Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta malucha :)

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Drogie Mamy, bardzo proszę o radę dotyczącą diety malucha, dokładnie 7 miesięczniaka. Mój synek je wszystko co mu dam :) Mamy za sobą warzywka, owoce, mięso (królik, cielęcina, indyk), kaszę mannę, jaglaną i ryż. Jakichkolwiek reakcji alergicznych brak (odpukać:)) Chciałabym wprowadzić nabiał, ale jaki? Widziałam w sklepie jogurty Nestle Jogolino, czy to dobry pomysł? bardzo dziękuję za rady i pozdrawiam serdecznie! :) (Dodam, że synek jest na mm)

Gość gość
Lepiej zmieszaj mascarpone z jakimś bardzo słodkim owocem (mango, ananasem z łupiny, bananem itp.).

Gość gość
Albo to samo z jogurtem greckim (nie jest tak kwaśny jak zwykły naturalny). Chodzi o to, że gotowce są całe sztuczne. Jakbyś nie przywiązywała wagi do tego co dajesz, to pal licho, ale widzę, że się starasz i że nieźle ci idzie i masz czas na takie rzeczy, to możesz robić jogurt/serek smakowy sama.

Gość gość
ku normalny jogurt naturalny i dodaj owoce/dżem, a nie to gó/wno jogolino- raz kupiłam dziecku i nigdy więcej, dodam że nie jestem eko- świruską, nie oglądam wszystkiego 300 razy itd., ale ten produkt to dla mnie s**t

Gość gość
Bardzo dziękuję za radę, sama na to bym nie wpadła. A to jest super pomysł,żeby mieszać owoce z np. jogurtem naturalnym (tak jak Pani pisała). Dokładnie, jestem tego samego zdania, że gotowce to chemia... Jednak tylko to przyszło mi do głowy. Raz jeszcze dziękuję i na pewno skorzystam z rady :)

Gość gość
Jogurt naturalny jest kwaśny i po dodaniu owoców nie zatuszujesz tego kwasu. Lepszy grecki. A serek homo. zrobisz z mascarpone. Ewentualnie mascarpone rozcieńczyć z mlekiem albo rzadkimi owocami i tez masz jogurt.