Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszy raz robię tort, jakieś porady?

Polecane posty

Gość gość

chcę zrobić tort ozdabiany gładką masą "marshmallows" wymieszaną z czerwonym i niebieskim barwnikiem (osobno ;) ) i nie wiem jaki środek zrobić, by tort się nie zapadł i był generalnie smaczny - biszkopt? zwykła masa tortowa? owoce dla podpory?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
życzę powodzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
owoce dla podpory? A cóż to za wynalazek? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przepisow na necie najlepiej poszukac na kafeteri to tylko wiedza jak przytyc jak swinie 444 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rozumiem owoce dla ozdoby, ale dra podpory? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gdzieś pamiętam, że kobitka wykładała plastrami truskawek biszkoptowy spód tortu i wspominała, że dzięki temu będzie bardziej wilgotny i się nie zapadnie? nie wiem, zielona jestem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ananas mozna miedzy warstwy biszkopta dac, truskawiki, brzoskwinie z puszki. Bedzie wilgotny. A nawet galaretkę. Galaretka plus owoce nalozone na stegniętą galaretkę mmmm przepyszne. Jest wtedy tort wilgotny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
daj przepis na biszkopta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A po co walisz te kolorowe barwniki, przrciez to sama chemia, nie ma to jak tradycyjny tort z bita śmietaną i owocami naturalnie ozdobiony a nie jakies cuda, przescieradla kolorowe na torcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja wam dam przepis na biszkopt ktory zawsze mi wyszedl. 5 jaj i 3/4 szklanki cukru zmiksowac na puszysta masę, pozniej dodac 3/4 szklanki mąki tortowej i 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej ( przez sito te mąki ) i delikatnie wymieszać łyżką i na 40 minut do pieca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×