Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poradnia neurologiczna jak w tej sytuacji się zapisać?

Polecane posty

Gość gość

Córka cierpi na migreny od kilku miesięcy. Dostała skierowanie do poradni neurologicznej, ale ma 17 lat i 7 miesięcy więc musiałabym ją zapisać do poradni dla dzieci, a tu kolejka na 8 miesięcy i zanim doczekamy się wizyty córka będzie już dorosła :o Do poradni dla dorosłych też nie można jej zapisać bo jeszcze nie jest dorosła. Pewnie będzie trzeba iść prywatnie. Moje pytanie dotyczy właściwie czego innego. Córka niedługo wyjeżdża na studia do miasta odległego o 500 km od nas i do lekarza będzie musiała chodzić na miejscu. Czy jeśli zapiszę ją do poradni w naszym mieście i będzie objęta leczeniem to skróci to w jakiś sposób czas oczekiwania na wizytę w innym mieście?

Gość gość
Najlepiej zapytaj w tej poradni, tam będą wiedzieć.

Gość gość
A kolejki teraz nie są monitorowane? Ze nie można zapisać się do dwóch lekarzy jednej specjalności równocześnie.

Gość gość
Ja bym już odżałowała kasy i poszła prywatnie, a potem jak będzie pełnoletnia zapisałabym się do normalnej poradni na miejscu.

Gość gość
Nie chodzi o to, żeby zapisywać się do dwóch lekarzy jednocześnie. Tylko jeśli jesteś już objęta leczeniem to na kolejną wizytę czeka się np miesiąc, a nie 1,5 roku. Zastanawiam się tylko czy jeśli córka będzie leczyła się w jednym miejscu to w drugim będzie liczona od początku, czy tak jakby już była leczona tzn czy będzie musiała czekać znowu całą kolejkę od nowa czy już nie. Na razie jej nie zapisałam bo to nie ma sensu i pójdziemy prywatnie.

Gość gość
Teraz pójdę z nią prywatnie, ale potem nie wiem czy będzie mnie stać na opłacenie córce wydatków na studia i lekarzy, bo ona leczy się też prywatnie u lekarzy innych specjalizacji, a w takim Krakowie pewnie jest drożej niż w naszym małym miasteczku gdzie za wizytę płacisz maksymalnie 100 zł. Dlatego wolałabym żeby chociaż do niektórych lekarzy chodziła na kasę chorych.