Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Małżeństwo z obcokrajowcem

Polecane posty

Gość gość

No własnie tak jak wyżej. Jakie są potrzebne dokumenty etc? Mogą być jakieś komplikacje urzędowe?

Gość gość
z UE, czy spoza?

Gość gość
Polecam wziecie slubu w Danii- bezstresowo, bez zbednej biurokracji, mozna zalatwic w kilka dni, swiadectwo w pieciu jezykach akceptowane na calym swiecie + affidavit zatwierdzony przez wydzial spraw zagranicznych Danii. Naprawde polecam

Gość gość
patrz wyzej- taka opcja okazala sie dla mnie i mojego meza pochodzacego z Indii najlepsza i najszybsza (mieszkamy w Niemczech)

Gość ADAWA
Jeśli chcesz zawrzeć w Polsce i z obywatelem z poza unii to wejdź na udsc.pl. Moja koleżanka miała podobną sytuację i całą papierologię konsultowała z nimi

Gość sabinkka
To zależy z jakiego kraju pochodzi ale wszystkiego dowiesz się w urzędzie stanu cywilnego. Powiedzą co trzeba przynieść. Ja planuję ślub na wrzesień. Trafiłam na świetny portal http://www.slubeo.pl/ który wiele spraw organizacyjnych mi ułatwi. Już się nie mogę doczekać.

Gość gość
Tak dla jasności, mój wybranek pochodzi z Pakistanu.

Gość gość
i stara się o obywatelstwo i staly pobyt poprzez ślub z toba... naiwna jesteś że wierzysz w miłość

no ja z moim Ahmedem nie miałam w urzędzie żadnych problemów, ale to dlatego, że poznaliśmy się na ZACHODZIE Ue a nie w jej ZAŚCIANKU:O urzędnicy byli bardzo mili, usłużni i grzeczni (czego nie można powiedzieć o Polakach:O:O:O, których nastroje nacjonalistyczne są ostatnimi czasy SKANDALICZNE:O) a więc, wracając do meritum, wiedziemy z Ahmedem bezproblemowe życie, choć czasem sie kłócimy, ale o drobiazgi (nie podobało mu się, że chcę mieć max 3 dzieci, nie więcej, że jadłam kanapkę na wiosną czy tam latem na jego oczach, że niekoniecznie chcę z nim jechać do jego rodziny, przedtem zrzec się unijnego obywatelstwa, że mu suszyłam głowę, że po co trzyma te zagadkowe tykające walizki i teczki w szafie itd. itd.

Gość gość
Wchodzisz na www.udsc.pl Umawiasz się na konsultacje. Przychodzisz na konsultacje i dowiadujesz się wszystkiego na potrzebny temat Wychodzisz z uśmiechem na twarzy :)

Gość gość
Wez sobie araba to cie wytresuje

Gość Ona

Witam. Proszę o kontakt kogoś, kto mógłby pomóc w przyjeździe do Polski chłopaka z Indii, średnie wykształcenie, kulturalny, znajomy naszej rodziny.