadnieniem?

Gość gość
Jesteś w ciąży pozamacicznej? Pożegnaj się ze starszymi dziećmi, mężem i szykuj się do piachu żeński pomiocie razem ze swoim embrionem! Na chwałę Jezuska aaaameeeen!

Gość gość
Ja jestem za całkowitym zabijaniem istot żywych:D koniec z mięsem na obiad :)

Gość gość
Dlatego ja nie mam zamiaru zachodzić w ciążę , średniowiecze :-0

Gość gość
Jestem przeciwniczka aborcji ale jak słyszę żeby bronić życie od poczęcia do smierci to mnie nosi......ile w pl jest chorych osób które albo są leczone lekami starej generacji albo umierają bo nią ma na leczenie , bo są limity w szpitalach itp.....I gdzie tu jest ta obrona życia. ....

Gość gość
bo w naszym kraju chroni się tylko to życie, które dopiero ma powstać...żyjący ludzie już sa niewazni

Gość gość
Jak Wy nic nie kumacie. Księża będą chronić życie poczęte, bo jak kobieta usunie ciąże w 12-13 tygodniu to często zostawia płód w szpitalu i koniec. Jak będzie zmuszona urodzić w 9 miesiącu dziecko bez głowy to już będzie człowiek czyli pogrzeb mu się wyprawi, Jak kobieta umrze bo lekarz będzie bał się jej pomóc w usunięciu martwej ciąży lub pozamacicznej to też się pogrzeb wyprawi. Urodzi się chore dziecko będzie chrzest. No to sobie policzcie ile to "co łaska ale nie mniej niż 500" wpłynie do kasy kościoła. Kościół za to może kupić grunty bez czasu karencji. Skoro kościół tak chroni życie to niech budują ośrodki dla chorych dzieci by pomóc rodzicom bo państwo ma ich w de... .

Gość gość
A może lepiej się zastanowić dlaczego kobiety usuwają ciążę .....patologia ? Zdarza się że jakaś laska traktuje aborcję jako antykoncepcję ale są kobiety ze wpadły a nie mają warunków i wsparcia w rodzinie wiec się decydują na ten krok.Moze gdyby była praca za godne pieniądze stać by je było na antykoncepcję na miarę 21 wieku a nawet gdyby ciąża się zdarzyła byłoby je stać na to dziecko. Gdyby nie bylo problemu z przedszkola mi mamy nie musiały by się martwić ze stracą pracę itp.....bo księża tylko dużo mówią ale pomocy dla rodzin wielodzietnych ubogich to raczej nie widac

Gość gość
odechciewa mi sie wiary.Nie chce mi sie chodzic do kosciola.Kosciol obrzydzil mi wiare-przeciez piekna i dobra.Moj Bog jest zupelnie inny niz tych oceniajacych potworow bez krzty empatii. To co oni robia wydaje sie zlym snem.

Gość gość
„JA czy TY?” Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość Za aborcją
Osoba, która napisała ten temat jest p*****lnięta. Aborcja powinna być legalna, a kto uważa, że w ogóle nie powinno być aborcji powinien się leczyć na łeb