Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Delikatne bóle brzucha a skracająca sie szyjka

Polecane posty

Gość gość

Jestem na podtrzymaniu ciąży w 30 tygodniu. Szyjka skróciła mi sie do 28 mm . brzuch mi sie napinał ale nie bolał. Biore nospe,magnezin i luteine dopochwową od tygodnia,które mi przepisano po pobycie w szpitalu. Ciąża zagrożona porodem przedwczesnym.Lekko pobolewa mnie brzuch,tak tylko na chwile co jakiś czas,bardzo rzadko. Czy powinnam sie martwic,jechać do szpitala? Czy to normalne że tak lekko mnie pobolewa,szczególnie przy *****ch dziecka?

Gość gość
Masz nadwagę? Otyłość?

Gość gość
Moja waga jest prawidłowa. Autorka.

Gość gość
Prawidłowe skurcze przepowiadające nie są bolesne. Jeśli masz bolesne skurcze (i boli Cię brzuch a nie na przykład pęcherz podczas tych skurczy) to jedź do lekarza, a najlepiej na izbę przyjęć. Bo nie daj Boże będą to skurcze przed porodem i jak zacznie naprawdę boleć to już będziesz miała dziecko na wylocie. A tak to w nawet najgorszym przypadku dadzą leki i będą próbowali zatrzymać te skurcze. W szpitalu sprawdzą co się dzieje, sprawdzą czy te bóle to skurcze, jakie są silne i w razie czego dostaniesz kroplówy silnymi środkami na powstrzymanie. Zrobią tez pewnie wymazy czy nie ma infekcji (która może powodować skracanie i/lub skurcze). Jak będzie dobrze to za 2-3 dni wyjdziesz, jak będzie źle to najprawdopodobniej zatrzymają te skurcze/bóle.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Właśnie wróciłam od lekarza. Na szczęście to tylko bolesne kopniaki mojego syna :)

Gość gość
gość dziś Dzięki za odpowiedzi. Właśnie wróciłam od lekarza. Na szczęście to tylko bolesne kopniaki mojego syna usmiech.gif X Uważaj na siebie i wszystkiego dobrego. Dociągnij do terminu:)