Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co siądzicie o imieniu Auma?

Polecane posty

Gość gość
Albo Michał - Zdychał, Patryk - Pstryk...... można tak w nieskończoność. Powiedz jak mają na imię twoje dzieci i ty to też ci napiszę jak się kojarzą? Pewnie Nikola, czyli Ni to Cola ni Pepsi, albo Julia - Żulia i Alanek, czyli Alantanek, ewentualnie Ana*lek, albo Kacperek - Koperek?

Gość gość
Albo Anna - Wanna, Ranna, Manna (kasza) Tylko dlatego nie macie skojarzeń, bo wam wmówiono, że to stare typowe imię. Jakbyście nie znały to byście z niego polewały.

Gość gość
Albo Ewa - Plewa, Paulina - Przepuklina/Podstolina, Karolina - Krynolina można tak w nieskończoność i jeszcze trochę...

Gość gość
albo Paulina - Padlina, dalej: Adam - Spadam, Daniel - Spaniel, Kuba - Zguba, Filip - Polip

Gość gość
Bylam latem nad jeziorem i slysze" IGI" po czym ida dwie dziewczynki mniemam ze pojedynczo to iga. Dziwne

Gość gość
Iga - Igła Iga - Łodyga Iga - Śmiga Iga - Liga Iga - Miga Iga - Figa Iga - Giga Ta to dopiero ma przechlapane, ale Mariole - Witriole się osłuchały i uważają to imię za ładne i normalne.

Gość gość
Alma ja nazwij.albo Biedra.k***a zasilek z mopsu murowany:)

Gość gość
Tak samo jak te ich Janusze - Wianusze.

Gość gość
http://www.nordicnames.de/wiki/Auma sprawdzić pochodzenie imienia to by wypadało jak już chce się szpanować i pomstowac na "oklepane" imiona, wymyślając na siłę rymowanki. Faktycznie - pojadę do Indii, usłyszę jak ktoś coś krzyczy i pomyślę "O!, to jest imię dla mojego syna", nie zainteresowawszy się niczym więcej. Kiedyś słyszałam jak czarny komik mówił, że właśnie w ten sposób murzynki w USA wymyślają imiona dla dzieci :P

Gość gość
22:38 a ty pewnie matka Tymka Dymka i Wiktorii Cykorii; a sama masz pewnie Agata Hogata, a twój chłop Darek co popuszcza Szparek :D

Gość gość
W Afryce występuje jako żeńskie, w USA go nie wymyślono, a na Grenlandii rozszerzenie tego imienia jest dla obu płci, sprawdź etymologię na tej samej str. do której linkujesz.

Gość gość
"Tylko dlatego nie macie skojarzeń, bo wam wmówiono, że to stare typowe imię. Jakbyście nie znały to byście z niego polewały. " A Ty doskonale wiesz kto i z czego by polewał. Osobiście dla mnie imię Anna jest też brzydkie. Jednak Auma jest brzydsze, bo i tak skojarzenie wanna czy manna jest o wiele lepsze niż trauma. Tak samo jak masz na nazwisko Szydło - Anna Szydło brzmi normalnie. Auma Szydło brzmi śmiesznie bo jest mocny kontrast między imieniem a nazwiskiem. Choćbyście nie wiem co krzyczały broniąc nadmiernie dziwacznych imion to tych faktów nie zmienicie - żyjemy w Polsce i mamy w większości polskie nazwiska. Tak samo są skojarzenia słabsze i mocniejsze. Ale no jak dla mnie możecie nazwać dzieci i Skoda Fabia. Wasz problem

Gość gość
22:45 Nie tępa mopsiaro. Jestem trollem który wchodzi zeby się pośmiać z takiej patologii jak ty.

Gość gość
Szydło brzmi fatalnie, bo to paskudne nazwisko. A skojarzenie Ranna jest gorsze od Trauma.

Gość gość
" W Afryce występuje jako żeńskie, w USA go nie wymyślono, a na Grenlandii rozszerzenie tego imienia jest dla obu płci, sprawdź etymologię na tej samej str. do której linkujesz. " A Aumak/Aumánguaĸ to inne imie. Zresztą, no jak chcesz to możesz i Pippa nazwac dziecko (jest takie imie). K***s idę o zakłąd, ze gdzieś też będzie, jak już takim argumentem jest "bo gdzieś, kiedyś, ktoś tak nazwał"

Gość gość
22:50 ciekawe jakie masz trollu zaje*biste imię. zapodaj to polejemy! pewnie jakaś karolina - wydzielina, albo inne cudo

Gość gość
To nie jest inne imię tylko jego rozszerzenie. Tak jak zrobiono Aleksego od Aleksandra

Gość gość
Własnie mam wrażenie, że Nikolowa patola wyzywa standardowe imiona. Musza się dowartosciować, że same nadały zj****e imię. I widać czemu dzieci w szkole wyzywają -mamusia ma super zajęcie by wieczorem wypisywać przezwiska. A Darek to był łowca szparek, już w tym swoim jadzie nie przekręcaj ;)

Gość gość
Nie ma Pippa, tylko Philippa kołku.

Gość gość
Każdy Darek to krypto-gej. :D

Gość gość
Ja znam ludzi z normalnymi imionami. Nie znam jakichś dziwacznych imion nie spotkałam się. Moje imię jest dość rzadkie, ale raczej każdy je chwali i dziwi się skąd to imię takie nietypowe i oh i ah. Dla mnie imię jak imię. Brzmi normalnie, nie zagranicznie. I z niczym się nie kojarzy. Chyba ? :) DONATA

Gość gość
" To nie jest inne imię tylko jego rozszerzenie. Tak jak zrobiono Aleksego od Aleksandra " Nie wiem, widać ślepa jestem bo nigdzie nie widze by to było napisane. Powiązanie imion nie oznacza wspólnej historii i tego, ze jedno wyszło z drugiego, a jak jest zdrobnienie/pełna forma to jest to na tej stronie określone wprost (pet form)

Gość gość
Nie Paulino się nie mówi raczej ale Paulinko już jak najbardziej. A do takiej Aumy jak się zwracać ? Aumo? Auminko ? :P masakra no brzmi jakiś tak nijako...jak do obojniaka :P

Gość gość
Donata to jak Donat (chamerykański Pączek z Dziurką), ale można gorzej kojarzyć: Donata - Szmata, Hogata, Pękata, Porowata, Lokata, itp.

Gość gość
W ogóle się nie woła dzieci z -o, chyba że chcesz być celowo pretensjonalna. Woła się normalnie: Paulinka, Paulina.

Gość gość
Donata szmata to nie skojarzenie tylko gowniarskie przezwisko na poziomie gimbazy :o

Gość gość
" Nie ma Pippa, tylko Philippa kołku. " Umiesz nie wyzywać? Czy poziom intelektualny Ci na to nie pozwala? https://en.wikipedia.org/wiki/Pippa_Scott Napisz tej babce, że całe życie posługuje się złym imieniem, "kołku".

Gość gość
23:03 No chyba jednak nie ogarniasz tej str., bo zawsze imiona podane w towarzystwie szukanego to ich odnogi, rdzenie lub źródła. Potestuj inne to załapiesz o co chodzi, bo widać nowaś tam jest.

Gość gość
A mi Donata jako imię kojarzy się z pysznym pączkiem, i jest to bardzo pozytywne skojarzenie :) Większość przezwisk tu wypisywanych jest na poziomie własnie gimnazjum, ale cóż wymagać po kafeterii.

Gość gość
Pippa Scott to jest Philippa Scott!!! Weź się zastanów, a nie przykłady z tył*ka dajesz.