Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby wysoce wrazliwe (HS) jak radzicie sobie z codziennoscia?

Polecane posty

Gość gość

Jestem HS, drazni mnie praca w duzym biurze, gdzie siedzi jeszcze 20 innych osob. Po calym dniu pracy jestem psychicznie wyczerpana, potrzebuje czasu dla siebie. Nie jestem introwertykiem, ale zawiodlam sie na ludziach i teraz podchodze do wszystkich z wiekszym dystansem. A jak jest u was?

Gość gość
Pracuję we własnym gabinecie, bez niechcianego towarzystwa, to moja recepta. Kiedy chcę, odwiedzam koleżanki w sąsiednich.

Gość gość
Co to, jakaś nowa moda na HSP? W radiu w niedzielę, potem w tv, teraz tutaj.

Gość gość
Ludzi HSP jest mało w społeczeństwie. 15-20 %. Jak nie jesteś introwertykiem, to mało prawdopodobne, abyś była HSP, chociaż 30 % z HSP, to ekstrawertycy.

Gość gość
Nieprawda, spory procent HSP bywa ekstrawertykami, ja nim jestem.

Gość gość
Z 7 % ekstrawertyków to pewnie HSP, skoro reszta to introwertycy,a jest ich tylko 15-20 %. Więc p********z.

Gość gość
ja jestem hsp raczej introwertyk, najciezej mi z wlasnymi myslami a codziennosc mnie nudzi,

Gość gość
Ja jestem HSP. bardziej zdecydowanie introwertyk. Sądzę, że my ludzie wysoko wrażliwi, jesteśmy również buntowniczy, w jakimś sensie silniejsi psychicznie od większości, potrafimy więcej wytrzymać i więcej wycierpieć. Nie boimy się łamać tematów tabu, i skłonni jesteśmy do przezywania śmielszych doświadczeń, które dla innych mogą być nie do przejścia. Szybko się nudzimy codziennością, mamy bogatsze życie wewnętrzne, jesteśmy ciekawi świata, nie zamykamy się w jednym kręgu, lepiej znamy siebie samych, dobrze znosimy samotność i nie potrzeba nam do towarzystwa większości znajomych.

Gość gość
Ojej to czy jestescie intro czy extro nie jest takie wazne;-) Chodzi mi o caloksztalt, jak przejawia sie u was wrazliwosc i jaki ma wplyw na kontakty z innymi. Ja jestem typem idealistki, ciagle z glowa w chmurach, nie potrafie sie ustatkowac;-) Wszystko bardzo analizuje, denerwuja mnie powierzchowni ludzie, nie znosze rutyny. Ciagle szukam jakiegos glebszego sensu w tym co robie, mambardzo bogate zycie wewnetrzne. Czasami chcialabym nacisnac na jakis przycisk i wylaczyc moje mysli. Chociazby na chwilke.....i tak poprostu sobie zyc na luzaka. Heh to byloby cos!

Gość gość
gość dziś Z 7 % ekstrawertyków to pewnie HSP, skoro reszta to introwertycy,a jest ich tylko 15-20 %. Więc p********z. X Sam(a) p********z. Nie pouczaj fachowca. Z tym językiem, to jesli coś wykładasz, to najwyżej towar na półki w magazynie albo glazurę w wc-tach.

Gość gość
gość dziś "Ja jestem HSP" dobrze pisze.

Gość gość
Sam(a) p********z. Nie pouczaj fachowca. Z tym językiem, to jesli coś wykładasz, to najwyżej towar na półki w magazynie albo glazurę w wc-tach. xxx Taa, to niby ilu tych tzw ekstrawertyków to HSP ? z tych 15-20 % ? :D Na moje oko, to się dużo nie pomyliłem.

Gość gość
gość dziś Ja jestem HSP. bardziej zdecydowanie introwertyk. Sądzę, że my ludzie wysoko wrażliwi, jesteśmy również buntowniczy, w jakimś sensie silniejsi psychicznie od większości, potrafimy więcej wytrzymać i więcej wycierpieć. Nie boimy się łamać tematów tabu, i skłonni jesteśmy do przezywania śmielszych doświadczeń, które dla innych mogą być nie do przejścia. Szybko się nudzimy codziennością, mamy bogatsze życie wewnętrzne, jesteśmy ciekawi świata, nie zamykamy się w jednym kręgu, lepiej znamy siebie samych, dobrze znosimy samotność i nie potrzeba nam do towarzystwa większości znajomych. X A ja jestem HSP i ekstrawertyczka. Że bardziej buntowniczy - z tym się zgodzę. Zawsze pod prąd, nigdy z tłumem, taka "zdrowa ryba" z przysłowia. -"w jakimś sensie silniejsi psychicznie od większości, potrafimy więcej wytrzymać i więcej wycierpieć" - W ostatecznym rozrachunku, bo pozornie, w danym momencie słabsi. Każdy cios zgina mnie wpół, ale mam mentalność liany: "moja siła polega na tym, że umiem się podnosić". Czasem myślę, że "nazywam się Milijon".. - Łamanie tabu - tak, śmielsze doświadczenia - jak najbardziej. Zawsze "na ryzyku", choć potem płacz w poduszkę - ale i tak warto :) "Szybko się nudzimy codziennością, mamy bogatsze życie wewnętrzne, jesteśmy ciekawi świata, nie zamykamy się w jednym kręgu, lepiej znamy siebie samych, dobrze znosimy samotność i nie potrzeba nam do towarzystwa większości znajomych." - Owszem, nudzę się bardzo szybko, ciekawa świata jestem jak sroka ;) - oprócz tego, że WWO (=HSP) , jeszcze klasyczny Strzelec :D - doskonale znam siebie, duży wgląd - sprzyja temu także uprawiana profesja - tylko z tą samotnością jest różnie.. Swoich znajomych bardzo lubię, ale nie określają mnie; żyć nie mogę bez wieloletniej Przyjaciółki od serca.

Gość gość
Martwe statystyki to jedno, a życie swoją drogą.

Gość gość
ja też jestem ekstrawertywną HSP

Gość gość
Ojej to czy jestescie intro czy extro nie jest takie wazneoczko.gif Chodzi mi o caloksztalt, jak przejawia sie u was wrazliwosc i jaki ma wplyw na kontakty z innymi. Ja jestem typem idealistki, ciagle z glowa w chmurach, nie potrafie sie ustatkowac x Ustatkować w sensie: zagrzać miejsca w stałej pracy, założyć rodzinę?

Gość gość
Czasami chcialabym nacisnac na jakis przycisk i wylaczyc moje mysli. Chociazby na chwilke..... i tak poprostu sobie zyc na luzaka. Heh to byloby cos! x Ja także.. Czasami zazdroszczę upośledzonym i tym z niskim II, takim na pograniczu normy, że mają wgląd w siebie i sprawy świata bliski zeru..

Gość gość
gość dziś Co to, jakaś nowa moda na HSP? W radiu w niedzielę, potem w tv, teraz tutaj. x "Charaktery" też o tym pisały.

Gość gość
Leczę się na nadwrażliwość. Leki nie do końca pomogły, dlatego rozpamiętuję krzywdy nawet sprzed lat.

Gość gość
dobra ale co to jest to HSP???

Gość gość
" Czasami zazdroszczę upośledzonym i tym z niskim II, takim na pograniczu normy, że mają wgląd w siebie i sprawy świata bliski zeru.." Takim osobom nie ma czego zazdrościć, bo oni i tak są w gorszej sytuacji niż Ty.

Gość gość
Osoby HSP, ponoć mają wysoką inteligencję analityczną. Tzn inteligencje, która potrafi przewidywać wiele sytuacji, zanim nastąpią. Analizują wiele sytuacji, zanim coś zrobią.

Gość gość
Moj problem polega na tym (tu autorka, 2 dni wolnego hurahh ;.) ze nienawidze mojej obecnej pracy, ktora jest strasznie nudna i mozolna. Caly dzien to samo, analizowanie bzdurnych danych z excella, robienie zamowien i rachunkow, tlumaczenia i sprawdzanie umow. Zle pokierowalam swoim zyciem i wybralam zawod, ktory nie daje mi satysfakcji. Co studiujecie, gdzie pracujecie?

Gość gość
Nigdzie nie pracuje, nigdy nie pracowałem. Sam nie wiem co chciałbym robić.

Gość gość
jestem WWO i ekstrawertykiem

Gość gość
Czy znacie jakiegoś psychologa, który również jest WWO?

Gość gość
A ja chętnie poznam dziewczynę również WWO bo widzę że nie potrafię być z osobą która nie czuje podobnie. Mam 36 lat łódzkie mail: pragnecie@adres.pl