Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla córeczki, co byście zrobiły na naszym miejscu

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące imienia dla dziecka. Od zawsze podobało mi się pewne imię, gdzieś z tyłu głowy miałam zakodowane, że jeśli będę miała kiedyś córeczkę to będzie tak miała na imię. Kojarzy mi się ono ze słodkim dzieckiem i piękną dorosłą już kobietą. Poznałam mojego obecnego narzeczonego i on kiedyś sam zaczął temat imion i...wymienił to imię jako imię dla przyszłej córki co tym bardziej mnie ucieszyło. Niestety pech chciał, że od kilku lat to imię jest "na topie":O:O:O no, ale pomyślałam sobie, że przecież nic nie jest jeszcze pewne po czym okazuje się, że noszę pod sercem córeczkę:) Jednocześnie żadne imię inne mi się nie podoba:( Mąż nadal przystaje przy tym imieniu i twierdzi, że co nas obchodzi moda i że ktoś pomyśli, że daliśmy tak na imię bo jest modne, że najważniejsze, że nam się podoba, a ja jestem załamana:( Nie napisze jakie to imię bo zaraz zacznie się krytyka, że brzydkie, wiejskie czy zbyt oklepane, bo wy każde imię potraficie obrzydzić jak nieraz czytam różne tematy o imionach;)

Gość gość
To dasz na imię jak wam się podoba i już. Co z tego że oklepane

Gość gość
ciężko radzić,musisz napisac o jakie imie chodzi.Obiecuje nie krytykowac tylko sensownie doradzić

Gość gość
Boję się tutaj o ta burzę jak tylko napisze to imię, w każdym razie imię na topie jak Majki i inne Amelki:O

Gość gość
Autorko, moja 10l corka ma na imie Julia, imie od dziecka mi sie podobalo i tak sobie zawsze myslalam, ze tak nazwe corke , nawet nie wiedzialam, ze imie stanie sie tak popularne, na szczescie w naszej okolicy i szkole nie ma innej Julii, a corka bardzo lubi swoje imie; daj dzieck na imie tak jak Ci sie podoba i nie patrz na to ,co ludzie powiedza

Gość gość
Skoro Tobie sie imie podoba, narzeczonemu też, to w czym problem? Skoro imię jest popularne to oznacza, że innym też się podoba.

Gość gość
Tobie i twojemu mężowi imię sie podoba i to chyba najwazniejsze więc nie rozumiem twoich rozterek. Tutaj zdania beda podzielone jednym bedzie sie podobac innym nie

Gość gość
Autorko podaj dla picu jakieś przypadkowe imię, że chcesz tak dziecko nazwać, bo inaczej te wścibskie babsztyle zamiast ci doradzać będą tylko sie wypytywać co to za imię :O

Gość gość
To imię to... Jakub.

Gość gość
Podoba mi się Lena:)

Gość gość
Skoro się wam tak podoba tylko to i nic innego to śmiało nadaj.. ale też jestem ciekawa co to za imię.. raczej też nikt nie mówi że nadaje imię bo taka moda tylko ze od lat mu sie imie podobalo zawsze to slysze

Gość gość
U mnie było to samo. Wahałam się, ale nazwałam tak córkę bo dla mnie to najpiękniejsze imię żeńskie. U mnie chodziło o Emilie.

Gość gość
To imię to... Nikola.

Gość gość
To widzę, że nie jestem jedna która ma pecha, że imię dużo wcześniej wymyślone nagle stało się tak popularne:O

Gość gość
Akurat Nikola jest u mnie na pierwszym miejscu z najbrzydszych imion, więc nie udało Ci się podszywaczu:D

Gość gość
To imię to... Miriam. Tylko się nie śmiejcie.

Gość gość
Miriam chyba popularne nie jest

Gość gość
To imię to... Dżoseppe.

Gość gość
TU AUTORKA - napisałam wcześniej, że chodzi o Lenę, a nie jakąś obrzydliwą Nikole czy Miriam:D:D:D

Gość gość
top 10: Zuza, Lena, Julia, Maja, Zosia, Hania, Amelia, Ola, Alicja, Natalia.. możecie sobie wybrać

Gość gość
gość dziś W moich kręgach jest.

Gość gość
Nie znam żadnej dziewczynki, która miałaby tak na imię, więc gdzie tu ten top??? A swoją drogą imię bardzo ładne

Gość gość
Hahaha, dzięki podszywie, uśmiałam się z Twoich propozycji:D:D:D a reszcie dziewczyn dziękuję za odpowiedzi, pieprzę modę i co kto pomyśli, dajemy tak jak nam się podobało o tyle:)

Gość gość
tak myślałam że chodzi o Lenę, ja w tym imieniu nic nadzwyczajnego nie widzę dlatego nie wiem skąd ta popularność, fakt Lenka ładnie brzmi ale Lena już nie tak super.. no ale skoro wam się podoba to to przecież wasz dziecko.. a może Milena?

Gość gość
W czym problem? Podoba Wam sie to nazwijcie tak córkę. Co za problem? Przecież Miriam czy tam Dżoseppe to też ładne imiona :D

Gość gość
Ważne żeby wam się podobało i nie ośmieszało dziecka :) Lena jest ok :)

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
A Miriam?

Gość gość
Miriam jest zbyt oklepane

Gość gość
Moja mama ma na imię Lena. Dorastała na przełomie lat 60/70 i wówczas nikt inny się tak nie nazywał. Piękne imię. Nazwijcie tak jak Wam się podoba.