Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto juz zaczal dawac mleko i kasze Bebiprima?

Polecane posty

Gość gość

No i jak? Podobne do Hippa? Albo do oryginanlej Bebivity jak ktos ma moze porownanie z Dojczlandii? Jestem bardzo ciekawa!

Gość gość
A mleko Bebivity ktos podawal jak byl w Rajchu?

Gość gość
Kurde, tyle niby ludzi tu pisze i jak jest glupi temat niezgodny z tym dzialem to 20 stron leci jak nic, a jak ktos zalozy jakis typowy o niemowletach to cisza jak makiem zasial i zero reakcji? Kim wy w ogole jestescie? Pisza tu jacys rodzice, czy tylko nabijacze?

Gość gość
Hej, ja kupiłam ostatnio mleko Bebiprima 2. Dla mnie jest okej, nie wiem jak porównać do Hippa, bo przecież ja tego nie piję;-) Podaję tylko raz dziennie, na noc, dziecko ma 10 miesięcy. Mleko jak mleko, wychodzę z założenia, że każde jest dobre o ile dziecku służy. Żadnych sensacji nie było, wygląda i pachnie jak inne, rozpuszcza się dobrze, nie pieni się. Hipp z tego co wiem jest ekologiczne, tutaj nie mamy takiej informacji. Poza tym nie mam zastrzeżeń. Kaszek nie kupowałam, bo są slodzone, a staram się wybierać te bez cukru.

Gość gość
A chustki w Lidlu to tez sie jakos teraz zmienily ,czy sa caly czas takie jak byly? Sa teraz na promo z pudelkiem i sie zastanawiam czy warto. Wczesniej nie za bardzo je lubilam.

Gość gość
Hehe, no ja niestety nienawidzę mleka, po prostu mnie odrzuca, a już zwłaszcza te modyfikowane mają straszny zapach, więc nie posmakuję;-) Ale córka pije chętnie. Tyle że moje dziecko jest juz dość duże i ja nadal kp, więc nawet gdyby coś miało się wydarzyć po mleku to pewnie tak tego nie odczujemy. Co innego młodszego niemowlę, którego podstawą diety jest mleko. Używałam też Hippa, zwykłego Bebiko i mleka Babydream i z tych wszystkich córka za bardzo nie chciała właśnie Hippa. Podobno jest najmniej słodkie.

Gość gość
Chustki są te same. Czasami je kupuję, bo mam blisko, ale dla mnie są za mokre, jak się ściśnie, to aż cieknie. Nowe to wypuścili pieluchy, ale jeszcze nie miałam. A tak w kontekście jedzenia to teraz akurat jest promocja na Hippa- słoiki, musy i takie tam.

Gość gość
Moje ma 5. Juz rozszezam diete od pol miesiaca. Mleko chce kupic 1. Z kaszami jeszcze nie wiem, poczekam na wiecej opinii, ale na pewno ide po te sloiki i te nowe pieluchy 3.

Gość gość
Moj pije tylko hippa po innych od razu uczulenie

Gość gość
A to nie nie nie, jak sa te same to dam spokoj.

Gość gość
No i na ta Bebiprime tez wlasnie teraz jest promo, dlatego chce sporobowac i dlatego zalozylam temat.

Gość gość
A kasze myslalam kupic ta z herbatnikami.

Gość gość
Ktos jeszcze cos napisze?

Gość Agresth
Dawałam swojej córeczce do 6. miesiąca Hipp Bio Combiotik Pre, później 1 i później przeszłam na Bebivita 2. Mała chętnie je pije,nie zauważyłam żadnych zmian. Ciekawe czy Bebiprima jest takie same, napewno mleka Hipp z Pl i De sie różnią, jedno jest proszkowate i dobrze sie rozpuszcza a drugie jest bardziej granulkowe i gorzej sie rozpuszcza. Ale mala pila i jedno i drugie bez problemów. Chusteczki mokre są takie sobie ale mają bardzo dobre oceny w Niemczech w testach. Chociaz ja wole te z Rossmana lub DM (babylove i babydream) Pieluszki Toujours wypróbowałam i nie polecam. Są sztywne i nie są elastyczne na bokach więc ciężko dopasować do ciałka.

Gość gość
ja zastanawiałam sie nad kupnem mleka bebiprima 2 ale dałam sobie spokój, skład kaszek odrzuca, ja szukam tych bez cukru, zostałam przy oryginalnym hipie,szkoda mi dziecka na takie eksperymenty, poza tym zauważyłam,ze nawet mleko hipp kupione w lidlu inaczej sie rozpuszcza niz kupione w rosmanie, w mleku 1 nie zauwazyłam róznicy przy mleku 2 zdarzyło mi sie ze to kupione w lidlu zostawiało granulki, wole juz chyba marke własną rossman czyli babydream bo jest bio , słoiki z bebiprimy tez mają kiepski skład

Gość Lori100
Moja córcia piła bebiprime 1 , teraz pije 2 i myślę że jest ok. 1 smakowała mi ok. 2 hmm jej smakuje ja z innym porowania nie mam. Na bebiko miała uczulenie, po nanie też były problemy. A te sadze że jest dobre. Kaszki z bebiprimy też sa dobre. Najbardziej chyba owocowa , i nie jest wg mnie taka słodka. A smakiem dla mnie lepsze od niektórych malinowych czy truskawkowych z znanych firm, dla mnie sztuczne...

Gość gość
Moja mała od 6. miesiąca do teraz (ma 15 miesięcy) piła mm Bebivita z Niemiec, teraz na szczescie jest dostepna już wersja na polski rynek Bebiprima. Cena w sklepach oczywiście trochę większa niż w Niemczech,ale gdy się zamawia bezpośrednio od producenta Pebiprima wychodzi na to samo (17zl zamiast 20zl w sklepach,wysyłka powyżej 120zl za darmo),więc nie musimy już importować ;) mleko jest bardzo dobre,wychodzi z produkcji Hipp. Oceny ma super i mojej małej,jak i córkom znajomych też służy ;) Każdemu polecam :)

Gość gość
Co do kaszek to chyba jest bardzo mało dobrych i zdrowych na rynku. Ostatnio nawet Hipp w Niemczech cofnął cała serię bo były w niej jakieś niedobre składniki. Raporty Warentest nie pokazują praktychnie żadnych kasz, które są naprawdę dobre lub bardzo dobre. Mleko Bebiprima jest super,oceny ma dobre. O ile w Pl nie zmieniają składu, bardzo polecam, a mam z mlekami trochę doświadczenia :)

Gość gość
Mój synek 2 latka po bebiprimie właśnie dostał uczulenia i przestaliśmy mu dawać to mleko i juz okej ,ale nie obyło sie bez maści .Każde dziecko jest inne wiec trzeba spróbować

Gość gość
Żadnej Bebiprimy, ani żadnych Nan'ów dosładzanych przez Nestle. Tylko i wyłącznie Enfamil najbardziej zbliżony do mleka matki, niesłodzony. Żadnych problemów uczuleniowych ani trawiennych. Brzuszek nie boli nie ma problemów z wypróżnianiem

Gość gość
Lol co? Enfamil ma w składzie mnóstwo syropu glukozowego!

Gość Lepotica
Hej, moja młoda właśnie skończyła pierwsze pudełko bebiprimy 1. Je chętnie, nie było żadnych problemów z brzuszkiem, alergii itp. Jest fajne, bo w przeciwieństwie do np babydream, nie pieni się. Do tego jest dosyć hmm tłuste- ciężko po nim domyć butelkę (nie wiem czy tłuste to plus czy minus wydaje mi się że to dobrze ;))