Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka dziś pierwszy raz spotkała nowa kobiete

Polecane posty

Gość gość

Swojego ojca i jest nią zachwycona:-( Powiedziala mi (daj my na to ze nowa to Asia) Mamusiu Asia jest piękna i ma takie długie włosy. I miała taką ładna sukienkę. Zrobiło mi się przykro bo spojrzałam w lustro zobaczyłam swoj tlusty tylek, włosy z odrostami i wory pod oczami i pomyślałam że córka nigdy o mnie tak nie powiedziała. Po rozwodzie zaniedbalam się przyznaje,zjadłam smutki i stres ale nie sądziłam ze córka zwraca uwaga na wygląd innych bo ma niecałe 6 lat.

Gość gość
To niech będzie to dla Ciebie najlepsza motywacja, do tego, aby zmienić swój wygląd :) Jutro dzwonisz do fryzjera i umawiasz się na zminę koloryzacji i fryzury :)

Gość gość
Zwraca. Kazde dziecko kocha mame ale tez ma ochote troszke sie nia pochwalic. Tak samo jak my dziecmi.. Wspolczuje sytuacji. Moze wez siw za siebie i zbytnio nie przejmuj.

Gość gość
Dokładnie, autorko, bierz się za siebie! Podziw dziecka to najlepsza motywacja skoro na chłopa nie masz co liczyć.

Gość gość
Bardzo bym chciała widzieć ten błysk w oku córki kiedy mówi o mnie ze jestem ladna. Macie racje nie powinnam uzalac się nad soba i musze wziąć się za siebie.tylko ze nie mam na siebie pomysłu. Nie potrafię się jakoś gustownie ubrać, umalowac.czuje się jak taka szara mysz. Zwłaszcza po rozwodzie,bo odebrał mi on ta niewielka pewność siebie która miałam. Zrobiłam się trochę zdziczala,samotnica.

Gość gość
Fryzjer coś Ci doradzi na pewno odonośnie fryzury. Może masz jakąś dobrą znajomą, która ładnie się maluje, zna się na kosmetykach i po prostu doradzi Ci jakie kolory, jaki makijaż do Ciebie pasuje.

Gość gość
kij w oko "Asi" :P pogadamy jak ją ten gnój w dupę kopnie po urodzeniu dziecka tak jak ciebie! Dobrana para idiotka i kretyn :D ciesz się, że już z nim nie jesteś. Zadbaj o siebie ale wyłącznie DLA SIEBIE!

Gość gość
Dzieci bardzo zwracają uwagę na wygląd, zwłaszcza dziewczynki Nadeszła wiosna to najlepszy czas na zmianę w życiu. Jeśli masz problemy z wagą to weź się za siebie. Zmiana diety i ruch, Pojedź z córką na rowerach, zabierz do parku linowego. Będzie zachwycona, a Ty spalisz kalorie. Fryzjer obowiązkowo, makijaż może doradzić Ci kosmetyczka, zrobi też maseczkę na twarz i worki pod oczami. Co do ubrań to koleżanka lub stylistka pomoże. A jak nie masz nikogo takiego to idź w klasykę. Fajne dżinsy i koszula, klasyczna spódnica i żakiecik. Wygodne buty na niewielkim obcasie lub szpilki jeśli lubisz. Dość żałoby po byłym, tego kwiatu to pół światu, a Ty życia masz jedno i szkoda go zajadać lepiej się nim cieszyć. Powodzenia.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za te motywujące pozytywne komentarze. Musze wziąć się w garść. W tym tyg.jeszcze pójdę do fryzjera. Może zapisze się na jakis fitness,zacznę więcej spacerować z córką,może pójdziemy na basen. Najgorzej jest mi zacząć ale przecież robie to dla siebie i mojego lepszego samopoczucia.

Gość gość
A ty lobuzie jeden będzie dobrze, przytulam.

Gość gość
No i takie podejscie nam się podoba. Uszy do góry cyc do przodu i na fitness marsz. Dla córki jesteś wzorem do naśladowania. Pomyśl jaką chcesz wychować kobietę? Solna, piękną i zaradną. Żeby taka była musisz dać jej dobry przykład.

Gość gość
No i właśnie, pokaż gnojowi co stracil! I pokaż, że masz go gdzieś i się nie zalamalas, bo nie był tego wart.

A ty lobuzie jeden będzie dobrze, przytulam. x czemu mnie przedrzeźniasz, ktosiu? nawet nie masz pewności, że tu wejdę:O

Gość gość
NIGDY nie zrozumiem rodziców, częściej są to ojcowie oczywiście, którzy zapoznają swoje dzieci z nowymi flamami...Po co?! Zostawił taki gnoj matkę dziecka dla nowej zdziry I jeszcze dziecku każe jej ryj oglądać? Autorko, na twoim miejscu walczylabym o ograniczenie kontaktu córki z nową zdzira twojego eks. Ma mieć kontakt tylko z ojcem i to na twoich warunkach, zdzira ma dla niej nie istnieć! Powodzenia i nie daj się!

Gość gość
dlaczego od razu zdzira nie wiesz jak autorka rozstala sie z mezem , nie pisala nic ze to byla kochanka jej meza tylko nowa kobieta , moze poznal ja po rozwodzie z autorka , ma do tego prawo tak samo jak autorka do nowego faceta chora psychicznie jestes ? do twojej wiadomosci , juz cie wyprzedze w osodach , ja nie jestem nowa zdzira jakiegos faceta a z mezem jestem od 16 lat i poznalismy sie jako wolni bezdzietni ludzie

Gość gość
a dlaczego sie rozwiodłaś z meżem autorko ?

Gość gość
dziewczynka ma ledwie sześć lat a już pewnie nie pamięta jak to jest mieć pełną rodzinę. Nie wie w zasadzie o co właściwie chodzi w całej tej sytuacji, nie wie jaki jest standard życia w rodzinie to nie ma żadnych wymagań co do wyborów życiowych rodziców, to chwali za wygląd. Może jak będzie starsza to zobaczy coś więcej, a może nie, nie wiadomo. Nic autorko nie musisz robić. Jeśli dbać o wygląd to rób to dla siebie raczej, nigdy dla innych nawet dla dziecka, bo nie wiadomo nigdy czy jesteś technicznie w stanie innym dogodzić, nawet córce. Ćwiczenia pomagają ale niekoniecznie mogą z ciebie zrobić miss uniwersum, nie cofną też czasu czy nieodwracalnych zmian w ciele. Jeśli masz specyficzną twarz czy włosy to ich zapuszczenie tez nie musi cie zdobić. Musisz mimo wszystko znać swoją wartość jako człowieka, znosić pewne rzeczy z godnością i z klasą. Twoja córka to na razie jest tylko dziecko które niewiele rozumie jeszcze.

Gość gość
poza tym, weź pod uwagę, że na pewno "Asia" oraz tatuś na tym spotkaniu zapoznawczym byli dla Twojej córki uroczy, uśmiechnięci i sympatyczni. Córka wróciła zachwycona i w tej aurze "Asia " jawi się piękna i fajna. Poza tym to dobrze, że dziecko ma pozytywne nastawienie do ludzi :). A Ty przede wszystkim postaw sobie ZAKAZ porównywania się do tej kobiety! Nie jesteś nią ani ona Tobą. Ty jesteś numerem jeden dla swego dziecka i zawsze będziesz, ogarnij się dla siebie i dla niej. Dbałość o wygląd i ciało to też dbałość o zdrowie i fizyczne i psychiczne. a przecież chcesz i musisz mieć siłę, energię i zdrowie, aby wychować dziecko na mądrą i szczęśliwą kobietę - nie chcesz, żeby widziała w domu zgorzkniałą, smutną i brzydką babę. Pamiętaj, że czy chcemy czy nie - większość zachowań wynosimy z domu

Gość gość
ktoś może nie być piękny z urody czy figury ale jeśli się stara o ogólną estetykę swojego ciała czyli jakies tam ćwiczenia dla zdrowia, ładny ubiór, delikatny makijaż, dobrana fryzura, zachowuje wokół siebie ład i porządek, dba o dobra atmosferę życzliwości w domu, poczucie bezpieczeństwa dziecka, zapewnia mu ciepło, miłość to będzie się kojarzyć też z pięknem, pięknem miłości, ciepła, spokoju, ładu i porządku czyli wszystkim tym czym jest mama. Twoja córka ma już swoją ukochaną mamę i żadna obecność fajnej Asi tego nie zmieni. Niech sobie Asia będzie świetna, dla twojego byłego męża, bo tylko ze względu na niego ona w ogóle rozmawia z twoją córką i tylko ze względu na niego jest miła.

Gość gość
Przypomina mi sie jak ja wrocilam z takiego spotkania. Moja matka tez jest jedna z tych psychicznych wariatek "glupia szmata z glupim chujem sie dobrali". Mialam z 8lat. Jak wrocilam do domu bylam zwyczajnie podekscytowana bo kilka dni zabiegano o mnie, starano sie sprawiac mi przyjemnosc, dostalam prezent, z ktorego bylam zadowolona. Chcialam sie matce pochwalic tak zwyczajnie "mamo, mamo, zobacz co mam", dostalam w zamian dzika awanture,ze jak smiem "wolec" te suke od niej itd. Nawet nie pamietam co krzyczala, ale wprowadzala mnie w poczucie winy. Potem chyba troche odsunela mnie od ojca (ktory dal sie odsunac bez problemu). I w tym momencie jest tylko biologicznym. To wspomnienie z prezentem jest ostatnim pozytywnym wspomnieniem z nim, ale i tak jest podszyte awantura matki. Wiec te teksty najezdzajace na te nowa kobiete sa zalosne, nawet jesli nie jest ona swiwta itd trzeba sie ogarnac i miec normalne nastawienie. Bo ja nawet jak wprost nie mowi sie nic dziecku to myslicie, ze ono nie slyszy jak jest w 2 pokoju itd? Dlatego autorka powinna ogarnac tylko swoja d**e i tyle.

Gość gość
Witajcie. Przepraszam ze dopiero teraz ale miałam urwanie głowy. Rozwiedlismy się prawie 2 lata temu bo mój były mąż tego chciał. Stwierdził że coś się wypaliło i nic już do mnie nie czuje. Żyliśmy jak rodzeństwo. Chciałam ratować małżeństwo ale do tanga trzeba dwojga. Po rozwodzie były był sam..przynajmniej tak twierdził, ta "aske" poznal niecale pół roku temu i dlatego też ja nie zieje do niej nienawiścią bo nie przez nią był nasz rozwód. Ale jej podziw w oczach mojej córki to był cios w moje ego,kobieca dumę i poczułam się brzydka i gorsza. Poszłam za waszą rada, fryzjera mam umówionego na piątek. Kupiłam karnet na siłownię, musze się zdecydować na jakie zajęcia chce chodzić. Nie wiem co dalej. O ubraniach myślałam żeby kupić jak juz schudnę bo teraz w niczym i tak się sobie nie podobam. Dziękuję Wam za rady i wsparcie dziewczyny.

Gość gość
gość dziś Super! Cieszę się, że się zmotywowalaś i umówilaś do fryzjera i zakupiłaś karntet. Napisz jak po wizycie u fryzjera, jaką fryzurę Ci dobrał. Motywuj kolejne dziewczyny do zmian :)

Gość gość
Autorko brawo!!! Jesteś wielka! Idź za ciosem i zadbaj o nową siebie. Gratuluję i podziwiam!

Gość gość
w takich sytuacjach postaraj się zachować jak kobieta z klasą, czyli komentuj w taki sposób "to dobrze że ci wesoło dzień minął" czy coś w tym stylu

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość:  7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl

Gość gość
A to dziecko z nową partnerką ojca kontaktu mieć nie może. Czyli co w takim razie matka nie ma prawa życia sobie układać bo powinna nowego partnera ukrywać przed dzieckiem. Co trzeba we łbie mieć żeby takie dyrdymały wypisywać.