Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie kosmetyki dla noworodków polecacie?

Polecane posty

Gość gość

W tym tygodniu wybieram sie na zakupy. Brakuje mi już tylko kosmetyków dla małego. Jaka oliwka?Co na odparzenia? Co do przemywania pępka? Czy warto kupować zasypkę?

Gość gość
Spirytus do pepka, najszybciej odpadnie. Wymieszaj lyzke spirytusu z dwoma lyzkami przegotowanej wody i tym przemywaj. zamiast oliwki olej kokosowy nierafinowany. Jesli zasypka to bez talku, jest bardzo szkodliwy. Do japieli ja uzywalam oilatum, bo mala miala bardzo sucha skóre

Gość gość
18:28 ma racje. Grunt to jak najmniej chemii, a jesli juz to ta najmniej szkodliwa. Ja oprocz tyego co uzywa kolezanka z postu stosuje czasem kosmetyki babydream, a dokladniej zelu do kapieli, sama go stosuje rozniez szamponu nie stosuje bo to same slsy itp, nigdy nie kupuj kosmetykow typu nivea, J&J itp a jak chcesz sobie cos poczytac o chemii to wygugluj "sroka kosmetyki dla dzieci", chemiczka o kosmetykach, polecam

Gość gość
Autorko, sama jestem na etapie kompletowania wyprawki i ktoś mi kiedyś doradził, aby zajrzeć na blog srokao.pl - chemiczka analizuje skład kosmetyków dla kobiet i dzieci (kosmetyki, proszki, chusteczki, pieluchy też są) pod względem składu chemicznego. Można dowiedzieć się ciekawych rzeczy. Ja na pewno zdecyduję się na krem do pupy Linomag A+E.

Gość gość
dziś też podczytuję srokę ;)

Gość gość
Na początek wystarczy oilatum do kąpieli, do pupy maść bepanthen lub linomag, a zamiast zasypki mąka ziemniaczana. U starszych córek też tylko to stosowałam i nigdy nie miałam problemu. Oliwki nigdy nie stosowałam u dzieci.