Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość anni66

bon na zasiedlenie

Polecane posty

Gość anni66

Witam, czy ktos jest zorientowany w tym temacie? Chodzi mi o to, ze chcialabym dostac taki bon i wiem ze moge tylko co trzeba najpierw zrobic po kolei... Tzn. Najpierw znalezc pracy np. W miescie oddalonym do 80 km i jak powiedza ze mnie przyjma to wtedy udac sie do urzedu pracy i zglosic im to? Bo mi pani powiedziala cos o tym ze jesli znajde prace to jeszcze nie podpisywac zadnej umowy z nimi bo wtedy moge stracic prace.. I w tym momencie nie bardzo rozumie o co chodzi.., poniewaz jak zostane przyjeta do pracy to bede musiala podpisac jakas umowe.. Prosze o odpisanie osob zorientowanych w tym temacie lub ktorzy taki bon dostali i jak to zrobili ;)

Gość gość
a jest to w ogole praktykowane? bo rok temu czytałam na forach, że ludzie uzyskiwali info, ze np. w danym urzedzie nie ma kasy na takie cos

Też zamierzam się starać o ten bon, jednakże warunki są bardzo pogmatwane. Z tego co mi wiadomo, jeżeli dostaniesz pracę składasz wniosek do PUPu - swój z rozliczeniem na co przeznaczysz pieniądze i od pracodawcy, że zamierza Cię przyjąć. Od momentu złożenia wniosku do otrzymania info o przyznaniu bonu mija do 30dni i przez ten właśnie okres nie możesz rozpocząć pracy (nie możesz podpisać umowy). Więc już na etapie rozmowy o pracę wypada poinformować pracodawcę, że zamierza się starać o bon, co może potrwać 30 dni, i zanim będzie mógł Cię przyjąć do pracy będzie musiał wypełnić przeznaczony dla niego wniosek oraz odczekać z zatrudnieniem Ciebie, dopóki bon nie wpłynie na Twoje konto.

Gość anni66
No rozumiem, troche tego zalatwiania jest... Ale czego sie nie robi dla pracy... Cos trzeba robic.. Dziekuje za odpowiedz :)

Gość anni66
Jak to nie ma kasy... To byloby juz chore :/ jesli mieli takiplan zeby dac pieniadze to musza dac i nie ma ze nie ma ;) no ale to jest wlasnie Polska... Wiadomo jak jest... Nie wiem jak bedzie w moim przypadku ale jesli mi nie dadza to niestety znowu wypad za granice..

Gość gośćmei
Autorko tematu, skoro umiesz obsługiwać komputer i założyć temat na forum, to znalezienie strony urzędu pracy w Twoim obecnym mieście i przeczytanie jego zasad przyznawania bonu nie powinno Ci chyba sprawić większych problemów...

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie mam. Jeśli mój narzeczony sam się zwolni to będzie mógł od razu po zarejestrowaniu się w urzędzie starać się o bon? Czy będzie musiał czekać jakiś czas tak jak to jest w przypadku kuroniówki?

https://magazynprzedsiebiorcy.pl/bon-na-zasiedlenie

Szczerze to bardzo by nam zalżało na tym bonie bo byłaby to na pewno spora pomoc finansowa. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować