Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki a odchudzanie

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Mam dość nietypowe pytanie, zdiagnozowano u mnie zespół policystycznych jajników, co wiąże się u mnie z nadwagą i ( podejrzewaną przez lekarza cukrzycą ), z wyników badań wychodzi, że mam bardzo mocny niedobór progesteronu, który w swój sposób wpływa także na dodatkową wagę ciała ( dodam, że odżywiam sie prawidłowo, zdrowe jedzenie, 5 posiłków dziennie itd. ) Żadne diety, stosowane dotychczas od dietetyków, nie przynosiły skutków. Czy wiecie może, czy tabletki antykoncepcyjne mogą wpłynąć na unormowanie mojej wagi ciała? Biorąc pod uwagę że podniosą mi poziom hormonów do właściwego poziomu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość Wianeczka
Nie wiem czy tabletki antykoncepcyjne Ci pomogą jednak na Twoim miejscu wykonałabym dodatkowe badania.Może faktycznie masz cukrzycę.A wiadomo przy cukrzycy również należy trzymać odpowiednią dietę.Znajoma miała problem ze zrzuceniem dodatkowych kg i robiła badanie Genetic Lab,które w zasadzie jest robione pod każdym kątem.Może to faktycznie Ci pomoże jej dało sporo.Poczytaj sobie o takim badaniu na geneticlab.com