Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto się orientuje w sprawach urzedowych ? ZUS

Polecane posty

Gość gość

W skrócie: W miescie X załozyłam działalnosc gosp. jednak siedziba firmy jak i adres zameldowania jest w innym miescie (Y). W miescie X dokonywałam wpisu do ewidencji oraz zgłosiłam sie tam rowniez do ZUSu. Wypełniłam deklaracje o przystpienie do ubezpieczenia. Sytuacja sie nieco skomplikowała, bo teraz obecnie przebywam chwilowo w miescie Y a mam do opłacenia ZUS i musze złozyc tam deklarację DRA. Pytanie: czy musze jechac do miasta X by złozyc tam deklaracje czy moge spokojnie isc do ZUSu zgodnego z moim zameldowaniem oraz siedziba firmy? Czy oni moga przesłac po prostu ta deklaracje do miasta X? Prosze o pomoc

Gość gość
własnie wyczytałam na moim koncie w platformie elektronicznej zus, ze 'Jednostka ZUS obsługująca płatnika:Inspektorat w Y' czyli moge isc tu do zusu załatwic te sprawe?

Gość gość
uppppppppppppppppp

Gość gość
lepiej zrezygnuj z działalności i załóż spółkę zoo, pozbędziesz się problemu z piramidą zus

Gość gość
prosze powiedzcie, to dla mnie wazne, gdyz do 10 kwietnia musze opłacic wszystko, a nie moge teraz wrocic do miasta X, nie mam takiej mozliwosci na razie. bedzie to dopiero mozliwe po 10 kwietnia

Gość gość
help meee

Gość gość
błagam was

Gość pracuje w zus
Dokumenty skladasz w oddziale do którego należysz wg. siedziby firmy, adres zamieszkania czy zameldowania nie ma znaczenia.

Gość gość
dzieki, ale dlaczego w takim badz razie przyjeli mnie w miescie X bez zadnych problemów ?(mimo, ze tam 'tylko' mieszkam)

Gość gość
Widocznie oddział w którym zlozylas dokumenty przekazał je do tego właściwego, a właściwym jestten w mieście Y gdzie mieści się siedziba firmy.

Gość gość
dzieki dzieki dzieki :)