Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszy raz robię tort, jakieś porady?

Polecane posty

Gość gość

chcę zrobić tort ozdabiany gładką masą "marshmallows" wymieszaną z czerwonym i niebieskim barwnikiem (osobno ;) ) i nie wiem jaki środek zrobić, by tort się nie zapadł i był generalnie smaczny - biszkopt? zwykła masa tortowa? owoce dla podpory?

Gość gość
życzę powodzenia.

Gość gość
owoce dla podpory? A cóż to za wynalazek? :D

Gość gość
przepisow na necie najlepiej poszukac na kafeteri to tylko wiedza jak przytyc jak swinie 444 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
rozumiem owoce dla ozdoby, ale dra podpory? :D

Gość gość
gdzieś pamiętam, że kobitka wykładała plastrami truskawek biszkoptowy spód tortu i wspominała, że dzięki temu będzie bardziej wilgotny i się nie zapadnie? nie wiem, zielona jestem

Gość gość
ananas mozna miedzy warstwy biszkopta dac, truskawiki, brzoskwinie z puszki. Bedzie wilgotny. A nawet galaretkę. Galaretka plus owoce nalozone na stegniętą galaretkę mmmm przepyszne. Jest wtedy tort wilgotny.

Gość gość
daj przepis na biszkopta

Gość gość
A po co walisz te kolorowe barwniki, przrciez to sama chemia, nie ma to jak tradycyjny tort z bita śmietaną i owocami naturalnie ozdobiony a nie jakies cuda, przescieradla kolorowe na torcie

Gość gość
Ja wam dam przepis na biszkopt ktory zawsze mi wyszedl. 5 jaj i 3/4 szklanki cukru zmiksowac na puszysta masę, pozniej dodac 3/4 szklanki mąki tortowej i 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej ( przez sito te mąki ) i delikatnie wymieszać łyżką i na 40 minut do pieca