Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak mi glupio....no ale jak tu wierzyc ludziom...

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj stalam w kolejce do bankomatu i podszedl do mnie bezdomny i poprosil o 50gr na bulke. powiedzialam ze nie mam. odszedl i zaczal gadac ze chamstwo itp. to powiedzialam ze moge mu kupic bulke to stwierdzil ze "bede czzekal?" to pomyslalam ze naciagacz na trunki % bo jakby chcial ta bulke to by zaczekal 1 minute (byla moja kolej do bankomatu) noi sobie poszedl. po poldniu bylam z corka na spacerze i szlam przez park i on siedzial i smarowal sobie chleb pasztetem. zrobilo mi sie glupio. i od wczoraj o tym mysle. ale z drugiej strony...nie potrafie zaufac bo wiele razy sie nacielam ze dalam na bulke a spotkalam z winem. a ja niczyjego nalogu wspierac nie bede.

Gość gość
A ja wolę dać. Mimo wszystko. Co z tym zrobi jego sprawa ale daje pieniądze wierząc , że to jednak na jedzenie.

Gość gość
Autorko, daj spokój przeciez wiadomo, ze 50 gr ci z bankomatu nie wyskoczy i musiałabyś dac mu więcej. Nie martw się, on już doskonale wiedział gdzie się ustawic na żebry. Skad wiesz, ze oprócz chleba i pasztetu nie zakupił również wina lub nalewki?

Gość gość
Dla mnie i tak szkoda takich ludzi. Nie daje zawsze tylko, gdy widzę " dobrą twarz" pewnie wiecie o co mi chodzi. Gdybym zobaczyła jak smaruje chleb to bym podeszła i dala ze 2 zł .... Jakoś tez bym się przejmowała później. Miękkie serce mam.

Gość gość
Pijus też musi jeść. Od ciebie nie chciał chleba. Istnieją jadłodajnie dla takich osób i inne formy dożywiania. Samo to zdziwienie, że ma czekać, kiedy czasu to on ma od cholery powinno cię pozbyć wyrzutów sumienia.

Gość gość
Dokładnie, na pasztet i chleb to on już miał, a ty miałaś mu dac na alko. I dobrze ktos wyzej napisał, że specjalnie podszedł do osoby przy bankomacie, bo stamtąd miniumum dyszka wypadnie a nie jakieś 50gr:D

Gość gość
Autorko pomyśl - co za różnica czy byś mu dała te pieniądze i on by poszedł do sklepu, czy poszłabyś razem z nim i mu kupiła. ta sama droga i ten sam czas. Nie bądź naiwna i nie miej skrupułów.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego Ci głupio, przecież głodny nie był, bo po pierwsze, jakby był to by zaczekał aż mu kupisz, po drugie- jak sama widziałaś później, jedzenie miał. A po trzecie- dlaczego czujesz się moralnie odpowiedzialna za żywienie obcych ludzi? Jeden jedyny raz poratowałam kogoś w takiej sytuacji. Była noc, mróz niesamowity, a facet grzecznie zapytał czy mogę mu kupić cokolwiek do jedzenia, i że on poczeka, nie będzie ze mną wchodził "żebym się nie wstydziła". Widać było że nie alkoholik. A poza tym, jak od kogoś wali alkoholem albo wyciąga papierosy z kieszeni, w życiu ani grosza nie dam. W pracy nieraz dawałam takim bezdomnym wrzątek z czajnika, w domu wpuszczam zawsze do śmietnika jak proszą, jednemu panu puszki odkładam, i ogólnie nie traktuję ich jak śmieci. Natomiast jak ktoś wyciąga łapę po moje pieniądze to mi ciśnienie skacze. Raz akurat teściowa miała pilną pracę, każdy się nadawał byle sprawny fizycznie, i chciała dobrze za to zapłacić, zaproponowałam tą robotę panu który właśnie "na bułkę" chciał, to usłyszałam tylko- a weź spier****. Albo słucham historii o tym jaki to on biedny, chory- kurcze, ja w zimie, w śnieg, poruszając się komunikacją miejską zapieprzałam do pracy z nogą w gipsie, pracowałam kiedyś w zakładzie pracy chronionej gdzie brak ręki czy wózek to nie były przeszkody nie do pokonania, a ten o jednej kuli, lekko utykający, pracować nie może i będzie stał i żebrał? A już rozłożył mnie na łopatki facet żalący się że na chleb nie ma "bo go zwinęli na wytrzeźwiałkę i rano nie miał żadnych pieniędzy"...