Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy które boją się owadów. Jak sobie radzić ?

Polecane posty

Gość gość

Kuźwa, do pokoju wleciał mi szerszeń wielki chyba na 5 cm. A ja się dziwie co pies robi w łazience i warczy jak chce go wygonić i skacze na drzwi. Mam 10 msc córkę. Od lat boję się pszczół, bąków, szerszeni, os. Na mieście jak pszczoła latała koło mnie potrafiłam rzucić torbą na 5 metrów i uciekać. Panicznie się boję tego gówna, nie wiem co ja zrobię jak te ścierwo pojawi się koło mojej córki... Zamknęliśmy się w trójkę, z psem w drugim pokoju i tak siedzimy. Czekamy na tatę....

Gość gość
Kobieto, to pomysl, ze jak maz wroci to moze juz go nie znalesc i nie dlatego, ze sobie polecial, tylko dlatego ze gdzies wlazl i siedzi. Moze wyjsc pozniej no w nocy i co zrobisz jak np ugryzie corke? Niestety mialam taki przypadek, ze siedzial pod koldra (widac jak scielilam to go nakrylam) i jak sie polozylismy, to meza ugryzl...ja teraz nigdy nie spuszczam z oczu os, pszczol itp...okno szeroko, odslon firanki, wez scierka i go zagonisz jakos do okna...

Gość gość
Ja tez mialam taki przypadek. Na szczescie mam na oknach zawsze dlugie firanki na cala sciane z woalu wiec widac kazda kropke. Siedzialam przy stole (stol pod oknem) i slysze cos jakby skuter po ulicy jechal, coraz glosniej i nagle cisza, mysle a tam cos na dole. Po chwili zas ten dzwiek taki glosny i zas cisza, patrze a tan sk/ur/wie/l szerszen siedzi mi na ramie okna! Zawalu prawie dostalam! Wzielam corke pod pache, koc zerwalam z lozka i do niej do pokoju zwialysmy, zamknelam drzwi, koc dalam pod drzwi a dziurke od klucza zeszytem zakrylam zeby mi nie wpadl. Ale byla 9 rano a maz dopiero o 17:30 wraca z pracy i co tu robic? Mieszkam w bloku i nasluchiwalam ktory sasiad jest w domu. Znow core pod pache wzielam i qybieglam na korytarz do sasiada, poprosilam go zeby zabil to gowno albo cos zrobic bo sie boimy. A ten chwycil scierke z kuchni, a przez ta scierke tego gnoja i przez balkon go wyrzucil, jakby to komar byl! Wieczorem pojechalam kupic siatki i na wszystkie okna nakleilam. Raz mi osa wleciala, to przez firanke pacnelam ja papciem, flek na oknie i firance ze dwa tyg byl bo sie brzydzilam to zmyc, maz to w koncu zrobil. Bleee!!!

Gość gość
A oprucz siatek sa tez takie specjalne plyny czy spraye ktorymi sie smaruje/pryska ramy okiem zeby to cholerstwo oblesne nie wlatywalo. Dla ludzi bezzapachowe i nieszkodliwe, tylko nie wiem gdzie to kupic i jak sie nazywa. Az mnie wszystko swedzi od tego tematu...

Gość gość
Mam tak samo. To nie tylko strach, ale jakaś fobia. Wpadam w panikę. Na wszystkich ramach okiennych i balkonowych mam włożone ramy z moskitierą, więc w domu luz, ale jak pomyślę o wyjściu na spacer do parku, gdzie te cholerne budy z lodami, goframi, śmieci ściągają te paskudztwo z całej okolicy, to mi się wychodzić odechciewa.

Gość gość
Ja mam tak samo, kiedyś 2h siedziałam w pokoju z córką i dwoma kotami szerszeń wleciał do kuchni a że nie mam drzwi do kuchni to latał tez po przedpokoju. Innym razem nie weszłam do domu bo latał w ganku:( Teraz mam moskitiery wszędzie w oknach. Ale na zewnątrz panikuję jak nie wiem jak osa przeleci. Jak mnie kiedyś użądliła to spuchłam jak nie wiem. W zeszłym roku moja półroczna córka zacisnęła pszczołę w ręce kiedy ta jej usiadła. Na szczęście skończyło się tylko źle dla pszczoły...

Gość gość
Miskitiery kup do okien i masz komfort psychicNy

Gość gość
ja tez panicznie boje sie tego gowna plus pajaki , moskitiera jest dobrym rozwiazaniem ale ja mam jeszcze drzwi od tarasu latem otwarte musialabym kupic extra drzwi z siatka jak sie widuje na filmach z USA . ja mieszkam pod lasem wiec mam przerozne ochydztwa w domu czasem

Gość gość
Ja kiedyś też uciekając przed szerszeniem zamknęłam się z dzieckiem w pokoju na ponad 5 godzin i czekalam na męża szerszenia znalazł. Boje się os, pszczòł, ważek,motyli, ćmy no wszystkiego. Nie zabiję bo się boję podejść. Jask coś zobaczę w domu i nawet jak wyleci toi tak pòźniej mam cały dzień wrażsnie, że po mnie chodzi. Brrr