Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionammm

PROSZĘ O POMOC Wynik bHCG a brak okresu

Polecane posty

Gość zagubionammm

Witam, po ponad tygodniu od zbliżenia w odstępie czasowym wykonałam dwa testy ciążowe, które dały negatywny wynik (brak ciąży). Miesiączki do tej pory miałam nieregularne, w styczniu br. wystąpiła 21, a w lutym 17. Po wykonanych przeze mnie domowych testach ciążowych wykonałam badanie beta hCG (11 dni od stosunku), wynik <2 mlU, co również nie potwierdziło ciąży. Chciałabym się dowiedzieć czy taka sytuacja może być spowodowana zmianami hormonalnymi czy ciążą? Dodam jeszcze, że 19 kwietnia idę do ginekologa.

Gość gość
.... A może trochę wyluzuj? Długo się staracie? W marcu okres miałaś? Jeśli nie to niby szansa jest. Ale nie nakręcalabym się skoro już 2 testy i beta ( co prawda według mnie i jedno i drugie za szybko zrobione) dały ci wyniki negatywne.

Gość zagubionammm
Nie staramy się o dziecko, zasięgałam różnych opinii i z tego co słyszałam betę można wykonać już po tygodniu od zapłodnienia i podejrzenia ciąży, a ja ją zrobiłam dużo później. W marcu nie dostałam okresu, początkowo się nie denerwowałam bo znając swój organizm na tyle wiedziałam, że różnie to bywa z regularną miesiączką. Czuję się dobrze, apetyt normalny, żadnych mdłości, zawrotów głowy etc. Jedyne co mogło mnie zaniepokoić to częste oddawanie moczu, ale wiązałam to z tym, że jestem podatna na zapalenie pęcherza, ale i to szybko przeszło.