Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzice o zakazie handlu w niedziele

Polecane posty

Gość gość

czy faktycznie to dobry pomysł

Gość gość
Nie zgadzam się! W tygodniu pracuję, w sobotę jest szabas, Dzień Święty! Zakupy robię w niedzielę i tak ma pozostać. Koniec i kropka!

Gość gość
jestem jak najbardziej za :)

Gość gość
w tyg do późna ja i mąż praca dzieci szkoła sob czesto też pracujemy do tego ogarniamy chatę niedz zostaje (czasami ) na zakupy z cała rodzina szczególnie chodzi o zakupy dla dzieciaków które w tyg chodzą tez na dodatkowe zajęcia ,wygodne by było gdyby raz w mies np były by w sob i niedz czynne urzedy dla mnie branie wolnego na załatwienie spraw jest strasznie upierdliwe nie mówie już jak szefostwo na to patrzy

Gość gość
Tragedia. Lubie moc zrobic zakupy kiedy chce, takze w niedziele.

Gość gość
ja pracuje w handlu jeśli w tygodniu bedę dalej mogła odbierać inny dzień za niedziele a do tego dobrze mi za prace w niedzele zapłacą czemu nie moge pracować,na msze pójde najwyżej w tygodniu ,niestety takie czasy że ludziska tyrają cały tydzień i z zakupami mają poblem

Gość gość
Mamy dosc pracy w niedziele i prosze to uszanować.

Gość gość
kazdy ma prawo odpoczac w niedziele a jak chcesz robic zakupy to rob to po pracy tak jak ja, wiekszosc w niedziele snuje sie po galeriach, dosc tego, a jesli jestes zakupoholiczka i musisz co niedziele przegląd w galerii robic to musisz sie pogodzić z tym ze niedziele beda wolne, ta ustawa wejdzie od nowego roku, pozdrawiam

Gość gość
Sluszny zakaz. W niedziele kazdy powinien odpoczywac****an i jego robotnik.

Gość gość
12:36 s********j albo sama zatrudnij sie w niedziele, wtedy inaczej bys śpiewała

Gość gość
To Ja zatrudniam i wymagam! Nie podoba się? Nie ma przymusu pracy. :)

Gość gość
Niedziele beda wolne, wiec musicie sie z tym pogodzić :) wreszcie, wreszcie bede z rodzina, handel w niedziele wogole nie idzie, dobrze o tym wiem. Z nudow chodza po sklepach z niemowlakami. To juz nalog jest. Uszanujcie ludzi ktorzy chca byc w domu w niedziele.

Gość gość
13:11 to sam stan za lada "pseudoszefie" , niedlugo sam staniesz, ale bedzie bol d**y :)

Gość gość
Wchodzi ustawa i nic do gadania miec nie bedziesz dyrektorku za dyche

Gość gość
Chodzicie do kosciola dyrektorki z****** a swoich ludzi macie w d***e

Gość gość
No to was zwolnię, biznes przyniosę, mało to goi na świecie? Będziecie mieć wolne do u.. śmierci. :)

Gość gość
a czy stacje benzynowe też zamkną? To też handel przecież :)

Gość gość
Beda tylko wyjątki :) niedziele handlowe, tak jak bylo za komuny. Sklepy byly pozamykane i bylo dobrze i jakos kazdy zakupy zrobil

Gość gość
13:19 totalny idiota, wspolczuje twoim pracownikom

Gość gość
Taaaa dobrze było :D

Gość gość
Współczuj co mnie to czy sobie współczujesz czy nie.

Gość gość
jestem za, i jestem kierownikom.ludzie powinni nauczyc się robic zakupy w ciągu tygodnia,inni też chcą odpocząc a nie siedziec w niedzielę w pracy

Gość gość
Tobie sie szefuncio do roboty nie chcialo chodzic to sobie firemke zakichana zalozyles ;) nie masz sie czym szczycić. Właściciele sklepow to jak bezrobotni, nic nie robia, swoje frustracje i kompleksy wyladowuja na pracownikach i psujecie im checi do pracy. Sami zabrac sie do roboty by poczuc co to praca, chociaz w niedziele.

Gość gość
Za to moj szef jest super, bardzo go lubie. Powiedzial, ze jest za tym by niedziele byly wolne :):) akurat mam szczescie co do szefostwa.

Gość gość
Kazdy zly dyrektor firmy powinien przynajmniej rok z********ac w biedronce na kasie albo na paletach. Tego wam zycze. Do dobrych szefow nic nie mam :):)

Gość gość
Beda wolne

Gość gość
O przerażające, bo jakaś karyna nie będzie mogła skoczyć po jabola do osiedlowego.

Gość gość
I bardzo dobrze, że będą wolne. Ja też zrezygnuję z dyżurów w niedzielę, bo też chcę mieć wolne i spędzić czas z rodziną, więc z nagłymi wypadkami zdrowotnymi proszę raczej poczekać do poniedziałku.

Gość gość
i wielce pokrzywdzone przez życie panie sklepowe będą mogły wreszcie jak ludzie pójść w niedzielę do kina, kawiarni i restauracji na obiad i zostać obsłużone przez roboty, bo tam przecież ludzie nie pracują:) I lepiej żeby nie zachorowały bo lekarze, ratownicy medyczni i pielęgniarki też chcieliby mieć wolne niedziele, żeby nie miały potrzeby zatankować auta, ani korzystać z wody, prądu, gazu, telewizji, radia, internetu bo wszędzie tam też ktoś bo wsżedzie tam praca jest 24/7. Każdy sam wybiera sobie zawód, zna jego specyfikę i na to się godzi. Tylko tępawe sklepowe przy każdym wolnym dniu biją larum jakie sa skrzywdzone, to zmieńcie zawód - jaki problem?